Kvapky proti bolesti bruška

sabinka2019
10. jún 2021

Môj malý synček má 6 týždňov. Dávam mu len UM DM bio a pri papani niekedy aj pije aj plače. Dávam ho odgrgnut a tak aby pokračoval v papani no nepomáha. Keď som to povedala doktorke tak že ho môže bolieť bruško že máme skúsiť kvapky Sam Symlex ale z toho má tvrdú stolicu a nepomáhajú nám takže chcem skúsiť niečo iné tak od včera mu dávam Probiotika Bio gaja a dnes som mu chcela ísť kúpiť iné kvapky no neviem sa rozhodnúť aké Coliprev alebo Baby calm alebo infacol? Večer mi neplače len niekedy pri papani plače. Tak preto rozmýšľam aké keď nemá vyslovene koliky.

s_a
10. jún 2021

Ja by som zmenila mlieko v prvom rade

sabinka2019
autor
10. jún 2021

@s_a mlieko sme už menili viac krát skúsili sme nutrilon, bebu comfort, hipp, france lait vsetke ho neskutočne zapekali že sa nevedel sám vykakat potom sme skúsili dm babylove bio a konečne sám kaka len akurát to že niekedy robí to že plače pri papani

benoite
10. jún 2021

@sabinka2019 nam Bio gaja zabrali vzdy az na 3-4 den, treba este vydrzat.

vendulka80
10. jún 2021

Za 6 týždňov jeho života si poskusala tolko mliek? To nie je dobre, mlieko uz nemeň ak mas pocit, ze mu sadlo ale mne vzdy odporučili začať HA formulami. Na brusko zaberal jedine infacol, u nas pred rokom nebol, zohnala ho svokra v Maďarsku. Ak plače pri pití, upozornila by som na to lekárku. Mozno mu nieco nesedí v samotnom mlieku. Kazdopadne nemeň v krátkych intervaloch ani kvapky ani mlieka. Kym sa stihne prejaviť účinok, ty to zmeníš a nevyriešiš nic.

nikpa
10. jún 2021

@sabinka2019 za 6 týždňov toľko mliek 🙄 nie je šanca aby sa ti pri takej dobe naozaj ukázalo ktoré na neho ako účinkuje. UM by si mala dávať aspoň týždeň aby si videla jeho účinky. Tym striedaním mu viac uškodis ako pomôžeš. S kvapkami to je rovnako. Sab simplex je na vetry, mal by z nich ľahšie poprdkavat, nemyslím že ho zapekaju. Na vetry sú tiež ešte Espumisan, sab simplex aj infacol, obsahujú rovnakú účinnu látku simetikon, takže v podstate je to jedno aké dáš. Potom ešte baby calm, ten je prírodný, obsahuje čisto oleje aniz a fenikel, tiež na vetry. No a coliprev ten slúži na rozklad laktózy, ak ju dieta nevie z mlieka spracovať. Čiže treba odsledovať aké problémy bábätko má a podľa toho kupovať kvapky. Pretože ak má napr. problem s rozkladom laktózy, zbytočne mu budeš dávať kvapky na vetry alebo opačne. Probiotiká odporúčam, tie sú dobré v každom prípade, pre tak malé bábätko Probio fix, Biogaia alebo iNFANTS Dophilus ale trvá dlhšie kým zaberú. A tiež masírovať bruško a cvičiť, niekoľkokrát denne. Ak nič nepomáha, tak rektalna rurka, nenechaj ho trápiť.

sabinka2019
autor
10. jún 2021

@nikpa pani doktorka nám menila takto mliečka a teraz už kaka sám