Plynatosť 5 mesačného bábätka

7. sep 2021

Dobrý deň mamičky, veľmi vás prosím o radu. Moja 5 mesačná dcérka veľmi trpí kvôli plynatosti. Od narodenia mala silné koliky a všetci mi hovorili,že trvajú do tretieho mesiaca. Doslova som odpočítavala dni,kedy jej odbije tretí mesiac a nič. Bez zmeny. Samozrejme,už neplakáva tak,ako predtým. Teraz sa zvíja, krčí, priťahuje nôžky, nespí dobre kvôli bolestiam... Budí sa s hrozným plačom. Už neviem ako jej pomôcť. Užívala espumisan,balonix,sabsimplex a mám pocit,že teraz jej nič nezaberá už. Samozrejme aj biogaiu. Snažím sa ju dávať odgrgnut,cvičím s ňou, masírovanie jej nepomáhalo. Vždy som doslova prinútena jej dať rektalnu rúrku,lebo večer sa už nedá na to pozerať. Predtým nám kakala aj viackrát za deň a teraz len s tou rúrkou. Bojím sa,že si na ňu navykla. Ale verte mi,že toľko vzduchu čo z nej vyjde ani nie je možné. Potom sa jej uľaví,ale nie na nejako dlho.Lekár jej robil aj výter z konečníka a všetko mala v poriadku. Myslíte,že to prejde keď jej začnem dávať príkrmy? Ešte je čisto dojčená. Ja mám obmedzenú stravu a už neviem čo viac by som mohla urobiť.

Ďakujem za akékoľvek rady a povzbudenia

lucy_669
7. sep 2021

Ahoj , my sme mali to isté.. a vieš čo bol problém? Vigantol, ja som ho vysadila, po cca týždni to prešlo a raz som jej jeden deň dala znova a zas kŕče plač , tlačila a nešlo jej..”

domak2
7. sep 2021

Ako máš obmedzenú stravu?

janka_266
7. sep 2021

Nám pomohlo všetko vysadiť a odvtedy bol pokoj.

autor
7. sep 2021

Nejem čerstvé pečivo,žiadna zduvacia zelenina ,minimum mliečnych výrobkov,žiadne koreniny a pikantné jedlá. Snažím sa dávať si pozor na to,čo zjem. Vigantol sme vysadili už dávno,teraz má devit.

gvenduska
7. sep 2021

Mi sme mali to iste vigantol neužívali na jedlo som si dávala pozor
Veľa som jedla rascovú polievku robila som si harmacekovy a feniklový čaj
A začala som aj malému dávať čaj a pomohlo to

domak2
7. sep 2021

Skus vysadiť len mlieko na chvíľu úplne ci uvidíš rozdiel, ostatne môžeš v kľude jest keď vidíš, že to aj tak nepomáha. Možno skôr skusit zmeniť techniku kojenia, nech poriadne vyprazdni prsník, možno len pije viac "predneho" mlieka.
Moja prvá bola taká a keď preslo bruško prišli zuby, potom zas niečo iné ale cca od troch rokov je to zlatíčko 😅 teraz mam 3 mesačného syna a je to obrovský rozdiel, kľudne jem stiplavu fazuľu so syrom, nerobím nič inak, ale proste maju iné travenie. 🙂

werony_n
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
werony_n
7. sep 2021

Skús si kúpiť Pupik, je to masticka, ktorá obsahuje mätu a kadejaké iné bylinky, ktoré pomáhajú na vetry. Ja to malej mastim vždy po okupani a už pri papani ma vetry. Takisto som vysadila vigantol a dávam Devit.

111jozefina111
7. sep 2021

Ahoj, nam naozaj nic ine nepomahalo, nic... Sab simplex, espumizan.. Trochu cvicenia. Nic. Az ked som z neho doslova nevymasirovala a nevycvicila. Brucho mal ako balon.
Kupila som krem pupik, masirovala 3 minuty v smere hodinovych ruciciek, dalsich 5 cvicila nohami (koleno k brusku). Potom davala teply uterak na brucho. A od znova... Masirovanie, cvik, teply uterak. Stale, ked mal obrovske brucho. A proste casom uz bolo coraz menej, kvapky som uz ani nedavala, iba toto dookola. A teraz vlastne svojim pohybom sa vyprdka. Ale niekedy su dni, ked mu zas musim pomoct... Ale uz to nie je take zle.