Mesačné bábätko s detskou kolikou?

ciculka15
28. sep 2011

Ahojte babeny...ja som tu nova ale potrebovala by som poradit.Mam mesacnu dcerku a mame problemy s bruskom...po kazdom kojeni ma neuveritelne krce a taktiez sa mi vykaka iba s rurkou..s manzelom sme uz zufali z toho jej nenormalneho placu...neustale len chudatko nase place od bolesti...uz sme skusali cviky..vsetky sirupy..infacol..espumisan,,,aj sapsimplex..a nic nepomaha...dokonca jej davame ceresnive koskty nahriate na brusko..vsetko zaberie naozaj iba na chvilocku..uz premyslam ze prestanem kojit a dam ju na umelu vyzivu,v lekarni som si kupila nutrilon pri kolikach..chcem skusit aj to, ale najskor som sa chcela poradit s vami ci by mi prosim niketo neporadil co treba robit pri detskej kolike...dakujem

akass76
28. sep 2011

Ahoj,
ja som mala problemy so synom taketo. Skusili sme uplne vsetko tak ako pises ty akurat s tym rozdielom, ze ja som nekojila a davala som obycajny Nutrilon. Po mesiaci v poradni lekarka zistila, ze ni c nepribral a museli sme zmenit mliecko na hypoalergenne. Potom problemy prestali.
Jedna vec je kolika a druha su krce po kazdom najedeni. Toto treba riesit s lekarkou. Moze mat intoleranciu na laktozu...viac zisti lekarka. Kazdopadne ju nenechajte trapit sa.

katmi
28. sep 2011

nam pomohlo ked som jej pred kojenim do pusinky dala Infacol..
INFACOL sa používa k zmierneniu kŕčovitých bolestí bruška u dojčencov spôsobených nadmernou plynatosťou a hltaním vzduchu. Plač babätka môže mať na svedomí množstvo rôznych dôvodov. V tomto veku je však jedným z najčastejších dôvodov práve plynatosť. Počas dojčenia a kŕmenia sú bábätká často dychtivé a prehltnú aj množstvo vzduchu. Nepokoj môže spôsobiť aj to, že v črevách bábätka sú plyny prítomné vo forme veľkého množstva drobných bubliniek, vytvárajú akúsi penu. Drobné bublinky plynu sa nedokážu dostať von z bruška bábätka ani pri grganí. INFACOL premení drobné bublinky na veľké, čím uľahčí ich vypudzovanie von z tela, formou vetrov. Nemá vedľajšie účinky, nakoľko účinná látka sa zo žalúdka a čriev bábätka neabsorbuje. Neobsahuje cukor, alkohol ani farbivá. Vhodný na užívanie už od narodenia.

dominka11
28. sep 2011

my sme boli na tom podobne, nič nepomáhalo, len rúrka na chvilu a nosenie. Po 3m. to prešlo, vtedy som aj prestala kojit.

njonja
28. sep 2011

Ahoj, my sme takto plakavali tri mesaice. Neviem, ci je to kojenim, ja som bola na absolutnej diete, aj tak mu bolo zle, takze si mylsim, ze ak prestanes kojit, ze sa to nezmeni... nam pomahlai mazase bruska a cvicenie s nozickami hore dole k brusku a od neho pocas celeho dna. Teple obklady na brusko som davala priebezne cely den a zintenzivnila som to od piatej poobede do 12 v noci, kedy som mu nechaval ten obklad vkuse, plus masirovanie bruskaproti smeru hodinovych ruciciek. Nam pomohol sab simplex , ale musis dlhsie pri nom vydrzat, davala som ho pri kazdom kojeni. A co nam este poradila doktoraka a co velmi pomahlala - kojenie na etapy(alebo krmenie) pretoze pocas pitia sa deti nalochaju vela vzduchu a ten potom robi neplechu, on sa neda dat vsetok von len grgnutim po kojeni-. daj trosku napit a poriadne odgrnut, a znova..niekedy sa ti tak krmenia poriadne predlzi ale trosku to babatku ulavi. A tiez su dobre Wala ciply (ak si z BA, dostanes ich v prvej lekarni v rakusku), su to homeopatika. a tiez sa mi ukludnil, ked som ho vyzliekla donaha, vyzliekla sa a polozila na mna, vtedy sa mi zarucene ukludil..celu ma siec ocikal, ale bolo mu lepsie.
Nazufaj, to co mate, u uplne bezne problemy novorodeniatok, prejde to po par mesiacoch. kojit som vydrzala 13 mesaicov, takze s kojenim to nemalo docinenia, lebo to preslo same od seba. Vraj deti este nemaju vyvinutu traviacu sustavu tak dobre, preto ich to tak boli a robi neplechu, je to individualne u kazdeho babatka..

