Ohraničená škvrna na nohe

suchti
3. okt 2017

Dobrý večer,
chcem sa Vás pekne opýtať, ci nemáte náhodou skúsenosť s takými flekmi u dietata.
Syn,8 rokov ma taky flek na stehne pod klbom uz vyse mesiaca,zo začiatku to vyzeralo len ako nejaky ružový fliacik,potom taka ako keby slabá modrinka,akokeby "slaby cucflek".
Teraz mu to od stredu bledne, zostáva too ohraničené.Syn je inak uplne v pohode, nesvrbi ho to.Nam pocit, ze sa mu vytvára druha, je to taký slabý náznak, ale myslím, že je to ono,vid druhe foto.
Asi s tým pôjdem uz s tym k lekárovi, lebo to vzdy pozorujem a začínam byť nervózna, ale predsa sa chcem opýtať, ci ste sa niektora s tým stretla, dakujem krasne.
Pekný večer,
S.

mazula
3. okt 2017

Nie som si istá,ale mám pocit,že pri borelióze sú takéto ohraničené fľaky

zuzana76
3. okt 2017

@suchti svokra mala pri borelioze

karolinka1991
3. okt 2017

@suchti Ahoj, na 90% je to borelioza...ta sa prejavuje presne takto - najprv maly fliacik, potom sa rozsiruje, v strede bledne a stava sa ohranicenym...a aj na nete su fotky...ja som mala pred 3 mesiacmi kliesta a kedze som bola vtedy len asi 2 tyzdne tehotna (o tehu som sa dozvedela asi 5 dni po tom), hned som volala na infektologiu...nemal syn aj nejake priznaky ako bolest hlavy, brucha, zavraty a pod.? Inak, ani nemusel mat kliesta len nedavno, niekedy sa to vraj prejavi aj s vacsim odstupom. Urcite s nim chod cim skor k doktorovi!!!!!

kacenka255
3. okt 2017

Aj ja som mala taky isty a ortiel borelioza sup k lekarovi a preliecit pendeponmi

lilyianka
3. okt 2017

@suchti ja som mala par rokov dozadu takyto flak na nohe nad clenkom a bola to plesen

lila69
3. okt 2017

Borelioza. Presne toto mal aj moj 7 rocny zaciatkom leta. Nasa detska lekara zobrala krv, a ihned nasadila atb, (pri podozreni na boreliozu v tomto stadiu, sa necaka na vysledky krvi, liecba atb sa zahajuje ihned!!! ). Atb som nasadila, aj ked kozna lekarka si bola ista, ze o boreliozu nejde....
Takze zajtra hned k dr pre lieky!

lila69
3. okt 2017

Prikladam aj foto. Krvne testy boreliozu potvrdili.

suchti
autor
3. okt 2017

@lila69
Dakujem krasne za info, ja som boreliozu pozerala,tie flaky boli ine a ziadne sprievodne priznaky nemal a nema.Vasmu syncekovi sa hned urobili taketo mapy,alebo to bolo postupne.Mal aj sprievodne priznaky?
Kazdopadne k kekarovi ideme,,dam vediet,mam strach
Este raz vdaka,

renie77
3. okt 2017

granuloma annulare?
my sme mali podobne diskretne flaky na trupe a na klucnej kosti....tiez najpr ze plesen ale liecba nezabrala tak druha kozna povedala ze na 90% by to.mohlo byt granuloma, ale ze na 100% potvrdenie by potrebovala biopsiu koze....ale skusili sme taku kombinaciu masti ( kortikoidov ) a za dva tyzdne zmizlo....ale po dvoch mesiacoch sa opat objavili dve tri fliaciky na trupe....ide o autoimunne ochorenie...ktore moze recidivovat...takze asi zas ku koznej...inak foto na nete ku tejto dg. je ovela "drsnejsie" ....u nas to ale tiez vyzeralo takto jemne...no neviem....uvidite

wolferova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lila69
4. okt 2017

@suchti ine priznaky nemal, ani som si nevsimla ze by mal kliesta. Je ale celkom mozne, ze si ho mohol sam odskrabnut, nevedome.
Tie fliaciky som konzultovala s viacero lekarmi, nazory boli rozne, a kedze som neni velmi antibiotikovy typ, vahala som ci dat alebo nie.
Az ked mi kamaratka - lekarka povedala, ze ona by svojim deckam dala atb a podla nej to borelioza je, tak som ich nasadila.
Neliecena borelioza moze mat vazne nasledky.... Pocas brania atb som ho sledovala, ak by zacal zvracat, bol svetloplachy, tocila sa mu hlava, tak sprinty na infekcne a cakala by nas infuzna liecba tam. ☹
Ale zvladli sme to doma. Nastastie. Budem drzat palce.

sadika
4. okt 2017

nemate nahodou zvieratko so srstou, alebo ste mozno prisli s nim do kontaktu. Taketo flaky mala moja kolegyna a diagnostikovali jej mikrosporiu. Kupila si morca a od neho to dostala

suchti
autor
4. okt 2017

Dakujem vsetkym za rady,tak sme boli u Dr., ta na 90% boreliozu vylucila, vraj borelioza nema take nepravidelne tvary,ake okruhle a ovalne ale pre pokoj nas vsetkych nam krv na boreliozu odobrala.Musine oockat, nam ATB zatiaľ nedala.Tak som trosku v krci, aby sa nedajbože nepotvrdila a nemalo to taky isty priebeh ako pise lila😕
Skôr si myslí že je to nejaka plesen Nam tie fkeky sa teraz nejako spajaju,teraz,ako zacali blednut.Zatiaľ sme dostali na to Imazol plus,ak sa to za 7 dni nezmeni,tak na kozne,samozrejme,podla vysledkov z krvi.
Nie,zvieratko nename, to sa na aj Dr.pýtala☺
Ešte raz dakujem za názory, je to super, dam vediet, snáď pozitivnu spravu.☺

terezka1947
4. okt 2017

@suchti manžel mal boleriozu,ale naozaj to bolo inak ohraničené...skôr to bude niečo kožné....ale dobre si urobila s tým odberom krvi,lebo človek ozaj nikdy nevie.

