Neznášanlivosť mlieka a mliečnych výrobkov u 6-ročnej

30. nov 2023

Dobrý deň dcéra s intoleranciou bojuje už od roku 2019
T.j.4 roky….kazdy lekár hovorí že pokial ma Non IGE tak sa z toho dostane ….no ako neviem dokedy mám ešte čakať …sú to 4 roky kedy je bezmliecna……prejavuje sa to zihlavkou a riedkych stolicami ukazujucich kvasinky. Najväčším problémom jej robí maslo - napr. Zje nejakú buchtu škoricové ktorá je na vrchu Pottera maslom a už je zle …tam je neď riedka stolica a nepomôže nič iné len čierne uhlie ….ma šancu že sa z toho dostane ? Aké máte skúsenosti ? Aj mladšia ma problem s mliekom do škôlky nosím obom vlastnú stravu čo je fakt niekedy náročné to všetko stihnúť

deedol
30. nov 2023

a je teda bezmliecna? ked pises, ze ked zje maslo... lebo tu dietu treba dodrziavat prisne, aby to "zmizlo". a teda nespoliehala by som sa na lekara, ktory mi nieco takto zaruci - mame v rodine aj medzi kamosmi alergiu aj intoleranciu na mlieko a ziadny lekar sa nikdy nevyjadril, ze to urcite prejde, vzdy je to v rovine, ze snad, ak budete dosledne dodrziavat dietu.

autor
30. nov 2023

@deedol diétu máme 4 roky prísnu …okrem expozičných testov nariadených každých 6-9mesiacov od gastro

deedol
30. nov 2023

no moze to trvat a moze to mat aj navzdy. moze tolerovat niektore veci a niektore nie - napr. jogurty alebo maslo ano, ale ciste mlieko nie. je to dost individualne. ake ma teraz hodnoty? aspon to klesa?

simsalabim
1. dec 2023

Moja dcera mala mlieko vysadene 10 rokov, do cca 14 rokov. Z alergie vyrastla, no ostala jej laktozova intolerancia (s cim sa ale lepsie zije).

simona92101
1. dec 2023

Obe moje deti maju ABKM,starsia po 4 rokoch znesie urcite mnozstvo,no ked sa to prezenie tak hnackuje.po nastupe do skolky sa k tomu pridruzilo aj kakao,cokolada.
Mladsia 1 rocna zatial toleruje len v prepecenej forme.
Poznam vela deti,ktorym sa to po rokoch upravilo,no aj deti ktorym sa to casom zhorsilo🤷‍♀️

liv1
1. dec 2023

Ak to ma az take intenzivne, sanca bude asi mensia. Ale nikdy nevies..