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
crazybabenka
28. sep 2011

no najprv ti napíšem....moja dcérka nebola kojená ani minútu....a s kolikami sme si prežili svoje...moje mliečko som si odsávala a dostávala ho od začiatku cez fľašku.....takže či je dojčené alebo nie....podľa môjho skromného názoru nehrá veľkú úlohu.....mali sme všelijaké "antikolikové" fľašky, ktoré stali majland....a boli prd platné....a malá plakala deň noc....čo ju bolelo bruško....jediné....čo jej ako tak pomáhalo bola rúrka.....no pozor....aby si ti na ňu malá nezvykla a okrem kolík budeš mať problém s kakaním.....ja som tiež ako prvorodička najprv prešla ošiaľom "všemocných" kvapiek a krémikov ako napr. Pupík....efekt rovnaký ako pri antikolikových fľaškách....teda žiadny....práveže si myslím....že sa malej polepšilo, keď som ich malej vysadila.....keď sme mali 1,5 mesiaca....tak sme skončili v nemocnici....čo bola taká nafúknutá...a mala také silné koliky....takže mi ver....že viem o kolikách svoje.....podľa mňa ti neostáva nič iné len čas....aj keď mám ešte v živej pamäti ten strašný plač....čo až trhá srdce......nepomáhalo nič iné len nosiť nosiť nosiť....alebo som si dala ja alebo manžel dole tričko....vyzliekli sme malú....a koža na kožu nosili.....a niekedy tak aj na našom bruchu zaspala....a ako sme ju hriali aj sa dobre vyprdkala ....u našej to doslova zo dňa na deň prešlo.....a ešte jednu radu ti dám....dojči kým sa ti dá....a neprechádzaj na UM.....nejdem ti písať....tie klišé....že je to pre bábo najlepšie.....keď už nič iné.....UM poriadne zužuje rodinný rozpočet 😠

dazdovka
28. sep 2011

O boze chudatko male ☹ Niekedy skusis vsetko a nieco z toho, alebo kombinacia toho zaberie, ale niekedy nezaberie nic. Moja mala tiez kvoli kolike preplakala pol dna cca mesiac, pomohlo zmena poloh ked zacala plakat, raz na brusko (prevesila som si ju cez ruku, zadocek vyssie ako hlavka), po chvilke som ju dala na polminutu-minutu lezat na lavu stranu, potom na pravu, pocvicit s nozickami, posprtat v ritke aby sa uvolnili vetry a dokolecka kym nepreslo. Ochvilu sa zas napapala - nahltala aj vzduchu a vsetko odznova. To bolo teda hlavne podvecer, alebo po vecernom papani.
ALE moja svagrina tiez malu kojila, dva mesiace a ta mala koliky po kazdom krmeni. Bolo to strasne, lekarka im odporucila infacol a CVICIT nozickami, suchat brusko a vobec to nepomahalo. Davala si pozor aj na to co zjedla, aby malu nenaduvalo, no nepomohlo. Nakoniec museli upustit od kojenia a davat Nutrilon pri kolikach, co naozaj pomohlo ako zazrakom - HNED.
Drzte sa, nevzdavajte sa, ale ak je to utrpenie pre malu, cely den sa po krmeni trapi, skuste tu umelu vyzivu.

edie63
28. sep 2011

U nas bola situacia rovnaka (tiez som chcela vzdat kojenie, ale vydrzala som) a nic nepomahalo, ani kvapky, ani masirovanie (obcas mozno trosku), len sme ju nosili a nosili kazdy vecer (do noci) az do mesiaca, potom uz iba 2-3krat za tyzden a potom to preslo len tak zo dna na den. Drzim palce! 🙂

heln
28. sep 2011

tiež sme si prešli svoje s kolikami.... veľmi neporadím, možno sa len zamysli čo ješ Ty, či náhodou neješ niečo z čoho malú bolí bruško - bublinkové nápoje, zemiaky vraj nadúvajú, aj marhule atď.....

