Okultné krvácanie v stolici u 2,5-ročného syna

sisa3494
9. aug 2023

Ahojte, idem si k Vám po radu alebo skôr pre ukludnenie, či sa niekto nestretol s niečim podobným. Mám syna 2.5 ročný, ktorý mal zvláštnu stolicu davali sme ju na rozbor a všetko bolo ok z hľadiska kultivácie, parazitov a aj rota, noro a adenovirusov. Ale teda len náhodne som mu spravila test na okultné krvácanie, lebo sa mi raz stolica nezdala, nevidela som žiadnu okom viditelnú krv ani nič ale test mi vyšiel tak, že čiraka na pozitivitu bola bledunka, stolicu sme poslali do labaku a výsledok vyšiel, že ma hemoglobin v stolici mierne nad normu. Norma je od 0-75 a syn mal 79. Krvný obraz nám hneď dr. robila a všetko máme v norme aj železo aj hemoglobin. Prosim nestresol sa niekto s tým? Nechápem prečo máme zvýšený hemoglobin, stolicu nemáme ani nejak tvrdú, je pravda, že syn menej pije ale teda vystrašilo ma to. Na gastro sme objednani až o 3 mesiace, vraj neni skorši termin. Ďakujem za akúkoľvek odpoveď.

majamat
9. aug 2023

@sisa3494 gastro to preveri, v tomto veku sa casto zacinaju naplno prejavovat alergie a intolerancie, ktore mozu sposobovat aj miktokrvacanie., pripadne aj autoimunne ochorneia creva.
na gastre bude chciet dr ttot urcite vylucit.

nema traviace problemy? aku ma hmotnost k vyske?

yasmin24
9. aug 2023

Moj syn to mal tiež keď bol malý a potom mu vyšla alergia na lepok a mliečnu bielkovinu

sisa3494
autor
9. aug 2023

@majamat čakame ešte na výsledky na intolerancie, celiaku, histamin...občas mi povie, že au bruško ale to ho skôr nafukuje a vtedy to povie čo som spozorovala, inak mame 15 kg vyška 96 cm. Pijeme stále aj umelé mliečko, no som zúfala z toho lebo hneď ma napadlo to najhoršie. 😔

sisa3494
autor
9. aug 2023

@yasmin24 prosim Vás mohla by som Vám napísať správu?

majamat
10. aug 2023

@sisa3494 pozrela som do grafu a hmotnost k vyske je uplne ok a co sa tyka vysky, tak je nad priemerom., cize zrejme nejake zavaznejsie poskodenie creva tam nebude - iste to vsak nie je. v takom pripade sa to zvycajne odzrkadli na vyske a hmotnsoti. nemusi to byt uplne badatlene, ale vycsinou trsoku dieta rastie horsie, co sa tyka hmotnosti,t ak tiez mozebyt nizsia, pri zlom vstrebavani.
no uplne pravidlo to nie je, lebo vstrebavanie nemusi byt narusene vo vsetkych urovnach.,

majamat
10. aug 2023

tak uz len asi cakat na vysledky.