Násilné pretiahnutie predkožky

1. júl 2023

Ahojte, pri tom nasilnom pretiahnuti predkozky, co presne doktori robia????
Kvoli uzkej predkozke? Alebo kvoli tomu, ze je este predkozka prilepena? Ak je prilepena, tak to ako oddeluju??? Ja si to neviem predstavit... Ved to je neludske... A to sa ani neda..

A uzku predkozku ako stiahnu? Ved sa tam vytvori jazva a vznikne ozajstna fimoza.

Ach, to musi byt strasna bolest pre nich... :(

Ja sa mojho dr radsej ani nepytam na tieto veci, lebo nechcem ani, aby nedaj Boze mu s tym nieco urobil...

hariet
1. júl 2023

A preco konkretne sa pytas? Nenechaj ziadnemu doktorovi, aby mu to nasilne stahoval. Ano, prave z toho nasilneho strhnutia mozu vzniknut zrasty a potom sa to uz musi riesit a je to bolestive. Ta predkozka ma u tak malych chlapcov ochrannu funkciu a same to povoli vplyvom hormonov okolo 4. roku alebo aj neskor. Umyvaj zvonku, ved logicky, ked je to prilepene, nedostane sa tam spina. V zahranici sa takto do pohlavnych organov chlapcov nezasahuje, len u nas sa este vela starych pediatrov a urologov v tejto otazke nedovzdelalo.

autor
1. júl 2023

@hariet preto sa pytam, kvoli co mu to robia. Lebo nechapem, preco do toho rypu u malych detoch.

hariet
1. júl 2023

Lebo niektore blbosti ohladne starostlivosti o deti este stale prezivaju a siria sa bohuzial “vdaka” neschopnosti niektorych dr ucit sa nove informacie. Blud podobneho typu je aj nechat babatko vyplakat. Tiez sa najdu aj dnes pediatri, ktori ti to budu odporucat.

denkabemommy
1. júl 2023

V dobe socializmu bola veda založená na autorite, nie na skutočných dôkazoch, že niečo funguje. A tiež bolo v tej dobe úplne normálne spôsobovať deťom bolesť, či už fyzickú alebo psychickú

nevenka
1. júl 2023

Tak prvy syn s tym nemal problem, jemu to slo ako 9 mesacnemu. Druhy syn ma predkozku uzku, prilepenu ani nie, ale uzke, postupne to slo, ma 2,5 roka. Nic nasilne nerobime a skusame pomalicky. Ono sa netreba bat toho pipika dotknut, ale nic nasilu. Sesterka to riesila na urologii, ked mal maly 3 roky a robil sa mu balonik pri cikani, tak mu doktorka dala Locoid na 2 tyzdne a urobil sa mu tam aspon otvor trosku a uz cikal bez problemov a ostatne uz pomalicky slo mechanicky. Nic mu nasilu nerobili. Vsak nedam a hotovo.

autor
1. júl 2023

Dakujem, my mame 2 roky, synovi ide pekne predkozka dole, ale este je prilepena. Ja mam strach od toho, aby mu s tym nieco urobili. Neviem si predstavit, akoby odtrhli prilepenu predkozku. To je chore. Nedovolila by som nikdy.

denkabemommy
1. júl 2023

Strach, že mu niečo s ňou urobia? Si nemá? Na každý úkon potrebujú súhlas zákonného zástupcu. Takže úplne stačí povedať "nie, neželám si takýto druh vyšetrenia" 🤷‍♀️

autor
2. júl 2023

@denkabemommy tak to je haluz. Pretoze kamoskin chlapcek si tym presiel, a nevedela o tom, registrovala iba to, ze syncek strasne place. Takze tolko k tomu.