Môže psychika za to, keď sa dieťa šúcha až do krvi po cikaní?

dera21
19. jan 2012

Mam 2 dcerky, 5 a 2 rocnu. Ta starsia sa v poslednej dobe zacala stazovat na problemy v konecniku. dali sme stolicu na rozbor, negativne. prestali sme pouzivat vlhky toaletny, lebo vraj to nie kazdy toleruje. boli sme aj lieceni na mrle (tusim Vermox), pre istotu. potom sa zacala stazovat na rozkrok, vzdy po cikani sa dlho utierala, lebo vraj je stale mokra. nohavicky pritom nikdy nemala mokre, ziadny vytok. niekedy povedala, ze tam citi studene. vzali sme k lekarke moc, negativne. pediatricka ju prezrela, nevidela nic abnormalne. teraz sa dcera uz dvakrat tak vysuchala toaletnym, ze tam ma ranu, uplne hore nad pyskami. Ist s nou k detskemu gynekologovi? alebo to moze byt psychika? v poslednej dobe totiz je u nas dusno, som siesty rok doma a uz to nejak nezvladam s nervami, takze niekedy je to u nas ako v talianskej rodine, kopa kriku, vycitiek. starsia dcera je podla mna kusok aj rozmaznana a mna to hrozne vytaca, aj ked viem, ze chybu sme urobili my rodicia. za vsetko mrnci, je placliva, vacsinou je ako v sne, nevnima, co jej hovorime, nerozmysla.....hneva nas to a reagujeme na to. neviem teda ci za tymito jej telesnymi problemami nemoze byt domace ovzdusie. dakujem za kazdy nazor.

leeenka26
19. jan 2012

Ja by som zaiste skusila detsku gynekologiu, nech jej pre istotu spravia aj vyter z posvy. Myslim si, ze to nie je psychikou. V kazdej rodine su nejake problemy, mala moze na ne reagovat ale nemyslim si, ze takymto zvlastnym sposobom. Samozrejme sa mozem mylit, tot len moj nazor. V prvom rade skus tu gynekologiu. Mozno tam ma nejaky bacil, ktory sa neukaze v moci, lebo moze byt v posve. Tazko povedat. Vsetko popis dr, ak aj to sa ukaze negátivne, potom by som mozno zvazila ozaj tu psychologicku.

asfodelka
19. jan 2012

skus na nejaky cas u nej prestat pouzivat toaletny papier uplne a namiesto toho nech Ta zavola a umyj ju vodou a potom osus uterakom. sestra ma dievcatka a ona ich umyva. ta starsia sa jej tiez stale stazovala (ma 6r) ze ju nieco hneva, a bolo to aj chybou spodnej bielizne. mozes skusit zmenit aj to na nejaku jemnejsiu a volnejsiu aby ju nikde netlacila a netrela. moze ju drazdit a to ju potom svrbi. nevie si inak pomoct tak si to sucha. netvrdim ze som dala adekvatnu odpoved ale skusit to mozes. ved uvidis.

lubina
19. jan 2012

A nebrala antibiotika v poslednej dobe, alebo ine lieky? Nasa starsia, 6 rocna, mala uz par razy zapal mocovych ciest, chodime na nefrologiu. A ked ma antibitika, ked ma napr. kasel alebo cosi co treba preliecit, tak sa hned stazuje ze ju svrbka ...aj si prezlieka gatusky, ze si cvrkla, aj ked ich ma uplne suche. Dr mi povedal, ze to ma z liekov, ked ich berie, tak ako to je aj u dospelych zien, tiez mozu reagovat na antib.tymto sposobom. Odporucila mi davat jej dlhodobejsie probiotika, tak jej davam Macik, take cokoladky biele probioticke a veru, ze sa prestala na to stazovat.

lucia31
19. jan 2012

...mna napadlo, ci sa nemoze jednat o onaniu...ak zistila, ze jej to trenie sposobuje prijemne pocity...

cora73
19. jan 2012

Kandidoza?

anjelicek26
19. jan 2012

Vylucit cukor zo stravy, potom sa ziadnym bakteriam nebude darit, zaradit co najviac vitaminu C, zajst ku detskej gynekologicke aby vylucila organicku pricinu - rovnako moze mat mykozu ako kazda ina zena/dievca, hlavne ak brala nejake lieky v poslednej dobe alebo si tam zaniesla bakterie z konecnika, to tiez nie je dobre, ale pri utierani sa to hlavne malym detom moze stat. Psychologa by som riesila az ked toto vylucis.

@lucia31 - no keby jej to robilo dobre, asi by sa nestazovala, ze ju to boli, nie?

