Máte skúsenosti so seboroickou dermatitídou?

tinka2000
20. mar 2013

Milé mamičky ak máte nejaké skúsenosti so seboroickou dermatitídou prosím vás poraďte mi. Aký krémik na riťku používať, v akom prášku prať jej vecičky a plienky prípadne používanie nejakej kozmetiky. ďakujem veľmi pekne

euka210
20. mar 2013

seboroicka su supinky vo vlasoch, za uskami, na licach...zadok nie je podmienkou...nie je to plienkova dermatitida?
S malym babom ist lepsie ku koznej nech da presne maste, aj na zadok.
Na premastenie suchej pokozky sme mali Po zinc z Biodermy, Exipitial (ten je na recept) alebo modru indulonu.
Na zadok bepanthen, sudokrem, imazol ak je vazne.
Ja som prala a periem detske v Lovele, na plienky Lovelu alebo sliz. Caste prebalovanie, vetrat na holo, lebo nas od 3m mal problem veru aj na zadku a caste prebalovanie pomohlo a robim tak doteraz, lebo od premocenej plienky je cerveny.

awalancha3
20. mar 2013

hm seborea nie je typicka na zadku.....este si prever o co naozaj ide

sybo5
16. sep 2013

mojej malej sa seborea objavila po 2 mesiacoch od narodenia. Na hlavičke zapálená červená pokožka, suché šupiny až chrasty. Suché šupinky na obočí, na viečkach, na uškách. Škrábalo ju to. Raz toho mala viac, inokedy menej. Premasťovala som jej hlavičku, masťou od kožnej a priebežne podľa tvorby lupín, tie lupiny vyčesávala. Keď jej narástli vlásky, tak umývala hlavu šampónom proti lupinám "seba med", používam ho doteraz. Až okolo 1 roka sa jej to začalo strácať. Ja som teda fakt vyskúšala všetky možné dostupné masti a nič nepomohlo. A keď tak na chvíľku. Musí to odísť samo.
Videla som seboreu aj u iných detí a s tými čo som sa strela ju mali v porovnaní s mojou malou, slabú. A ja som si tak myslela, že keby to mala iba takéto, tak som šťastná.

na riťku - sudokrém
a periem - Bupi, Lovela

milota164
27. sep 2013

my perieme v Lovele a kremik pouzivame Bepanthen