Operácia hydronefrózy u 2-mesačnej dcérky.

borina19
10. apr 2020

Ahojte, vedel by mi niekto povedať niečo bližšie o operácii hydronefrózy? Moju dvojmesačnú dcérku idú koncom mesiaca operovať v Bratislave na Kramároch. Ako dlho trvá zotavenie a hospitalizácia?

lindusss2016
10. apr 2020

Co presne jej budu robit? Pyeloplastiku?

borina19
autor
11. apr 2020

@lindusss2016 ja práveže neviem presne čo ale ak sa to v 4 stupni hydronefrózy robí tak asik je to ono. Máš s tým skúsenosti, konkrétne aj s oddelením na Kramároch?

lindusss2016
11. apr 2020

@borina19 ano, maleho tam operovsli. Pridaj sa do skuoiny nefrologicke problemy u deticiek a vserko sa tam dozvies.

borina19
autor
11. apr 2020

@lindusss2016 a vám to ako dopadlo? Ste v poriadku? Ako dlho si tam s ním bola?

lindusss2016
11. apr 2020

@borina19 my sme boli 12 dni, ale na reimplantacii mocovodu, to je narocnejsia operacia. Pyeloplastika je cca tyzdenna hospitalizacia, nepamatam presne. Dopadlo nam vsetko super a aj vsetkym mamickam, s ktorymi som v kontakte. Cely tym urologie je uzasny, od sestriciek po doktorov, vsetci profesionali a velmi ludski

borina19
autor
11. apr 2020

@lindusss2016 ďakujem za odpisanie. Strasne moc sa o nu bojim, neviem ako to zvladnem sa na nu tam pozerat, stale placem neviem sa s tym niako vyrovnat.

lindusss2016
11. apr 2020

@borina19 neboj sa, nebudem ti klamat, ze vas cakaju lahke casy, lebo je to naozaj hrozne vidiet dieta v takom stave, bude ti to lamat srdce, ale zvladnete to. Zdravotna starostlivost na kramaroch je tip top 👌 mala bude urcite v poriadku a pomoze jej to. Moj maly bol operovany v 15 mesiacoch, dovtedy sme kvoli problemom boli hospitalizovani 5 mozno 6 x, uz ani nepamatam presne, odvtedy ani raz 🙂 drzte sa, dopadne to dobre

ivka185
11. apr 2020

@borina19 Neboj nic bude dobre, moja dcera bola operovana ked mala 9 mesiacov, tyzden sme boli v nemocnici ale v kosiciach, potom sme chodili kazde 3 mesiace , neskor raz za pol roka ,potom raz za rok a tak sme chodili az do jej 20. Teraz ma 25 ,zdrava bez nasledkov a robime svadbu. Takze neboj zvladnete to, samozrejme ze strach tam bol, aj asi 3 dni mala po operacii vyvod ale nic take coby sa nedalo zvladnut.Drzim vam prsty.

borina19
autor
11. apr 2020

@lindusss2016 prepac ze ta stale otravujem ale este sa ta chcem spytat ake su izby na oddeleni a ci budem moct mat malu stale pri sebe. Je mozne ju zobrat aj na ruky?

lindusss2016
11. apr 2020

@borina19 24 hod ponoperacii musi ostat na jiske, ale budes o 2 dvere dalej max. Na ruky velmi nie, musi lezat, kym sa rana zahoji, takze len nevyhnutne ukony ako umyt a prezliect

borina19
autor
11. apr 2020

@lindusss2016 och boze, toho som sa najviac bala, a ked nahodou placka ta co s nou? Na kolky den vas operovali po prijme?

lindusss2016
11. apr 2020

@borina19 neboj sa, je to tak lepsie. Ten den po narkoze aj tak takmer cely prespi a sestricky na nu budu pozerat cez sklo celu dobu. Takze akonahle zamrnka, pojdu ta zavolat. Byt tam s nou mozes samozrejme, ale to bude posledna noc, kedy sa budes moct vyspat, takze to urcite vyuzi. Ked ju dostanes na izbu, uz budes hore nonstop. Na druhy den po prijme je operacia

borina19
autor
13. apr 2020

@ivka185 a vám robili akú operáciu? Tiež sa jej vracal moč?

