Môžem u syna vylúčiť autizmus?

30. júl 2022

Ahojte, hlavne maminky autistov. Dlho ma trapila tato otazka, a poviem uprimne, aj sa bojim strasne od tejto poruchy, kedze v rodine mame jedno dievcatko s aspergerom, a podla jej maminy je to brutalne nieco...

Naposem niekolko bodov, resp. vyplnila som aj ten dotaznik (mchat). Moj syn ma 17 mesiacov aj ked viem, ze ten test sa robi od 18m.

V tom dotazniku by som davala asi 1 bod, k otazke ze ci sa hra tak, ze napodobnuje nase cinnosti (telefonovanie, krmenie babiky). Tieto veci nerobi... Teda minule som mala obrazok psika na svojom tricku, prisiel, a dal psikovi (na tricku) tycinky. Alebo zametava este. A telefonovanie iba ukaze ako treba (prilozi si ruky k uchu) ked sa pytam.

Inak komunikuje s nami dost intenzivne, ukazuje prstom o 106, snazi sa napodobnovat po nas slova, je priatelsky, miluje deticky, ak zapocuje ze vonku ide auto tak zdvihne prst a pozrie sa na mna, ci pocujem aj ja, miluje nove veci...

Velakrat som citala, ze z nicoho nic sa niekto zmenil, prestal rozpravat, atd, podla vas je to realne?

Dakujem vam

pribinak
30. júl 2022

Nie. Ale je to len môj vysoko laicky názor.

ankare
30. júl 2022

Podľa mňa máš zdravého chlapčeka. Veľa zdravia prajem!

gelifil
30. júl 2022

ano...ale nie z nicoho nic...casto sa tak stava po vakcine, kt. spusta v organizme rozne procesy

julka828
30. júl 2022

Uplne bezne dieta. Mam autistu a to nieco uuuplne ine 🙂

xsuzannex
30. júl 2022

Mam doma autistu.. kludne mi napis ip ale podla toho co pises si to nemyslim.. udrzi ocny kontakt? Reaguje na meno? Ma nejake stereotypne cinnosti? Pride sa sam od seba pritulit? Ako reaguje na zmeny?

autor
30. júl 2022

@xsuzannex jasne, ocny kontakt si vyzaduje, chce pozornost, reaguje na meno ano na prvykrat, stereotypne cinnosti? Podla mna nie, teda nevsimla som si. Pride sam od seba ano da pusu, pohladka. Na zmeny nijak specialne... Skor by som povedala, ze tie zmeny potrebuje aby mu nebol nudny, napr trasa ked kocikujeme.

autor
30. júl 2022

@julka828 a to nevadi, ked v tom mchate mame 1 bod?

julka828
30. júl 2022

Vobec to nevadi jeden bod si tam najde vacsina. Vsetko co pises je uplne zdrave dieta 🙂 vobec by som sa tym netrapila

autor
30. júl 2022

@julka828 velmi pekne dakujem! ❤️

xsuzannex
30. júl 2022

Tak potom o autizmus nejde ked nevykazuje tieto hlavne znaky..

nerya
30. júl 2022

0 - 2 ti predsa píše ze nemáš čo stresovať, môj ma 13 🤷

ildiko36
30. júl 2022

Tiez si myslím že je zdrave dieťa, moj sa nehral vobec s hračkami, chcel len kable ,svetlo, auta prevratil krutil len s kolesom. Strasne sa boji od hlucných veci, nema rad ani hlučne deti, vadia mu vône, ubližuje si sebe niekdy aj nas udrie ked neni tak ako si nieco predstavuje alebo poviem nie, hadže sa o zem..( teraz to uz menej ako ma 4r).najnovsie sa boji od vsetkeho nemozem od neho odisť ani z jednej miestnosti do drujej lebo uz ma hľadá a plače(toto mame novy priznak do teraz sa nebal byt sam v miestnosti) strašne sa boji od pračky.
Nevie kresliť, bicyklovať, nevie sa obliekat, hra sa len zo staršími dievčatkami., z druhej strany je velmi mily inteligentný a mudrý. Od 2r ovlada na table internet, fotoaparat, video atď..od 3rokov notbuk, vie zapnut ,vypnuť s myskou vyhladať youtub aj rozpravky aj hry , pozrie si pocasie, pozera si zvieratka a príodu..Viem ze neni dobre pre take male ale jedine s tym som ho vedela kus zamestnať.Vonku pomaha kosiť, polieva kazdy vecer záhradu , spolu varíme, ma vlastne kvety o ktore sa stara, anglicky pozera rozpravky aj už vie zopar viet(pozna po anglicky farby, do 10ratat, atď)
Minule mi prisiel stym že či viem čo je vo vulkane , lebo on vie..a zacal maďarsky..vo vnútri je magma a z toho bude láva..ja som len kukala ako v kine

patus_2
30. júl 2022

Autizmus veľmi ťažko zistia u tak malých detí. Užívaj si zdravé dieťa, čo by sa aj zmenilo hoci by dieťa malo nálepku s diagnózou autizmus?

sara07
30. júl 2022

úprimne keby sa robili pas testy dospelým tak každý jeden by mal nejaké pas body ,ako vážne , ono je to dost nepresne niekedy podavané
napr :
že oblubený hrnček musí mať ale to máme predsa každy , správne by tam v testoch malo byt má oblubeny hrnček na ktorom vyslovene trva, vyždaduje a nemôže byt iny alebo za vymenu atd ...
a tam je xy vecí že malo by byt aj pri otázkach mudr formulované presnejšie
nestresuj 1 bod nie

kleopatra114
30. júl 2022

Citala som to pre istotu 2 krát , ale nepochopila som , na základe coho sa bojíš , že ma autizmus ? Len kvôli tomu , že nekrmi babo ?😳 ten test sa robí od 18m - 3 r, ak do troch rokov nebude mat funkčnú hru alebo aspoň náznak , potom sa obaváj a rieš s pediatrom .Poradím ti , nesleduj ho toľko a užívaj si zdravé dieťa !