ale v prvom rade, TVOJE mlieko je sto krát LEPŠIE ako umelé! 😉

kamilka22
28. sep 2011

moj syn mal priserne koliky do 6 mesiacov - a tym myslim ze uplne hrozne. Jemne nam zabrala kombinacia kvapiek sab simplex a espumisan - vzdy som ich striedala medzi kojeniami. Mozes davat aj probiotika - biogaia, alebo infant dophilus. U nas koliky presli az po zavedeni prvych prikrmov. Tak ako uz pisala stvura, tak koliky nezavisia od toho ci kojis, alebo ste na UM. Takze s kojenim by som nekoncila, len vyluc nafukovadla, chlieb a ine ...

jana776
28. sep 2011

ahoj, aj u nas bol na zaciatku vecny plac a myslim ze zmena mliecka asi velmi nepomoze. Materske mlieko je najlahsie stravitelne a urcite pre babo lepsie ako nutrilon, ktory len vymyslel mlieko ktore naduva menej ako bezny nutrilon.
My sme to vsetko nakoniec "odnosili". Malicka bola prve mesiace prakticky stale na rukach a prse, ked nebola nacucnuta tak najradsej bola v polohe na tigrika, teda na predlakti bruskom dole. Takto sme ju nekonecne dlho nosili cele dni. Skus aj satku, tam sa vacsina deti uplne upokoji.
Ale hlavne neboj, vsetko pominie a okolo tych troch mesiacov to uz bude uplne ine.
A na tu rurku tiez pozor, aby si mala nezvykla. Skus tomu dat volny priebeh, ked place tak jej ponukni co mozes, prso alebo objatie, a ak nezabera tak co uz, nech si trosku pri tebe poplace, ved carovat nevies. Ono to prejde coskoro samo.

klauduska
28. sep 2011

necitala som celu diskusiu...ale....
nas maly od narodenia mal strasne krce,bolesti,neustaly plac,grckanie.......nedalo nam to a behali sme po vysetreniach...pytajte sa na gastroentorologicke vysetrenie,poslu vas na sono a budu robit odbery na rozne alrgie.....nam nakoniec zistili alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka.Tym chcem len povedat,ze ak nic nezabera,aj nam vraveli,ze to je kolika a musime vydrzat do 3 mesiacov......chodte,rieste,zistujte!!!

Drzim palce!!!

zivika
28. sep 2011

tiez neradim skoncit kojenie, ja som sice nekojila, no vdaka tomu viem, ze ani nutrilon, ani ine mliecko na koliky nepomoze...nam trosku zabrali probiotika infant dophilus, ale uplne nepomoze asi nic, iba cas...ako pise @klauduska, pytajte sa na vsetky vysetrenia a ked nic nezistia, tak sa len obrnte nervami, ono to prejde 😉 drzim palce

ivett1
28. sep 2011

Ahoj, koliky mali obe moje deticky a hned ta povzbudim, prejde to samo, cca v dvoch- troch (u nasho suhajka az v styroch) mesiacoch...postupujete spravne... vsetky sposoby a ich kombinacie - ci uz kvapky, teple obkladiky, masaze plus cviky na brusko a hlavne trosku ponosit a pritulit - su vyborne...len treba vydrzat (viem o com hovorim, prezila som si to dvakrat 😉 a niekedy nam zabralo, az ked sme vyskusali pekne postupne vsetko, od kvapiek po nosenie)...a este jedna vec, ak mozes kojit - neprestavaj, len si trosku uprav stravu, lebo vsetko, co zjes sa objavi aj v mliecku a niektore potraviny teda sposobuju dost velke problemy v traveni aj dospelym...mamicky uz niektore aj spomenuli, napr. obycajny cerstvucky chlebik...drzim ti palce, aby ste vydrzali...a nevahaj a opytaj sa aj tu v laktacnej poradni - ak nemas uz nahodou ten zoznam "vhodnych" potravin (ja som ho mala svojho casu pripnuty na chladnicke 😉 ...)...este raz, len vydrzte 🙂