Este co ma napadlo, si si uplne ista, ze ju nikto sexualne neobtazuje? Nema k nej niekto pristup? ja som v tomto paranoidna, ked si dieta sucha genitalie do krvi 🤐 Hlavne ak pises, ze sa zmenila, rozmaznana, placliva, ako vo sne, nevnima... nemusi to byt vasimi domacimi problemami. Nepodcenila by som ziadny podnet z vonku :(

spalka
19. jan 2012

urcite skus toho detskeho gynekologa... inac, vies ze vaginalne mykozy mozu byt aj odpovedou tela na stres, psychicku zataz?... niekedy som aj ja na nervy a to som doma iba tri roky a mam iba jedneho skrecka, ale sprav nieco pre seba, zmen nieco, prospeje to tebe, ale hlavne detickam! 🙂

zexi
19. jan 2012

Hm napadlo mi to čo @anjelicek26 či nejde o sex. zneužívanie..

sssimi
19. jan 2012

Lucia31 onania do krvy? Myslím že nie.

Tiež ma napadol nejaký zápal. No ak ju kontrolovala pediatrička, tak by si to snáď všimla a aj vo vysledkoch z moču by to malo byť zjavné.
Možno by som sa sústredila na tú psychiku. Môže ísť o určitý druh sebapoškodzovania sa . Hlavne ak sú všetky výsledky v poriadku.

tigri
20. jan 2012

mam 2 dcerky, obe uz mali problemy v oblasti genitalii ale tiez sa nikdy nic nepotvrdilo...ja vobec nepouzivam avivaz na detske pradlo, takze ani na nohavicky a vsetky nohavicky v rozkroku prezehlim horucou zehlickou, pyzamka zehlim cele, ak ich bezne nezehlis, prezehli ich aspon v rozkroku

v pripade nejakych problemov (vacsinou donesenych u starsej zo skolky), pripravim vecer silny zapar z repika, rozriedim vodou a spravim dcerke sedaci kupel v lavori plus rovnaky zapar pripravim do flasky a parkrat denne po pouziti WC dam trochu na tamponik a pretriem tym genital...toto vzdy pomohlo...plus na umyvanie genitalii pouzivame vylucne umyvaciu emulziu na intimne partie napr. Saforelle pediatre, mam to odobrene aj od detskej gynekologicky....detske mydlo moje dcerky stipalo, s tymto Saforelle su spokojne

v tomto veku je velmi bezna detska masturbacia a prave pri nej moze vzniknut podrazdenie, nehladala by som za tym hned sex.zneuzivanie

a predpokladam, ze starsia dcerka vie, ze utierat sa moze jedine odpredu dozadu a ze to tak aj robi 🙂

u nas sa tymito opatreniami podarilo znizit problemy na minimum 😉

bets
20. jan 2012

treba ist ku detskej gynekologicke, prejst (zopakovat) si s dietatom zakladnu hygienu utierania stolice a v neposlednom rade sa zamysliet aj ci prichadza do uvahy nejaka moznost sex. zneuzivania, ak ano tak ist aj ku psychologicke. maju metody, ako to odhalit, aj ked rodic si nic podozrive nevsimol.

maris75
20. jan 2012

Aj prasok na pranie v kt. sa perie spodna bielizen moze sposobovat problemy, tak isto toaletny papier, hlavne by nemal byt farebny a vonavy, to su vsetko veci co mozu drazdit a sposobovat svrbenie a problemy.

sisaha
20. jan 2012

moze tam mat trhlinku, ktora sa opätovne pri utierani otvori. skus jej to viackrat denne detskym olejčekom aviril natriet..

bianca
20. jan 2012

ked uz nic nezabera tak nech jej skusi lekarka vziat krv na potravinove alergie.Pri nich je totiz ako jedna s pricin neobjasnene svrbenie v oblasti konecniku hlavne po vylucovani.Tak male dieta nedokaze definovat co vlastne boli a tak si stale dookola rozdrazdi sliznicu

marcelina27
21. jan 2012

Aj ja som sa s dcérkou s niečim takým stretla. Ako prvé jej detský lekár urobil zlep na hlísty, zobral moč, ale nič sa nepotvrdilo, čo by bolo príčinou. Potom nás poslali na nefrológiu a tam je doktor urobil sonografiu, vyšetril 12 hodinový moč. Ale tiež sa nič nepotvrdilo.
Nakoniec sme boli odoslaní na Detskú gynekológiu a tam jej doktorka urobila výtery a zistila nejaké baktérie tak sme dostali masť. Ale ako som tu čítala v príspevkoch nedávaj dcérke sedacie kúpele z repíka. Baktérie sa v teplej vode množia a je to možno aj horšie. Treba nabrať "repík" do striekačky aby bol skôr vlažnejší ako teplý a oblievať z vonka.
A na koniec, možno treba zobrať do úvahy aj to, či dcérka nechce "len" na seba upozorniť a prosí tak o pozornosť pre seba. Ale v každom prípade to treba riešiť 🙂

zajaciq
21. jan 2012

uplne nezavazne by som navstivila spolu s dcerou dobreho klinickeho psychologa, nie za kazdy cenu detskeho, problem mozete mat obe, alebo len ty a prenasas to na malu. 2/3 tvojho prispevku su o tom, ze to doma nezvladas a mate ukricanu domacnost. ked si psychika nevie rady s konflitkmi a problemami, prenasa to na telo. psycho-somaticke symptomy su akymsi kompromisom, aby clovek konflikt ustal. samozrejme, ze vzdy je sanca, ze somaticky problem sa moze vyliecit lekarom odbornikom (a potom to prelezie na iny symptom v inej casti tela), avsak castokrat odznieva prave navstevou psychologa, kde sa potlacovane problemy evokuju.