suchti
autor
4. okt 2017

@lilyianka
Ešte Vás by som sa chcela opýtať, Vy ste pisali, že ste mali tu pleseň, robili Vam nejake testy, alebo to len kozna lekarka urcila? Čo Vám na to zabralo,ak zabralo? My sme zatiaľ dostali len ten Imazol Plus, ak to do 7 dni nezmizne, tak musime ist na možné.Ak sa medzitým nepotvrdí ta borelioza, verím, že nie.
Dakujeeem.

lilyianka
4. okt 2017

@suchti praveze testy ziadne,len kozna pozrela a dala mast...nazov si uz nepamatam,mala som to akurat na zac.leta vtedy a za cca dva tyzdne to zmizlo

lila69
4. okt 2017

@suchti tak dufam, ze to nebude nic dramaticke a imazolom to poriesite. Nam kozna pri tychto flakoch povedala, ze to borelioza urcite neni a dala masticku, vraj flaky boreliozy vyzeraju inak... Podla koznej dr to bola kozna reakcia na nejake oblecenie .... V lekarni ked som to ukazala, tak lekarnicka povedala, ze ked pracovala v zahranici, toto liecili canestenom....
Daj vediet ako vam dopadnu tie testy. 🙂

suchti
autor
4. okt 2017

@lila69
Veď toho sa bojím, aby sme takto nedopadli ako Vy☺ teraz mi zostáva len veriť Dr. a v dobre výsledky.
Imazol plus je vraj podobne ako canesten.
Určite v pondelok dam vediet, aky bude zaver, srdečne dakujeeeem☺

evu_lienka6
2. apr 2019

@suchti ahoj, moja dcérka 8r, ma teraz presne takúto istú škvrnu na stehne, ako mal tvoj syn, s uplne presne rovnakým priebehom a popisom ako si pisala. Vies mi dat vediet, ako ste vtedy dopadli? Zabral ten Imazol plus? Bola to pleseň? Lebo my mame doma morcata a aj mačku.. Dakujem moc za odpoved.

katrin21
2. apr 2019

@suchti borelioza!!! Na 99% .
Okamzite odber krvi a antibiotika,cim skor..avsak samotné antibiotiká absolútne nemusia stačiť lebo gorelka je sviňa ktorá sa schováva vo vnútri buniek a antibiotikách ju tak ľahko neuvidia a tým pádom nemôžu zničiť, je ako parazit. Preto Treba nasadiť k antibiotikám nejaký odmasťovač A to buď NAC, Serrapetptazu, alebo aspon Wobenzym.
Daj si do Google "RNG diskusie borelioza " A malo by ti to vyhodiť stránku pána ktorý si hovorí r n g a skvele popisuje čo a prečo treba robiť A rozhodne treba toto pripojiť k liečbe. Rovnako to funguje s pľúcnym chlamýdiám a mykoplazmami takže ak chceš vedieť viac Nájdi si na ľavej strane jeho stránky v zozname chlamýdie a mykoplazmy a tam sa dočítaš o tom ako to funguje.
Kamarátka má otca lekára a on sám odporúčal keď sme riešili chlamýdie a mykoplazmy nasadiť aspoň Wobenzym Takže vedia to už aj niektorí lekári chvalabohu ale bohužiaľ nie všetci.
borelióza je dosť Závažná môžete napadnúť kĺby a iné veci takže ak nechcete aby mal s tým problémy a nejaké trvalé následky Treba to riešiť a liečiť.

Ak by sa borelióza nakoniec predsa len nevyjde tak si môžeaspoň vydýchnuť

katrin21
2. apr 2019

@lila69 nemusel mať vôbec kliešťa najnovšie boreliózu vedia prenášať aj niektoré komáre

lenulikpetulik
16. jún 2020

Prosím vás,čo to môže byť???Synovi som to našla večer na nohách ale ráno to veľmi nebolo už vidieť.Dakujem

suchti
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
radi11
17. aug 2020

@lenulikpetulik dobrý deň, prosím vás môžem sa spýtať už viete čo to vás syn mal? Ja som presne toto môjmu našla na nohe a na ruke mam podozrenie na boreliozu...

drobcek26l
24. sep 2020

@lenulikpetulik dobrý večer, môžem sa aj ja spýtať ako ste si synom dopadli? Moja dcéra má po tele takéto fľaky už týždeň a neviem čo to je. Kožná povedala že na boreliózu to nevyzerá dala nám iba Zodac a máme čakať. No fľaky nemiznu len pribúdajú

radi11
24. sep 2020

@drobcek26l viete čo u nás to bola borelioza... Bral 21 dní antibitika a dobre, že som hneď šla.. Lebo ta hodnota bola už vyššia... Teraz čakáme na kontrolné výsledky už 14 dní a stále nič dlho to trvá...ja som mu orvy flak objavila na ruke trosku zbledol až akoby zmizol a potom sa mu spravil na nohe tak som hneď bezla

radi11
24. sep 2020

@radi11 takto to vyzeralo u nás..