ivka185
13. apr 2020

@borina19 nie my sme mali na jednom mieste zuzenu cast co vedie z oblicky do mechura.jej toto zuzene odrezali a spojili .aby moc pretekal bez problemov.

borina19
autor
13. apr 2020

@ivka185 no my mame hydronefrozu 4 stupna aj strasne moc by mi pomohol manzel keby je tam somnou aspon tie prve dni lebo ja to tam psychicky nedam.

ivka185
13. apr 2020

@borina19 Ale das to my zeny sme silnejsie ako si myslime, ja som si to tiez nevedela predstavit, ale ked to je uz realita vies aku silu dostanes,vtedy to vsetko robis automaticky.Ja som cely cas co ju operovali stala pod dverami na operacke a cakala kedy ju uz uvidim, bolo to tazke ale s bozou pomocou sme to dali,ja som ju hned mala pri sebe, nebola na jiske.Teraz sa uz len na tom zasmejem ako som stresovala a chvala bohu nebolo to az take strasne,my matky viac stresujeme ako nase deti.Neboj sa bude dobre su aj horsie diagnozy oproti tej.

borina19
autor
20. apr 2020

@ivka185 a keď sa vyberá nefrostomia alebo sa vybera ten implantant stent tak sa opat reže? Ja sa bojim toho ze nahodou mi bude plakat a nemozem ju zobrat na ruky. A ako to je ze ked nemoze papat pred operaciou? Ako ja 2mesacnu nechat chladnu?

ivka185
20. apr 2020

@borina19 ked jej vyberali vyvod uz mic nerobili, nerezali len vytiahli a musi sa to same stiahnut, kym sa stiahlo unikal jej moc stamade ale tak za dva dni bolo ok. No a s jedenim je problem nemoze jest maximalne namocit ustocka cajikom a nic viac, ja som tiez kojila vtedy a plakali sme obidve ona od hladu a ja zo zufalstva bo som jej nemohla dat nic, nespali sme a celu noc az do rana kym neisla na operacny sal som ju nosila na rukach po chodbe.Ale po operacii ju tiez nemozes hned nakrmit, len po trosicke bo ju nafukne a zas je problem, my sme to tak mali, velmi sa nahltala a bolo zle, brucho mala take jak loptu, kopa lekarov pri nej a hrozila operacia ale nastastie som to zvladla, masirovala som jej bruskoa davala rektalnu hadicku aby sa vypukala.Ale samozrejme ze nic z toho nemusi byt u vas dnes uz zdravotnictvo pokrocilo, mozno bude lepsie.Ale potom uz ked sa vypukala uz to bolo kazdu hodinu lepsie, uz pomalicky papala a tym padom bola syta a spokojnejsia.My sme to mali tazsie aj tym ze uz bola vecsia, zacinala chodit nechcela lezat a chvrla si vytahovat vyvod, tak som musela byt stale v strehu.

borina19
autor
20. apr 2020

@ivka185 no myslim si ze s tym jedenim sa to asi ziadno nezmenilo 😥 ako to tam ja dam neviem 😥 ale od bolesti lieky davaju vsak? Alebo stale to male placka? Och nech uz ma po tom a je vsetko v poriadku lebo toto cakanie je hrozne. Ked ja ani neviem co jej presne idu robit, ma dilataciu panvicky aj kalichy a sa jej ten moč vracia 😥

ivka185
20. apr 2020

@borina19 od bolesti jej davali algifen kvapky.Neplakala po operacii asi ju to nebolelo, vecsinou ten den po operacii prespala a ked uz mohla jest to uz bolo v pohode.No neviem vy mate asi inu diagnozu nam bolo povedane ze ma hydronefrozu zuzeny vyvod z oblicky do mechura a tym padom jej tazsie na tom zuzenom mieste prechadzal moc a preto museli to uzsie vyrezat a napojit normalne abu malo rovnaku hrubku aby sa nenamahala oblicka a rokami sa neznicila.Neboj sa da sa to s bozou pomocou zvladnut, musis byt kludna lebo dietatko to citi a je to este horsie.Drzim silno prsty nech to date , bez velkych stresov.🥰

borina19
autor
21. apr 2020

@lindusss2016 prosím ťa a akú ste mali vy diagnózu? Tiež niečo zúžené?

