Suché líčka u dcérky

10. okt 2023

Ahojte prosim o radu
Uz dlhsie pozorujem na dcérke že má akoby suché líčka. Ma 6a pol mesiaca.
Nema to červené skor mi to pride ako ked si dáte na tvar ciru masku a ked zaschne tak tak to nejak vyzerá.
Aj pri dotyku cítim, že koža na lickach nieje jemná ale taka nerovnomerna. Každé rano jej tváričku umyvam a natieram weledou na tvár. Najlepsie je to vidieť proti svetlu na fotke to je troska vidno ale nie moc
Ďakujem za rady...

deedol
10. okt 2023

skusila by som nieco ine ako weledu, napr. LRP cicaplast baume b5. ak nepomoze, smer kozna, da vam mast z lekarne (zvycajne kyselinu mliecnu v belobaze alebo ako mast).

tvoriva_dusa
10. okt 2023

Ahoj, takto podobne sa dcére v rovnakom veku (v období zimy) začal prejavovať atopický ekzém. Pomáhalo premasťovať krémom (treba dohliadnut na výber). Žiaľ sa nám to pohoršilo, lebo sme vtedy neboli informovaní a nepremastovali sme. Vznikli otvorené ranky, následne veľké mokvavé rany. Nezabralo chrániť pred strhnutím chrasty ani premasťovanie ani hojivé maste od dermatológa. V rane bol stafylokok a ranu zacelil až liek od imunologicky Stafal. Potom stačilo iba premastovať. Druhý rok líca v poriadku, ale s nastupom jesene úplne zrohovatela koža v oblasti, kde máš manžety na košeli. To sme zvládli premasťovaním. Tretie jesenno-zimné obdobie bez ekzému, zato nastúpili zápaly horných dýchacích ciest sposobené spočiatku alergiou (na Alternariu). Samozrejme, možno nič z toho nie je váš prípad. Spísala som ti to len preventívne.

tehotna40
10. okt 2023

Ak jej to nezačne červenať a nebude to ekzem postačí vám aj takýto olejový krémik https://www.saloos.sk/saloos-bio-karite-detsky-...
Dcérka tiež mávala hlavne v zime suchu tváričku, už ma skoro 3 rocky a krem pouzivame stále, neviem si vynachváliť.

anavixy
10. okt 2023

Ked idete von pouzi nejaky cold krem, napr Bioderma. Na hydrataciu pouzivaj napr telove mlieko od LaRoche Posay Lipikar baume, bez parfumacie.

werony_n
10. okt 2023

Weleda pre detičky nie, neodporúčajú ju ani dermatológovia, nehovoriac o tom, že neraz sťahovali z trhu detske produkty. Na vonku je ideálny cold cream od biodermy a keď ste doma tak Eubos je ideálny, ja dávam malej a nemala nikdy suchu pokožku.