Sirup na suchý kašeľ

nikolal
25. okt 2014

Ahojte maminky. Prosím poraďte mi prosím nejaký sirup na suchý kašeľ a na vlhký kašeľ vhodný aj pre alergikov. Mala bude mať 2 roky v decembri a až vtedy môže ísť na testy. Momentálne kašle už dva týždne, nasadila som stodal, ale hnackovala z neho.

liz_lemon
25. okt 2014

Stodal

chryse
25. okt 2014

@nikolal ahoj, vitaj v klube,, ☹ ,,,tiez sa uz 3 tyzden trapime s kaslom a soplikmi,,,, ja malej robim cibulovy a tymianovy sirup a na noc ked je zle tak stoptusin - ten je aj na suchy aj na vykaslievanie.

naty132
25. okt 2014

ahoj,,ja som dávala sirup - Vincentka,,,,a zabralo,,,,a dobrý je aj -skorocelový sirup,,,,

anula
25. okt 2014

Ahoj,
ja si vzdy kupujem na Slovensku Mucoplant skorocelovy sirup. Je jeden na den a jeden na dobru noc. Mala som vzorky od kamosky pediatricky, zabrali nam a odvtedy ho kupujem

nikolal
autor
25. okt 2014

@chryse ako robis tie domáce sirupy?

chryse
25. okt 2014

@nikolal cibulovy sa robi s medom, ale kedze sofia je tiez alergicka tak jej ho robim s cukrom. Nakrajas cibulu a poprekladas s cukrom, pusti stavu a to davas pit. ale mozes ho mat len 24 hodin a potom zas novy.
A tymianovy- 250 ml vody a 200 g cukru prevaris asi 20 min na slabom ohni a vysypes tymian 15g (normalne kupis v potravinach pri koreninach). nechas uplne vychladnut a scedis.

sakura77
25. okt 2014

No uprimne ja som prieduskarka a vyzera to ze mala to podedila a z vlastnej skúsenosti ti mozem poradit ze tie sirupy su o ničom. To sme uz vyskusali snad vsetky na svete.proste ci som brala alebo nebrala, vzdy zi d a tyzfne kaslem.ja kaslem hned aj pri nachladnuti.nedavno sme vyskusali solmucol a ten konecne zabral.aj malej.su to take vrecka s práškom, rozpustís vo vode a das vypiť. Mozu aj male deti.ale tak samozrejme každému sadne nieco ine no...nam na vlhky kasel toto fakt zabralo, co predtym rok kaslala 2-3 týždne, teraz po par dnoch pokoj.vyskusaj.drzim palce nech je čoskoro dobre..

bonaqa2013
25. okt 2014

Moj syn keď mal asi 4 roky tak začal kašľať. vyskúšali sme aj taký, aj onaký sirup a nakoniec sme skončili na alergológii - koli prieduškám. Dali nám tam sprej na dýchanie, ktorý veľmi pomohol, úplne prestal kašľať. Užívali sme sprej niekoľko rokov. Potom vo veku asi 13 rokov to prestalo samé. ale skús Ventolin to bol jeden z tých sprejov. Myslím, že sú aj kvapky.

mawka
25. okt 2014

suhlasim so @sakura77, zatial najlepsie solmucol a este pleumolysin. stare dobre, osvedcene. vsetky ostatne sirupy nezabrali nikdy. este ACC je dobre.
@nikolal

mata95
25. okt 2014

unas najlepšie zabera solmucol, ........tiež vincentka a ventolin je u nás vždy...a tiež ambrobene

mata95
25. okt 2014

alebo ešte lepšie- ked kašle 2tyždne treba zajsť za lekarom....

spirit16
25. okt 2014

Baby, ak si robite sirupy doma, tak ich nekombinujte s tymi z lekarne, ktore zastavuju kasel aj chemicky - teda posobia na centralnu nervovu sustavu a znizuju prach citlivosti na vznik kasla. Mnoho tychto liekov kasel v skutocnosti uplne nelieci, ale hlavne potlaca reflex na kasel.

Pokial niektory z vasich domacich sirupov zabezpecuje riedenie hlienov a zaroven jeho vykasliavanie, tak sucasne pouzitie anitusik z lekarne a vasich sirupov moze posobit protichodne.

Inak skorocelovy od Mullera v lekarni je lacny a aj dobry. Ak nepomoze, tak si skuste urobit smrekovy sirup doma ak mate moznost.

http://dobruchut.azet.sk/recept/25930/smrekovy-...

Ak moznost nemate tak si smrekovy sirup(Tannen sirup) mozete najst a kupit na nete. Alebo mi napiste spravu, obycajne mam nejaky doma.

chryse
25. okt 2014

ventolin je kortikoid a ten by som bez odporucania lekara urcite nedala dietatu nie to este ked nemalo ani 2 roky.
Ak dieta kasle dlhodobo, treba ist k lekarovi, aby spravil vyter, kasel moze mat rozne priciny.

liebling98
25. okt 2014

@chryse v podstate s Tebou súhlasím, len opravím drobnú nepresnosť. Ventolin nie je kortikoid, ale selektívny agonista Beta2 adrenergných receptorov a pôsobí tak na svalovinu priedušiek ako bronchodilatans.
Ale plne súhlasím, bez indikácie lekára nepoužívať. Tie lieky nie sú na recept len tak zo srandy.

Z voľno predajných odporúčam Stoptussin (ten je aj na suchý a vlhký kašeľ), pleumolysin (ten obsahuje aj kodein, ktorý tlmí kašľací reflex). Ešte možno použiť sirupy s účinnou látkou dextrometorfan (kupovali sme jeden, keď sme boli v zahraničí a deti sa nám rozkašlali).
Solmucol a ACC sú skôr na uvoľňovanie hlienov a vykašliavanie.

nikolal
autor
25. okt 2014

@spirit16 môžu to aj alergici? Na čo je dobrý?

luci21
25. okt 2014

U nás zaberá jedine Stoptusin sirup + kalciový sirup, pri suchom kašli na noc dávam aj Fenistil kvapky. Ventolin sa dáva pri laryngitíde je iba na predpis. ale pri staršej dcérke nie, ona je alergička pre nu mám lieky z alergologie takže tam neporadím.

nikolal
autor
28. okt 2014

@chryse ako ste zistili alergiu na med?