borina19
autor
21. apr 2020

@ivka185 co ste pisala o tom ze kazde 3 mesiace sa potom chodilo, to na kontrolu? A potom postupne kazdeho pol roka?

ivka185
21. apr 2020

Ano chodili sme kazde 3 mesiace, potom po niejakej dobe raz za pol roka, a nakoniec raz rocne, po akej dobe to bolo uz si presne nepametam. My sme chodili do jej 20 tky ale nemuseli sme tak dlho chodit lebo bolo vsetko v poriadku, ale my sme chceli chodit aby sme boli spokojnejsi. Vzdy na kontrole jej robil lekar ultrazvuk obliciek a samozrejme kontrolovali sme pravidelne moc taky hlbkovy rozbor jej robili

borina19
autor
25. apr 2020

@ivka185 prosim vas este jedna otazka, ten rez ktory robia je moc velky? Ked hovorite ze neplakala tak ze ci to to male fakt neboli. A kedy si ju mozem zobrat potom na ruky?

ivka185
25. apr 2020

@borina19 Rez je nie ze velky skor taky dlhsi , ale tenucky nie je ho pomaly ani vidiet, nemala to site jak niekedy sili ,iba jeden steh, taky ze ked jej vyberal tak len ho z jednej strany potiahol a hotovo. Na ruky moze zobrat tusim aj hned, ale ona po narkoze bola ospala ,takze netrebalo ju nosit ,vecsiu cast dna prespala. A potom som ju zobrala, ale kedze mala ten vyvod trebalo davat pozor aby som jej nevytiahla.

lindusss2016
25. apr 2020

@ivka185 steh urcite nebol jeden, siju to dvoma sposobmi, vacsina stehov sa rozpadne sama a tie okrajove treba vytiahnut. Na ruky po 3-4 dnoch a aj to velmi opatrne a len na nevyhnutny cas pri prezliekani, umyvani.

ivka185
25. apr 2020

@lindusss2016 bol lebo som bola pri tom ked jej vyberal potiahol z jednej strany a naraz ho vytiahol, robili ho vtedy jej prvej, lebo nam hovoril ,ze to je premierovo a dal ho nam, je to taky dlhy a na mna posobi jak silon co na ryby, ale je to nieco ine len tak vyzera.A na rukach urcite som ju mala este ten vecer, mali sme navstevu na izbe , aj manzel so synom boli a mal ju cely cas na rukach.

borina19
autor
1. máj 2020

@lindusss2016 my uz mame po operacii, dufam ze bude mala v poriadku. Ty si pisala ze ste isli domov az na 12sty den, mali ste niake komplikacie? A ked vyberali tu refrostomiu, tie dve hadicky tak nevytekal vam moč z boku? Ja sa toho bojim aby nas tu este koli tomu nedrzali potom.

lindusss2016
1. máj 2020

@borina19 ale aku op mate za sebou? Lebo mojmu robili reimplantaciu a to je dlhsia hospitalizacia. Ak vam robili "len" plastiku, tak pojdete skor. Na 11.den mu vybrali hadicku z mocaku - epicystomiu a potom mu z tej dierky trosku mocu odkvapavalo, aj smr sa kvoli tomu hnali hned po prepusteni na kontrolu do ba, ale povedali, ze je to ok

ivka185
1. máj 2020

Nam tiez robili len plastiku a isli sme domov tusim na 7 den. Moc jej vytekal z tej dierky cely jeden den,bala som sa hnevedela som co sa deje, ale lekar ma uistoval ,ze je to v poriadku a same sa to stiahne, aj tak bolo.Druhy den po vybrati uz bolo ok a nic
nevytekalo. Prajem vam aby ste uz boli len zdrave a tesili sa zo svojich deticiek.