Rekonvalescencia dieťaťa po výbere nosnej mandle

ada12345
5. jún 2023

Ahojte,
chcela by som sa spytat mamiciek ktorych detom vyberali nosnu mandlu na jednodnovej chirurgii, ako dlho deti nasledne pocitovali bolest, diskomfort a ako dlho boli doma mimo kolektivu po zakroku. Syn bude mat 7 rokov, tak by ma zaujimalo ci bude treba tisit bolesti liekmi a ako dlho potrva kym sa bude citit lepsie.
Dakujem.

fiafia
5. jún 2023

@ada12345 mojej nevyberali ale orezávali. Dlho mala bolesti krku tak,že nemohla ani milimeter zdvihnúť hlavu lebo plakala,že ju to boli. Aj do dvoch týždňov to trvalo a asi na tretí deň to začalo byť veľmi výrazne.dcera bola doma aj kôli hospitalizácii dva mesiace. No my sme skôr rarita takže ten zvyšok zrejme dva týždne. Tak nám vraveli.

caramellka
5. jún 2023

Dcére vyberali nosnú mandľu ako päťročnej, plus jej robili vtedy aj menší zákrok v uchu. Raz sme jej dali sirup od bolesti, inak bola čulá a v pohode už v prvý večer po zákroku. Primárka nám doporučila nedávať ju do kolektívu 3 týždne, lebo vraj bude mať zníženú imunitu (ale ona vtedy chodila do škôlky, tak to bolo jednoduchšie ako pri školákovi).

pribinak
5. jún 2023

Synovi vyberali ako 4 ročnému, ráno sme prišli, urobili zákrok a poobede sme už boli doma
Syn si na 2. deň ani nepamätal že mu niečo robili
Úplne v pohode, žiadne bolesti, týždeň bol doma, skoro nám byt zbúral

jaga18
5. jún 2023

Syn mal 4 roky, ked mu vyberali. Druhý deň bol úplne fit, nič od bolesti sme nedávali, nesťažoval sa, bol veselý hravý, ako by sa nič nedialo. Zato po krcnych to bolo na veľmi dlho.

patka06
5. jún 2023

Skoro 5 ročná, na druhý deň žiadna bolesť, cítila sa akoby jej nič nerobili. a to jej ešte aj laserom zmenšovali krčné.
Kontrolu ORL sme mali na 7. deň, potom mohla do škôlky,
Žiadne lieky sme nedávali.

zabka79
5. jún 2023

@ada12345 syn mal necele 3r. Po narkoze nas poobede pustili domov, vobec nespominal bolest ani som mu nic nedavala len sme boli doma a mal kludivy rezim..hned prvu noc spal ako drevo lebo uz ho mandle nedusili

lusinda1989
5. jún 2023

Ahoj aj my sme to pred nedávnom absolvovali s vtedy ešte 7 ročnou dcérkou. Od bolesti nebrala vôbec nič na druhý deň bola viac menej fit len sa jej ťažšie rozprávalo. Vôbec sa toho nemusíš báť moja ani neplakala ak je rozumný všetko dobre dopadne.