Kolika u trojtýždňovej dcérky

tehotna40
8. jan 2021

Ahojte, dcérka má 3 týždne, sme na UM, ja mam mliečka malo moje mliecko pije tak 1x za deň co odsajem nazbieram, začala mať posledne dni pravdepodobne koliku, pomáham jej sem tam rektalnou rurkou, a muz kupil kvapky coliprev, mame aj masticku pupik, chcem sa spýtať ten pupik dávať len keď ma bábätko bolesti alebo aj cez deň preventívne? Ďakujem za odpoveď

vanesnicol
8. jan 2021

@tehotna40 bola som presne takíto prípad. UM od začiatku a mliečko len odsate. Nám pupik veľmi nepomohol ale davala som ho aj preventívne spol s espumisanom a trocha harmancekoveho čajík . Ale skus na brusko a masírovať. Od najhorsieho najviac pomahali cvičenia a masáž. Nám pomohli až probiotika INFANTS DOPHILUS.

adamadent
8. jan 2021

Natierala som pupik v smere hodinových ručičiek okolo pupku po každom kúpaní večer a počas dňa keď bolelo bruško. Ú nás boli kolíky každodenný večerný program. Po masáži som jemne prikrčila kolienka k brušku aby sa vyprdkala a pomohlo.

tehotna40
autor
8. jan 2021

Cvičíme každý deň, aj masirujem, u nás tiež uz asi 4 dni každý večer a som z toho zúfalá ze neviem ako jej pomôcť.
@vanesnicol o tých som uz niekde čítala ale boli nedostupné všade tak som kúpila tie dr max co ma

ivka21
8. jan 2021

Nám nepomáhal pupik, espumisan, a ani iné a rektalna rurku netreba používať často môže to babu uškodiť. Ja som dávala balonix med to jediné mu zabralo. Teraz pri druhom si to idem kúpiť do výbavy

tehotna40
autor
8. jan 2021

@ivka21 dakujem za tip, uvidíme co spraví ten coliprev bolo to aj dosť drahé. Nechcem jej zase dávať jedno cez druhé.

martyzpp
8. jan 2021

@tehotna40 ja nemám skúsenosť, syn koliky nemal. Chcela som len napísať, že nezúfaj. Ono to raz prejde (okolo 3.mes) a niekedy veru nič nepomôže. Ale dobré je aj nosenie v šatke.

sonka_miro
8. jan 2021

Coliprev pomoze treba ale.poctivo davat pred kazdym papanim, nam trvalo cca tyzden kym to zabralo, brali sme este probiotika biogaia tiez na koliky a s pupikom sme natierali tiez , 2mesiace sme mali koliky denno denne kazdy vecer. A ked uz zacali ustupovat tak vysadzovat postupne nie naraz.

nevenka
8. jan 2021

Ja s alen zamyslam...Coliprev je na koliku sposobenu nedostatocnostou enzymu laktazy, ked babatku skodi laktoza obsiahnuta v mlieku. My sme s malou skusali vselico a "koliky" mala do roka a v roku a pol to preslo. Doktori nezistili pricinu. Ale ja som dojcila a sem tam len dokrmovala umelym, ale bezlaktozovym. Robilo jej to lepsie, ale nebolo to aj tak dobre. Ani Coliprev nezabrali a na gastre ani nezistili, ze by mala s laktozou problem. Takze, ak ste na umelom mlieku viac menej, tak odporucam vydrzat davat Coliprev a ak zaberie, zmenit mlieko na bezlaktozove.

tehotna40
autor
8. jan 2021

@martyzpp objednali sme nosic, netrpezlivo čakáme kedy dorazí.

@sonka_miro dakujem pekne dúfam ze to zaberie, probiotika mame dr max ale rozmýšľam ze kúpim nejaké drahšie.

@nevenka dakujem pekne, ideme v utorok aj do poradne tak sa poradím aj s lekárkou, v pôrodnici ju kŕmili bebou HA, nakoľko nebola pri mne kvôli zdr. komplikáciám, ale z tej grckala, doma sme prešli na bebu comfort a v podstate keď začali tieto problémy z bruškom som prešla na babylove 1 , lekárka povedala ze mliecko keď sa mení sa musi skúšať 2 týždne . Tak čakáme hadam bude lepšie. Ja mam môjho bohužiaľ máličko. Riešim uz aj laktacnu len je to zložité v tejto korona dobe.

sonka_miro
8. jan 2021

@tehotna40 my mame tie biogaia a su priamo aj na koliky, stoja 5ml 10€ ale vydrzia mesiac.

ecko80
8. jan 2021

@tehotna40 Ahoj, tiez som to mala s mliekom rovnako, UM plus troska odstriekaneho. Zaberal Coliprev a Biogaia. Este poradim, ak si neskusala, vyskusaj pri kolike babo ponosit "na tigrika", t. j. na predlakti, dole bruskom.. U nas toto zabralo takmer vzdy. Plus som nechala vzdy odgrgnut, aby sa vzduch nedrzal v tele.

jankalukasova
8. jan 2021

@tehotna40
Coliprev je na koliku, ktora je sposobena nedoatatkom laktazy, ak nema problem s jej nedostatkom, tak jej to nepomoze...
Kedze pije z flasky, moze mat skor problem so vzduchom (mliecko peni...) na to su simetikony (espumisan, sab simolex, balonix med....)
Dalsi problem moze byt klasicke naduvanie, ten traviaci trakt este nie je dozrety, tam by mohol napr. Babycalm a vhdone pribiotika.
Tych liekov alebo doplnkov je vela. Treba zistit, co jej tu koliku sposobuje.

nevenka
9. jan 2021

@tehotna40 urcite, chapem...ja mam 3 tyzdnoveho drobca a zapasime tiez s prisatim, menej mliecka mam a je slaby, nevladze si tolko vytiahnut a tiez ho trapi brusko. Ale prdka a kaka, popuci sa a je. Ked nemam svojho dost, davam Babylove PRE. No musi sa poskusat, co zaberie. Nasmu dievcatku nic nezabralo, ja si myslim, ze mala porusenu crevnu floru, v zaludocnom obsahu jej nasli bakterie, ale nemala vysoke zapalove faktory, tak to neriesili a akurat, ked mala mesiac, tak to zacalo. Najviac asi pomohla kombinacia bulharskych probiotik (take v prasku, Daflorn), v kombinacii s tekutym kolostrom, tusim to bola Delta znacka. Teraz som si spomenula. Tak mozete skusit aj to, ak klasicke veci nepomozu. Robila som jej taky mix do vodicky do flasky s tymito vecami. Oni tie probiotika su celkom chutne, pila to rada. Uvidime teraz, ako bude s tymto dalsim drobcom. Ale dcerka, ta vobec neprdkala a nekakala sama, to len pomocou rurky, des to bol. Drzim palce.

denka259
9. jan 2021

Nám pomáhala rektalna rúrka, espumisan, probiotiká biogaia a zmena vitamínu D (vigantol) za Jamieson. Tiež mám pocit, že pupik moc nepomahal ale beztak som dcerke ním každý deň masírovali brusko + sme cvičili nožičkami na vyprdkanie. Dcerka mala koliku presne od 3 týždňov a trvala jej do 4 mesiaca, bola plne kojená. Musíte to len “prečkať a poskusat čo jej to najviac zmierni.