Laryngitída a esenciálne oleje

kikusikkk
28. feb 2024

Ahojte dufam ze mi o takejto hodine niekto poradi. Syn 1,5 rocny ma laryngitidu. Mozem na noc v izbe pustit difuzer? Ak hej aky olej mozem pouzit , mam po ruke tieto:
Od hanusu: jedla sibirska, klincek, skorica, pomaranc a zmesy eukalyptovy les a levandulove pole, od dottery mam tea tree a balance a od bewitu levandulu.

kika1603
28. feb 2024

@kikusikkk klinček, škoricu, pomaranč by som určite nedávala, to ho bude ešte viac dráždiť, ak kašle. Skôr ten eukalyptus alebo levanduľu

mima172
28. feb 2024

@kikusikkk
1. Difuzer nemá byť pusteny počas spánku.
Vyvetrať, vypnúť kúrenie, zapnúť difuzer na 20 minut, vypnúť a dat dieťa spať.
2. Vhodné oleje pri laryngitide - eukalyptus radiata (iný nie je vhodný pre deti!), citrón, kadidlo
Pracujem už zopár rokov s Bewitom. Levandulou nepokazíš nič, no nie je primárne na laryngitidu, je skôr na liečbu soplíkobv, nachladnutia. Má však upokojujúce účinky. Ihličnany pôsobia priaznivo na kašeľ, no konkrétne pri laryngitide ich neodporúčam.
Z toho, čo máš k dispozícii by som vybrala levandulu alebo jedlu ale ako píšem ani jeden z nich nie je olej prvej voľby pri laryngitide.
Držím palce, prešli sme doma s dcérou laryngitidou 3x 💪

kikusikkk
autor
28. feb 2024

@mima172 dakujem krasne 🙂

janinah
28. feb 2024

Určite nie.

danjeliiik
28. feb 2024

@mima172 ahoj prečo nieje vhodné púšťať v noci keď spia???

mima172
28. feb 2024

@danjeliiik Aby som to uviedla na správnu mieru, počas choroby sem-tam pustím v noci difuzer aj ja, no je to keď je dcéra hore. Aromaterapeuti uvádzajú ako dôvod to, že telo má v spánku oddychovať a nie "podstupovať tzv priamu terapiu". V skratke - naše zmysly majú počas spánku oddychovať a to aj ten čuchový.