Krv v stolici u bábätka

1. apr 2023

Maminky prosím o radu, máme 6 týždňovú dcérku, od minulého týždňa máva krvavú stolicu. Niekedy viac , niekedy menej, niekedy vôbec. Vyzerá to ako čerstvá krv, ale z konečníka to nie je. Papá prevažne AR mlieko z fľaše, ale občas ju dokŕmim z prsníka ( tie mám v poriadku). Stolicu mávala nepravidelnú raz za dva tri dni, ako sa vyskytol tento problém skúsila som zmeniť mlieko , teraz kaká pravidelne každý deň aj tri krát, krv sa však objavuje stále. Nemáte niekto skúsenosti čím by to mohlo byť? Dcérka je predčasne, mala aj sondu do žalúdka na kŕmenie, kyslík v nošteku aj antibiotiká kvôli infekcií. Pred tým ako toto začalo bola chorá, soplíky a kašeľ, zvýšená teplota dva dni z toho jeden deň bola taká vyššia nárazovo nad 38,5. Soplíky ešte trvajú. Probiotiká dávame.

simca06022011
1. apr 2023

Neviem čím, ale riešila by som.s lekárom.

marisoul17
1. apr 2023

Smer doktor, čím skôr. Môže to byť len neškodná ranka na konečníku, ale aj vážny problém.

pribinak
1. apr 2023

Prečo si nešla doktorke? Nerozumiem …

Pri všetkom tom čo píšeš by som teraz minimálne telefonovala na pohotovosť

martul
1. apr 2023

Bola si u doktorky, že? Určite si jej to hovorila a ona bábo vyšetrila, čo ti povedala? Dúfam, že toto všetko je pravda a tu sa pýtaš len na skúsenosti iných mamičiek.

autor
1. apr 2023

@martul samozrejme, hneď prvý deň ako sa krv objavila som šla na urgent,kde nás nechali na pozorovaní cez noc. Na druhý deň ju videla aj spádová pediatrička, vzali vzorky , vyšetrili ju ,ale na nič neprišli. Preto ma zaujímajú skúsenosti

nevenka
1. apr 2023

No moze ist o ABKM alebo celkovo nasledok infekcie, co mala. Teraz mali starsie deti virozu so soplom, ale aj hnacky parkrat. My mame 3 mesacne a od 4 tyzdnov trpi na koliky, stolicu ma zelenkavu, hlienovu. Ale ona nekaka sama skoro vobec, musim jej pomahat rektalnou rurkou. Ja som sa skontaktovala s pani Kuttnerovou z Daflorn. Davam malej tie ich bulharske probiotika. Ona mi hovorila, ze moze ist o zapal creva. Toto pomohlo aj prvej dcerke, v poradi 2.dietatu. Ona mala toto iste, lekari na nic neprisli. Myslim, ze ani tu na nic nepridu. Ja by som Vasu ale dala komplet vysetrit na gastre najprv.
Nam tie probio zhorsuju stav, ale ze to je nasledok, ze ten bulgaricus tam v crievku robi poriadok. Dufam, ze sa to casom zlepsi.

mnau123
1. apr 2023

Neposlali vas na gastro? Nedali ziadne dalsie odporucanie co robit? Moja dcerka je tiez predcasnik a krv sa jej zacala objavovat uz v nemocnici. Vzorky sa brali viackrat, na nic neprisli a tak sme isli na gastro kde to bolo vyhodnotene ako podozrenie na ABKM a zacali sme s eliminacnou dietou. Kedze som aj kojila, ja som musela byt na prisnej bezmliecnej diete plus nam predpisali specialne mlieko. Asi po dvoch tyzdnoch problemy vymizli.

autor
1. apr 2023

@mnau123 na gastro nás zatiaľ neposlali, budúci týždeň ideme ešte k pediatričke, budem pýtať odporučenie na gastro. Nasadili jej len pyridoxin a kyselinu listovú, inak nič viac .

simona92101
1. apr 2023

Urcite ziadaj gastro,ak je krv v stolici je to signal ABKM!kym dostanete termin(moze to trvat aj par tyzdnov)kup UM Nutrilon allergy care syneo,alebo popros obvodnu aby predpisala.a ty nasad bezmliecnu dietu.ak krv vymizne,tak je to jasne.hlavne sa nedaj odbit,ze dieta je malicke a ze vysledky su ok a bla bla.obe moje dcerky mali od narodenia ABKM,krv aj hlien v stolici,obvodna to zlahcovala,vysledky negativne(u babatiek vacsinou vyjdu negativne) ale strava to vzdy ukazala.
Este sa spytam,preco papa AR mlieko?ma reflux?

autor
1. apr 2023

@simona92101 áno vyzerá to na reflux, z nemocnice prišla plne kojená, ale všetko mi vygrcakala a vôbec nepriberala, tak sme skúsili najprv zahusťovať materské, a potom sme prešli na umelé AR. Z toho už nehrcka a priberá pekne

danielahamar
1. apr 2023

za mna tiež ABKM, ak teda nemá zápal čreva, čo asi vylúčili

kataka10
2. apr 2023

Aj nas maly mal take krvave vlasocnice v stolici. Svokra mala podobnu skusenost so svojim synom, hned s nim bezala k doktorovi, tak nam vysvetlila, ze ak nema nijake ine problemy, je to v poriadku, crevo sa cisti a vyvija. A naozaj tento problem zmizol. Takze prekonzultuj s pediatrom, ale je mozne, ze to je v poriadku.