Mesačné bábätko nekaká

21. mar 2021

Ahojte maminky. Mala mi uz dva dni nekakala. Papame UM beba discharge kazde 3 hodiny. Neplace mi, poprdkava je to normalne alebo mam nieco kupit v lekarni?

jajusa85
21. mar 2021

Ak neplace a neboli ju brusko tak je to ok. Prinajhorsom si kup rektalnu rurku aby si jej vedela v pripade nudze pomoct.

pribinak
21. mar 2021

Pokial neplače tak rektaknu rúrku nepoužívaj, lebo bábätko si na tu rúrku zvykne a nenaučí sa používať brušný lis a potom bude kakat len s rúrkou

Áno bábätka sa pucia, robia grimasy, učia sa používať brušný lis a vyprázdňovat sa

denden77
21. mar 2021

moja na UM nekakala bezne aj 4 dni 😊

autor
21. mar 2021

dobre tak nebudem stresovat ja len ze v nemocnici mala kazdy den stolicu za to sa cudujem...

katkamatka7
21. mar 2021

Priberá na váhe, keď nekaká? Pri materskom mliečku môže nekakať aj 10 dní a je to ok. Pri UM sa vyprázdňuje častejšie.

autor
21. mar 2021

@katkamatka7 ano pribrala

katkamatka7
21. mar 2021

Náš bol v nemocnici a nosila som mu odsaté materské mlieko, bolo ho málinko, tak už v nemocnici mu dávali UM. Tiež sme mali Bebu discharge, kakal každý 3. alebo aj 5. deň. Keďže netrpí kolikami, neplače a púšťa plyny, jeho telo si ukladá mliečko na stavbu tela. Môže mať len bobček, do zelena,to je ok, UM obsahuje železo v takej forme, že zafarbí stolicu inak, ako po materskom mliečku.

andreatytler
21. mar 2021

Priblizne prvych 7 dni deticky kakaju vela. Potom zase pride doba ked kakaju velmi malo. Kojene deti su bez kakania aj 10 dni. Ak je na umelom, zacala by som sa trapit ak by nekakala dlhsie ako 5 dni.
Mne vraveli ze v tych prvych mesiacoch deti vyuziju skoro vsetku potravu na rast a tak v podstate nemaju co kakat.

autor
22. mar 2021

pani doktorka nam poradila dat jej cajik... rano vypila teraz sa konecne vyk... a :D ja som si myslela ze caj sa nemoze davat ze to je este skoro :(

andreatytler
22. mar 2021

Aky caj si dala? Bol tam aj cukor? Moj nazor je taky ze do 6 mesiacov by malo mat dieta len mlieko ale je tu vela mamiciek co davaju vodu alebo caj ja tak malym dietatom.

autor
22. mar 2021

@andreatytler detsky caj fenikel...bez cukru

andreatytler
22. mar 2021

Ano... ten mamicky davaju babatkam a ked ho doporucila doktorka tak sa netrap. Ale mozno to bola nahoda ze sa vykakal prave po tom ako si mu dala caj. Ak mas stale pochybnosti, vyskusaj obdobie bez caju. Ale kakat moze aj kazdych 4-5 dni a je to v poriadku ak ho nic neboli a kaka pekne makke hovienko.

tejkaa
27. jún 2022

Ahojte, my sme taktiež na PreBeba Discharge, kakáme cca každý druhý deň, avšak vždy máme riedku stolicu, máte s tým skúsenosť? Malinký sa aj popučí, poplače, ale pravidelne má prdíky.