Koliky v 5. mesiaci

18. jan 2022

maminky,do kedy Vam trvali koliky?Kazdy mi hovoril de do 3mes zmizne..teraz ma syn 5 mesiacov a koliky ma este vecer aj v noci…cely den nic..je toto este normalne?alebo ist na vysetrenie radsej?

turga
18. jan 2022

nasa mala do pol roka dr to neriesila preslo to

danielahamar
18. jan 2022

ak pije UM, tak treba dať bezlaktozové mlieko, ak sa kojí, treba vylúčiť všetky mliečne veci

dadulamamula
18. jan 2022

Do polroka.. Teda synovi začali v 3cmeisaccoch a skončili 5,5 keď som ho prestala kojiť.. Dcéra ich mala od narodenia do 3 mesiacov keď som ju prestala kojit.. :D takže možno som mala zle mlieko dohovie

alisaela
18. jan 2022

Treba vylúčiť iný problém. U nás to bola alergia na kravské mlieko. Koliky prešli zo dňa na deň. Najlepšie sa poradiť s lekárom. Je dieťa čisto dojčené? Akú má bábätko stolicu, nie je hlienovita, nemá krv? Rúrkujete? Ak je podozrenie, normálne odfotiť naloženú plienku a opýtať sa. Ak by si vysadila mlieko, treba hradiť vápnik v tabletkách. Lebo prídeš o zdroj aj ty. Ak nie si zdravotník, treba sa poradiť s niekým, kto tomu rozumie. Takisto sa vysadzuje všetko živočíšne mlieko, plus aj sója. Ale môže to byť aj kolika bežná. Každé bábätko je iné. Treba prebrať s niekym, kto pozná jeho zdravotný stav.

janulik270
18. jan 2022

Píšem moju skúsenosť.Moja dcéra bola dojcena je to 2dieta takže viem že som dávala veľký pozor čo zjem lebo dieťaťu ublizim.Napriek tomu dieťa malo od 5mes kolíky to už bolo prikrmovanie tak sa mesiace stupňovali 6/7 mes doktorka že mám ísť na Sunar predpisovali sprostosti um.mlieka,vit d na predpis vysadiť že tam môže byť problém a kúpiť inú značku kvapiek,a že mám dávať espumisan že dieťa už nemôže mať kolíky v takom mesiaci.Ale kvapky vyskúšať Dieťa v takých bolestiach ja zúfalá,doktori nič nevedeli čo jej je a kolíky sa od 5mes do 2,5r dieťa trpelo malo malo po čase viac priznaky kopec vyšetrení až som zmenila lekara 2riky dieťa s bolesťami až zistili celiakiu.Nikto v rodine ju nemal a ani nemá.
Ak kolíky pretrvávajú skúsiť probiotikum,zmeniť kvapky vit D ak je na predpis lebo to môže dieťaťu škodiť ,kvapky nesadnúť kazdemu,A ak žiadna zmena určite vyšetrenie krvi,stolice

nevenka
19. jan 2022

Ja by som o kolikach mohla rozpravat...do 1,5 roka sme sa s bruskom trapili pri dcerke. A druhy syn to ma tiez, ma 13 mesiacov a su noci, ked je to des. Ani zuby nie su take hrozne, ako prdy...🙄. Ja sa uz ani nepytam, ci je nieco normalne...😑

danielahamar
19. jan 2022

@nevenka mliečne výrobky ste vysadili? To znamená v akejkolvek forme

murka2222
19. jan 2022

My máme za pár dní 5 mesiacov a tiež bojujeme s bruškom. Brali sme sabsimplex,baby calm,teraz máme Bobotic Forte poľské kvapky ktoré ako tak zaberajú. Zmenili sme z vigantolu na D vit. Biogaiu na Probiofix, teraz mu dávam Infants dophilus ktoré pomáhajú s kakanim cez deň ale príde noc a je to katastrofa. Doktorka brala krv na alergiu bielkovina kravského mlieka to sa nepotvrdilo. Problémy sú stále.

alisaela
19. jan 2022

@murka2222 alergia môže byť aj bez pozitívnych výsledkov v krvi. Tzn. Bez IgE
Ale nie som gastroenterológ, nemusím mať pravdu. V prípade mojej dcéry to tak bolo. Diagnóza sa potvrdila vylučovacou metódou. Na krvi nezáležalo.

murka2222
19. jan 2022

@alisaela aha to som nevedela. Ale všimla som si že mu tak či tak mliečne nerobí dobre . Vysadila som nejakú dobu a potom som zjedla ružový nákyp mal problém sa vykakať ,v brušku mu viac hučalo a bol plačlivy viac. Takže nejem mliečne. No dr. Nás zatiaľ na gastro neposiela.

alisaela
19. jan 2022

@murka2222 tak by bolo asi vhodné to skúsiť, najlepšie po konzultácii s lekárom. Možno skús odsledovať ci sa aj stolica nejak nemenila. Hlien, prúžky krvi. Ja som vysadila aj stopy mlieka. Hradila som Ca v tabletkách calcii carbonici 500mg 2x denne. Bez mlieka som bola 3 mesiace, s tým, že na gastre aj pediater odporúčali začať co najskôr s prikrmami, napriek tomu, že malá bola čisto dojčená.

murka2222
19. jan 2022

@alisaela no stolica bola vždy hlienovita

alisaela
20. jan 2022

@murka2222 a toto detská ignorovala? Skús sa vypýtať fakt na detské gastro.

danielahamar
20. jan 2022

@alisaela podobne, mali sme abkm, ale krv vyšla negatív, tak sme nasadili klasica um, chyba, lebo po 2mesiacoch sa koža zhoršuje a aj hnačky sa pridali, takže znova mame mlieko na abkm.

murka2222
20. jan 2022

@alisaela pýta sa stále či su krvné vlasočnice v stolici. To niesu tak nás neposlala nikde

alisaela
20. jan 2022

@murka2222 áno, typické sú prúžky krvi, ale krvácanie môže byť aj mikroskopické. Ak je hlien, niečo tam nie je OK. Treba jej povedať, že sú ťažkosti. Prípadne ty môžeš vysadiť to mlieko sama, to ti nikto nezakáže. veď sú aj matky veganky. Len je lepšie ak je to pod dohľadom odborníka všetko.
Ale treba pestrú stravu a ten vápnik. V prípade UM, to špeci Neocate je len na predpis

murka2222
21. jan 2022

@alisaela doktorka to vie že sú problémy s bruškom zobrala mu krv ktorá nič nepotvrdila. Na gastro nás neposlala. Ja som mliečne vysadila keďže kojim a zdá sa mi že po mliecnom je to horšie.

ivkaivkaivv234
29. apr 2023

@dadulamamula ahoj ja malú tiež kojim doteraz sme nemali nič a zrazu týždeň pred 3 mesiacom strašný plac až rev kde stráca hlas podľa doktorov to je vraj kolika ale mne sa nezdalo keďže každý tvrdil že 3 mesiacom odoznieva .. malú som dokrmovala nutrilonom advance od kedy mi takto celý deň preplace tak už len kojim takže môže to byt fakt kolika začať 3 mesiacom?