Modriny na nohách - na holeni

jaroska
2. nov 2016

Ahojte,pred pár dňami som dcérke(má skoro 6 rokov) na oboch nohách-na holeni objavila modriny,také skôr do bordovej farby.Vôbec neviem ako sa tam objavili,či sa iba udrela alebo len z ničoho nič sa objavili...Casto skacká po zemi "po štyroch"na plávajúcej podlahe,kde nie je koberec.Ked sa jej spýtam,či ju tie modriny bolia,tak povie,že nie...Už som čítala všeliaké"bludy" o tom a teraz som z toho na nervy....Máte niekto skúsenosti,z čoho to môže byť ak nie z úderu? Dakujem!

36evina36
2. nov 2016

@jaroska mne sa misriny robia aj ked ma niekto silnejsie chytí, a kolena mam modrinove hned staci ked som chodila po stvornosky za krsnstkom a a druhy den som vyzerala jak keby ma niekto tyral. Ale nikdy som to neriesila

jaroska
autor
2. nov 2016

@36evina36 no aj naša malá vyzerá akoby som ju týrala 🙂 Ale neviem odkiaľ tie modriny má,hovorí,že sa neudrela...Mávala modriny aj predtým napr.v lete,ale teraz sa mi to nezdá,že ich má na oboch nohách...

elenka.k
2. nov 2016

treba s tým ísť k dr.

nelinka626
2. nov 2016

Choď k Dr. na vyšetrenie krvi, moja mala to mala a bolo to z úbytku trombocitov. Moja to už mala v kritickom stave a skončila v nemocnici v Martine!

katche
2. nov 2016

Pokial nema ine problemy ako teploty, nadchu ci chripke podobne stavy, nic ju neboli..podla mna zbytočná panika. Moja 3,5 rocna vyzera ako by sme ju doma otlkali, no s mladsou sa furt nahanaju, lezu kade tade, nohy ma ako frontovy vojak a velakrat som sa cudovala, odkial to ma..a krpata, rocna, duplom. Ja mam 30 a tiez modriny, uz to neriesim 😄

nelinka626
2. nov 2016

@katche tak samozrejme. Nemusíš to byť nič vážne, ale pokiaľ majú bordovu farbu, pre istotu by som zašla k Dr. Ja som to vtedy, tiež týždeň odkladala a potom to tak dopadlo, tiež som si hovorila, že budem lietať s modrinami k doktorke. Až sme sa ráno zobudili a ona už mala s pusinky krvácanie.

katche
2. nov 2016

@nelinka626 to je to, ak nie su ine problemy...krvacanie zo sliznic by dvihlo zo stolicky kazdeho rodica...tak ale krvny obraz urobiť je najmenej, to je fakt.

nelinka626
2. nov 2016

@katche no moja okrem tých modrin nemala iné príznaky, akurát deň pred tým už začala byť viac malatny vyhodili sa jej aj petechie, ale ona týždeň pred tým užívala penicilin, tak som to pripisovala aj tomu. No to čo so mnou dorabali v nemocnici, si nechci predstaviť, otázky a výčitky, kde som bola doteraz? No nebolo mi všetko jedno, mala vtedy nemala ani dva roky. Tiež už som potom sama sebe nadávala, že načo som čakala. Primár mi vtedy vysvetľoval, že stav trombocitov pod 30 je kritický, on mala iba 16. Našťastie nás v Martine dali za 4 dni do poriadku. Od vtedy chodíme na kontroly, ale našťastie už sa to viac neopakovalo. Preto hovorím radšej 10x zbytočne ako 1x neskoro.

katche
2. nov 2016

@nelinka626 aj som niekde citala, ze na nizke trombocyty sa väčšinou pride nahodou...ale kto by to predpokladal, hlavne ked clovek nema ani bledomodry sajn, ze sa nieco take moze stat
Vsetko je to o pristupe...tiez by mohli pochopit a vypocut vydeseneho rodica a nie ho hned zatvarat za zanedbanu starostlivost.

nelinka626
2. nov 2016

@katche to robili poriadky u nás v Cadci, ešte som zabudla, ja som cez víkend volala s mojim pediatrom, že čo má mala pomôcť tele a tomuto on mi povedal, že toľko môže byť s tých ATB. Chcela som ísť na pohotovosť, on povedal, že netreba, že keď sa to nezlepší, tak mám prísť v pondelok ráno na krv. Nové lenže ráno už tá krv s pusinky, ten keď malú videl hneď nás hnal do nemocnice, už podľa toho ako so mnou rozprával, som vedela, že je zle. Z Čadce nás záchranku previezli dobré Martina a tam úplne iný prístup. Hneď všetko vysvetlili, hneď som bola kludnejsia.

nelinka626
2. nov 2016

Prepáč preklepy, ten mobil píše čo sa mu chce

jaroska
autor
2. nov 2016

Boli sme u Dr.,ona hovorí,že to vyzerá akoby sa viackrát udrela na tom istom mieste.No môže byť...ako som už písala,vždy lezie a skacká po štyroch,tak asi z toho to má.

nelinka626
2. nov 2016

@jaroska ok,budeš kludnejsia

karush
8. nov 2016

@jaroska A brala jej krv, či to len uzavrela s tým, že to má len udreté?

jaroska
autor
8. nov 2016

@karush uzavrela to tým,že to má udreté,ale už tam skoro nič nevidieť,mizne jej to 🙂

karush
8. nov 2016

To je dobre potom 🙂 , ale keby sa jej z nova z ničoho nič objavili alebo mala nejaké iné príznaky, tak to určite nepodceň.

jaroska
autor
8. nov 2016

@karush no objaviť sa možno objavia,lebo často skacká "po štyroch" na podlahe.No aj dr.mi vravela,že ak by mala aj iné príznaky,tak to by už bolo vážne...le našťastie to bude len od toho skákania 🙂

erickatt
8. nov 2016

@jaroska a ja čítam modriny po holeni.. bože už nepijem..