pimpulienka
28. sep 2011

Koliky sme mali niečo vyše 3 mesiacov a aj sme boli ako tyždňove rovno z pôrodnice v nemocnici kvôli tomu. Veľmi ťażke obdobie..Hovorim za seba: Určite som kvôli tomu neprestala kojiť, vyskušali sme VŠETKY kvapky hadam možno jemne pomohol Infacol. Ďalej nsom začala masirovavať bruško niekoľkokrat za deň aj s pupikom. Rôznymi spósobmi nielen v smere hodinovych ručićiek. Spinkavali sme na brušku to veľmi pomáhalo, vždy keď zaspinkala sme malinku pretočili na bruško a spinkala pokojnejšie bez pučení, zvukov a stonov..Ďalej protikolikove polohy na prdkanie. veľmi veľa mojkania a hojdania to je jasne aj pri dieťatku, ktore nema koliky samozrejme 😉.A nedavali sme rektalnu rurku, hadam iba raz. Radšej som masirovala. Po 3 mesiacoch sme mali doma pokojnučke babenko bez problemov s brušinkom

kaja79
28. sep 2011

na koliky nema vplyv ci je dieta dojcene alebo nie....koliky ma preto lebo, este traviaci system si zvyka na novu situaciu, teda crievka sa ukladaju, hladaju si svoje miesto a vtedy vznikaju koliky. to trva cca 3 mesiace- je to individualne. takze vydrzat, babo ukladat do ulavovej polohy napr. kolienka na brusko, masaz bruska. nam najviac pomohli kolienka ohnute na brusku ( tak sa aj pekne vypuka 🙂 ) .......takze trpezlivost a pevne nervy.

tinki
28. sep 2011

Dôležité je vydržať. Poraď sa aj s laktačnou poradkyňou ohľadne dojčenia, aj keď si myslíš, že netreba, určite ti povie niečo nové. Ako kojiť, ako dlho, že z jedného prsníka, samozrejme tvoja strava je dôležitá. Vynechaj mlieko aj mliečne výrobky, aspoň tie prvé mesiace. A potom časom sa to bude len zlepšovať. Nosiť na rúčkach, zohrievať bruško, masírovať, rektálnu rúrku. Ja som používala u malej min. 5 dní do týždńa. A nezvykla si, teraz sa v pohode sama vykaká. Plakali sme stále, keď sme nespali. Len v noci bol pokoj od plaču. A cez deń dookola. A tiež mi spala len na brušku. Inak by ani nespala. Prajem veľa sily a trpezlivosti

lenka_da
28. sep 2011

Uplne suhlasim s babami vyssie, tazko povedat, co mojim detom pomahalo, asi vsetko dokopy- masirovali sme brusko mastou na koliky dr. hoj, pupik, nosenie na rukach dolu bruskom, kontakt na hole telo, probiotika, infacol a cojaviem co este... ale ja nedam dopustit na rektalnu rurku, tiez som sa bala, ci si maly nezvykne, davali sme ju dost casto (pocas kolik takmer denne) ale - nezvykol si, ked koliky prestali, naucil sa aj prdkat aj kakat bez rurky. Samozrejme, rurka nie je vseliek, netreba to prehanat ale ked ma dieta nafuknute brusko a reve ako tur, nepomozes mu rurkou, aby sa vyprdkalo??? drzim palce!

annaopialova
30. sep 2011

ahoj dobra je biogaja ale ta je od tretieho mesiaca kup si ju a ked budes jej ju davat od tretieho mesiaca tak kazdy den po pat kvapiek a tak jej upravis crievka

domeli
1. okt 2011

ahoj, maminky už popísali mnohé z toho, čo sme skúšali aj my - natieranie bruška pupíkom a cvičenie s nožičkami, nosenie a opakovaný rytmický pohyb, nahrievanie bruška vankúšikom. alternatívou bolo "fénovanie" bruška cez uterák a niečo z toho zabralo, hoci neviem, ktoré to bolo. Brali sme aj biogaju - u nás je až od 3. mesiaca, v ČR ale už od 1. mesiaca, tak myslím, že by si ju mohla skúsiť dať malej. Ak nie malej, tak nejaké probiotiká sebe - časť z nich prejde do mliečka a možno aj to pomôže. Len vydržte, len čo "bruško" dozrie, koliky zmiznú. Tie tri mesiace sú obvyklé najčastejšie najproblémovejšie.