Kúpele pre dieťa s vrodeným vykĺbením bedra

timi29
3. jan 2016

Mám dcéru s diagnozou Q65 t.j. vrodené vyklbenie bedra jednostranné. Momentálne je po operácii RAC SALTER a extrakcii materiálu. Chcem sa opýtať ktoré kúpele by ste mi odporúčali vy? Aké máte skúsenosti?
Boli sme viackrát v Kováčovej - Maríne tam nechceme ísť.
Dr. z rehabilitácie nám odporúčala ..Teplice tj. Turčianske Teplice, Trenčianske Teplice alebo Číž. Aj v Číži sme boli už viackrát a boli sme spokojní. Chcela by som vedieť či napr. v tých Tepliciach liečia deti s takouto diagnozou. Ďakujem

zita19
3. jan 2016

V dnesnej dobe v kazdych kupeloch lieca vsetko. Neviem ci je to dobre, ci zle. Trencianske maju dlhorocnu tradiciu s liecbou pohyboveho aparatu, boli casy, ked sa specializovali iba na to. Co som odskusala par slovenskych kupelov, pre mna bol Ciz najprijemnejsi hlavne personalom. Proste neboli to take velkopanske kupele, plne zazobanych zahranicnych hosti, ktori su pre personal "zaujimavejsi". Vyberala by som podla toho, ci potrebuje aj specializovanu individualnu rehabilitaciu a kde ju vedia poskytnut. Lebo ostatne procedury podaju vsade.

timi29
autor
3. jan 2016

No veď to. Z nemocnice nás odporúčali rovno do kúpeľov Kováčová. Ja proti nim nič nemám, ale na rehabilitácii u nás tam bolo dievčatko s podobnou diagnozou a cvičili s ňou cviky na chrbticu, nakoľko s bedrovým klbom tam nikto nebol a telocvik bol skupinový - záver bol po kúpeľnej liečbe poskracované svaly na operovanej nohe. Tie nám treba poriadne ponaťahovať nakoľko dcéra dlho nohu musela šetriť. Teraz cvičíme na rehabilitácii plus každý deň doma.
Problém je v tom, že návrh musím podať do poisťovne, a tá mi nepovie kde je najlepšia špecializovaná rehabilitácia pre dcéru 😢 😢 . Preto chcem vedieť postrehy od vás.
Za názor veľmi pekne ďakujem

zita19
3. jan 2016

@timi29 zavolaj si do Trencianskych Teplic. Pozrela som, tim lekarov. MUDr. Cervenova je ortoped. Spytaj sa priamo nej ci vedia poskytnut specializovanu rehabilitaciu.
http://www.therme.sk/kupelna-liecba/spoznajte-n...
Ked nepochodis, tak v Cizi si velmi mili doktori, skus zavolat aj im, ci by vedeli pomoct oni. Poistovna ti nic nevybavi, tym je to uplne u riti.

timi29
autor
3. jan 2016

@zita19 🙂

to si trafila na 100% 😅

zita19
3. jan 2016

@timi29 pisem Trencianske, ale kukala som Turcianske. Naozaj najlepsie sa pytat priamo na mieste.

timi29
autor
5. jan 2016

Nakoniec sme sa po dlhšom radení sa s dr. na rehabilitácii rozhodli pre kúpele Číž. Tak návrh je odoslaný a čakáme, dúfam že to bude čo najskôr. Vraj sa tam najviac venujú detičkám hlavne čo sa týka pohybového ústrojenstva. V Kováčovej sú zameraný tiež pre deti ale hlavne na skoliozy. Tak uvidíme, držte palce nech tú nožičku poriadne rozvičíme 😉

timi29
autor
5. jan 2016

Ďakujem každého kto prispel do diskusie

zita19
5. jan 2016

@timi29 zistila si nieco?

timi29
autor
5. jan 2016

no zistila som to, že čo sa týka rehabilitácie na nohy pre deti tak máme ísť do Čížu, že tam sú na to zameraný asi najviac. Turčianske a Trenčianske Teplice sú vraj zameraný viac na dospelých aj keď sa tam liečia aj deti. Ale skúsenosti s nimi mi nikto nevedel dať ani na rehabilitácii ani detskí lekári. Takže nakoniec sme sa tak rozhodli. Návrh som odoslala a už len čakať. 😀

zita19
5. jan 2016

@timi29 tak nech sa vam tam paci, nech vam pomozu a vyjde pocasie 🙂

timi29
autor
5. jan 2016

ďakujeme krásne 🙂

ivetka79
25. jan 2018

@timi29 boli ste v číži, možem sa opýtat, je tam školka do obedu aj po obede? je tanm nuda?, ako je to so stravou, maju aj bez lepku? je tam chldnička záchod a tv na izbe?Budem vdačná za info