irriss
21. jan 2012

Mne napada okrem nazoru @anjelicek26 , se kterym souhlasim, jeste jedna moznost..

spodni pradlo
- jeho hygiena, mozna nedostatecna (napr. vymena kalhotek)
- jeho hygiena - drazdivy praci prasek, avivaz

Je mozne, ze ji svrbi - drazdi prdelka z hygienickych duvodu - a ona se nemuze "lechtani" zbavit jinak, nez skrabanim (suchanim) do krve. Lechtani sice pomine, ale nastava bolest..(mozna prijatelnejsi, protoze boli-stipe "jen pri curani" -pricemz samotne lechtani a svrbeni provokuje genitalie cely den...)
😉

nibiru
21. jan 2012

no ja ked som bola dieta som dostala mykozu mala som cca 8r dodnes si to pametam ako som mala rozkrok do krvy vysuchany nosili sa vtedy body zo zapinanim v rozkroku takze body,nohavicky,ryfle a bola stoho mykoza,umyvala som sa normalnym mydlom aj v rozkroku a tam bol pes zakopany nakoniec som dostala masticku a pomohlo to...ja by som sla na gynekologiu kupila detcky intymny gel+ casto menit spodne pradlo...... ja neviem ja som teda rozmaznana nebola ale precitlivela ano to som dodnes hlavne ked som mamu potrebovla (robili v skole zle,smiali sa mi)a pre problemi doma ma stale odstrkovala,nebolo pochvali,pekneho slova,len krik a obcas ked sa vytocila aj po hube som dostala.....jedine co som chcela aby sa mi venovala ako ine mami ktore boli s dcerami kamosky.moja dcera ked nechce tiez nepocuva ma dolezitejsiu robotu normalne dojdem a dotknem sa jej vytrhnem ju s toho co momentalne robi inak by som mohla rozpravat aj 2h. kricat na nu nechcem i ked stane sa ze zvisim ton ak nepocubva idem k nej.

barboramarek
21. jan 2012

mne to pripomina crevnu floru v suske, staci vyter u detskeho gyn. , on nasadi liecbu ( napr. bactroban ) pouzivat mydlo bez prisad, nam sa osvedcil seba med 😉 tak drzim palce, my sme repikom oplachovali s pohara po kazdom cikani a vecer uvyvame v hypermangane 🙂 urcite neodsuvaj navstevu u gyn. nech to mate rychlo za sebou

p.j.jacky
21. jan 2012

Ahoj,ja som mala hroznu mykozu v 15tich.strasne ma svrbela pochva.ked som isla cikat a vytrierala som sa,strasne mi to robilo dobre(nie sexualne)ale to svrbenie bolo hrozne.Potom som isla na gynu a dostala som lieky -pomohlo.Protibakterialne mydlo -sirove je super.A olejicky v ziadnom pripade!ucpavaju pore a v konecnom dosledku vysusuju.
Zvlastnej skusenosti,by som isla hned v podelok s dcerkou na dets.gynu...az sa tam nic nepotvrdi...potom psychousek...drzte sa

lenka_da
21. jan 2012

suhlasim s @p.j.jacky tiez som zazila raz prisernu mykozu a svrbelo to tak, ze som si to musela suchat az do krvi a so sexualnym uspokojovanim to teda nemalo nic spolocne!!! Este ma napadlo ako prva pomoc dezinfekcny gel Cyteal, pouziva sa pri dezinfekciach pokozky aj pri mykozach. Ale jasne, to len ak treba vydrzat povedzme cez vikend, ze nie je sanca dostat sa k lekarovi, inak jasnacka, treba lekara... 😉 ale tiez to moze byt vsetko mozne, co pisali baby vyssie ☹ jaaaj a este ma napadlo, ze ja napriklad mavam gynekologicke problemy aj vtedy, ked pouzijem farebny alebo vonavy toaletny papier

miskax2
23. jan 2012

dera21 ked ma dcera vysledy stolice aj mocu v poriadku zamerala by som sa na jej spodne pradlo malo by byt kvalitne bavlnene cze nie z dakeho cinskeho obchodu, mozno je precitlivena na preci prostriedok ci avivaz ktoru pouzivas skuk prat jej nohavicky zvlast od ostatneho pradla,na vissej teplote s nedrazdivymi prostiedkami a taisto ich zehli. mohlo by to pomoct