Môže za to Dithiaden?

danussskah
3. jan 2016

Dcerka ma ovcie kiahne,ma 5 rokov.Doktorka jej predpisala Dithuaden proti svrbeniu.Mala par dni aj horucku a kiahne aj na jazyku.Vzdy vecer o osmej som jej dala liek
Dithiaden.No par krat sa stalo,ze sa nahle zobudila o 22hej,cela dolakana,uvrieskana s tym,ze ju natahuje do zvracania,ale nevracala.
Bola som s tym aj u lekarky,pozrela jej hrdlo,nic tam nema a na kniahne na jazyku jej dala fialovu vodicku.Uz jej aj zmizli.A vraj jej rastu stolicky.
Pozrela som vedlajsie ucinky toho Dithiadenu a je tam sucho v krku a tazkosti pri prehltani.Moze to byt ono?Aj vcera vecer sa zase zobudila s krikom a natahovalo ju.Liek som jej uz druhy den nedala.Ako dlho este moze byt v krvi?Moze to byt z toho?Stretli ste sa s tym???
Vzdy sa hrozne dolakam,ked mi zacne vrieskat...Neviem,cim to je...V krku teda vraj nic nema..
Dakujem za kazdu odpoved.

bibistec
3. jan 2016

ved namiesto dithiadenu su ine pripravky nechapem co je to za lekarku ja som len raz v zivote dala dcere dithiaden a ona bola z toho hyperaktivna brutal to bol lekarka okamzite nariadila vysadit a miesto toho dala fenistil kvapky. a aj pri kiahnach viem ze sa davaju. okamzite by som dietatu vysadila dithiaden a vymenila lekarku,ale to je moj nazor lebo ja mam ine skusenosti s lekarkou ta okamzite riesi a nemavne rukou. prepacte preto uz mam take prehnane reakcie lebo sme si toho tiez vela preskakali

tiwyna
3. jan 2016

Dithiaden som detom vzdy davala od malinka,nikdy nemali problemy,prave naopak. Ja ho mam vzdy v lekarnicke.

kankam
3. jan 2016

Ja som tiez za fenistil,resp.zodac,hlavne ked sa ti nepozdava reakcia. Ditiaden u nas preferuje manzel,zda sa mi ovela silnejsi ako zodac,aj ma ucinok ze clovek je po nom spavy co po zodacu nie.

zuz02
3. jan 2016

Ved ho uz nedaj a ked bude mat tuto reakciu aj dnes, tak to zrejme z toho ditiadenu nebolo. Je mozne, ze ju tie kiahne drazdili a preto taka reakcia po zaspati. Inak, ja som si po alerg.reakcii dala Dithiaden asi tak trikrat v zivote a do pol hodiny som zaspala. Ale aj v mojom okoli ho lekari radi odporucaju, lebo patri k tym silnejsim, co spravidla rychlo zaberu. Ale zase ako vsade, aj tu plati, ze to, co jednemu vyhovuje, druhemu nemusi.

8291
3. jan 2016

Dithiaden sa bežne dva detičkám a je fakt dobrý.A samozrejme môže mať také vedľajšie účinky ako opisuješ.Ak sa to opakuje tak určite vymeniť za niečo iné.Antihistaminík je kopec a kopec.

skoupilka1
3. jan 2016

Hm, aj mojej dcere predpisala lekarka dithiaden ale len pol tabletky a iba pre to, ze ma vela kilov(ako dospela osoba) ma osem rokov. Vraj na jej vahu fenistil kvapky uz nezaberu. Ano, dithiaden je silny, ja si myslim, ze to moze byt dovod.

s_mt
3. jan 2016

My mame tiez kiahne a odporucali kvapky fenistil,podla mna su lepsie.. A mozno to vracanie nie je z kvapiek,ale kiahni. Syn dostal najprv teploty,potom vracal a potom sa mu vyhodili kiahne.. Tak ten pocit na vracanie moze byt tymi kiahnami..

seahorse27
3. jan 2016

Moze to byt z Dithiadenu, aj z vyrazok na koreni jazyka, tazko povedat. Existuje vela prípravkov bez vedlajsich ucinkov namiesto Dithiadenu - Zodac, fenistil, Aerius (Desloratadin). Nerozumiem, preco vam prave ten dithiaden dala...

gviera
6. jan 2016

Na každý liek môže každé dieťa zareagovať inak. Pri kiahňach preto dávajú Dithiaden, lebo má aj tlmivý účinok na dieťa. Ale môže vyvolať aj opačnú reakciu, a môžu sa prejaviť vedľajšie účinky. Keď je problém - treba ho vysadiť a nahradiť iným antihistaminikom. Môj syn napríklad mal alergiu na Aerius - čo je tiež antihistaminikum. To si dodnes pamätám koľko sa dookola nad tým čudovali /pritom je to aj v príbalovom letáku uvedené/. Prehodili mu to na Zodac a všetko bolo OK. Z vlastnej skúsenosti odporúčam pre deti radšej Fenistil alebo Zodac.

ajca123
6. jan 2016

Každé dieťa ináč reaguje na lieky... Ale ked mam byt úprimná Dithiaden by som svojim deťom nikdy nedala... Zaťažuje detsky organizmus hlavne pečeň.... Je to oblbovak co deťom vôbec nepatrí do úst.... A ako sorry mat ho doma v lekárničke?????!!!!!! Vážne nie.... Ja radeji cez bylinky....