Máte domáci recept na nádchu škôlkara?

deninka27
30. sep 2012

Baby poradte nejaky domaci overeny recept na nadchu??Maly ma nadchu, ale nejako mu to nechce tiect, skor mu to steka do hrdielka:(poradte prosim nechcem aby bol zase doma:(Takto si na skolku nezvykne, ked je stale doma s chorobou:(((dakujem

stanislavao
30. sep 2012

ked je dieta soplave, nema chodit do kolektivu, lebo nakazi aj ine deti. a u nas najoverenejsi recept je nahrievanie = soluxovanie. to pomaha viditelke a po 3 dnoch su sopliky v norme. ked sme nastupili do skolky, tak bol 2 dni v skolke - 2 tyzdne doma, 3 dni v skolke a zas 2 tyzdne doma. cize ten prvy rok je taky tazky, kym dieta ziska imunitu. ale soplaveho ho do skolky nedavajte. je to nezodpovedne voci ostatnym detom.

vefi89
30. sep 2012

pokiaľ mu to steká, treba dávať pozor, aby mu z toho nezišiel zápaľ. ja by som dala min. niečo na podporu vykašliavania 😉 šalviovvý čaj striedať s lipovým

12smile12
30. sep 2012

Ahoj , my mame tiež problemy so soplikami , ale nasa mala ma 14 mesiacov , teraz nedavno sme absolvovali aj alergologickee vysetrenie takze to moze byt aj nejaka alergia , ak je casto soplavy ... ale ja by som odporucila len Mar plus , kup si to v lekarni , nieje na predpis a je to morska sol len s tym malemu presteknes nostek pred spanim , aby sa mu lepsie dychalo a aby nemal nahodou problemy s dusenym ... a este su dobre aj kvapky targesin , ale tie su na recept ...

lienockaa
30. sep 2012

Nam vyborne pre skolkara zaberaju kvapky kaloba,na zacinajuci infekt fakt super,zaberu aj na hrdielko ked je trochu cervene,aj na nadchu,mierny kasel..je to prirodne..do nosa sterimar s medou a olynth ha..do hrdla aloe vera..naucit skolkara toaletu nosa,velmi to pomaha,my nos riadne cistime kazdy vecer,ale riadne,aj s vyplachovanim,nielen tycinka do nosa..dobre nos fukat..no a niekto neda dopustit na sinupret,nam ale az tak dobre nefunguje..solux ano,aj inhalacia vincentky..podporit imunitu-tu treba skusat,ze co,u nas naj v case infektu wobenzym funguje,uz ho vie prehltnut..posledne sople nam trvali len tri dni..samozrejme,ze musi ist mimo kolektivu..bohuzial ten prvy rok skolkovania je dost hrozny,to asi potvrdi kazdy..

zmrzlinkams
30. sep 2012

@deninka27 my sme mali to iste je to zadna nádcha kedy nevyteka soplik von z nosa ale steka vzadu dolu hrdlom, my sme na to dostali od p. dr. SINUPRET kvapky brali sme to rano a večer po 11 kvapiek asi je to podla mesiacov lebo nám dala že máme 11 mesiacov tak mám davať 11 kvapiek..... tak som tak davala, neviem či to bolo na predpis lebo som toho viac brala v lekárni a už nepamätám čo z toho bolo na predpis a čo nie lebo niečo mi dala že mam kupiť ale nebolo na recepte...... je to vhodne aj pre staršie detičky aj pre dospelych a je to na prirodnej baze.
uvolnuje to hlieny nuti dieťa kašlať a vykašliavanym sa dostane všetko von a tak to nestečie dolu.....

k_a_j_k_a
30. sep 2012

Pri prvych priznakoch nadchy davame detom cibulovy sirup. Ak to steka do hrdielka, davame tymianovy sirup. Od zaciatku roka vybrali kazda cca pol tymianoveho a jeden cibulovy sirup. A do nosteka striekame vincentku. A jeme vela vitaminov-surovu zeleninu a ovocie. Zatial nam to zabera a mali max. len mierne sopliky.

janka79
30. sep 2012

nam dost pomaha med...a popritom caj s medom a citronom

lucinka1104
30. sep 2012

slaná voda- na cesnak je ešťe malý.... ale nam sa najlepšie osvedčili homeopatika corizzalia každz hodinku jednu cmúľať po 2 dnoch je nádcha fuč

akzuzs
30. sep 2012

na kašeľ a priedušky cibuľový čaj s medom a cibuľový sirup od kašla (oboje domáce)
na posilnenie imunity jedna lyžička medu+pár kvapiek citrónu+štipka zázvoru a tak jeden dva krát za deň dať
na začiatku jesene imunoglukan
na zahliénené priedušky jazvečia masť
na horné dýchacie cesty eukaliptová masť a inhalovanie morskej soli s eukaliptovými kvapkami

evelin325
30. sep 2012

akurát mal môj synček nádchu, tiež mu zatekalo do hrdielka, hneď som mu dala homeopatiká /Nat Chlor/ 3xdenne jednu tabletku, či veríš, či nie, na druhý deň bolo po nádche, super vec, odporúčam.Môžu detičky od narodenia, tehotné aj kojace matky. V Nemecku sa používajú už dlho, na Slovensku je ich problém zohnať, hlavne treba dávať pozor, aby išlo o nemeckého výrobcu, ak chceš poradím.

slniecko93
1. okt 2012

Ja odporucam Nasivin Sinus Sirup ... malej to chuti, zacnem davat hned na prvy den a nadcha zmizne do troch dni, plus odsavame z nosteka.

simonca228
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elise
29. jan 2013

stači ak kupiš nasivin sirup pije sa to ale je to na nádchu obsahuje to len prirodn bylinky a do 3 dni j nádcha preč a vyčisti to aj dutiny.