Syn má červené očko a ide mu hnis. Čo mu pomôže?

mirkakristanova
5. máj 2013

môj synček (4) ma červené očko...vychádza mu aj hnis ...čo mu môžem podať, aby ho to očko nebolelo ...očné kvapky som mu už podala ..môžem aj niečo iné? Ďakujem za odpoveď...

gamaz
5. máj 2013

Ahoj, my sme mali tento problém vlani v lete. Bolo to v takom štádiu, že nás objednali na operáciu. Ale kým sme na ňu čakali, tak som mu to nahrievala Zepter lampou a mastila opthalmoframykoinom (to nám odporučila očná lekárka). A prešlo mu to tak, že sme na zákrok vôbec nemuseli ísť.

katkatt
5. máj 2013

detska pohotovost/ocne, ak ho to boli alebo zajtra k pediatricke. Nasi to mali pred 2 tyzdnami, zabrali im atb kvapky od detskej lekarky.

jajamalka
5. máj 2013

nám sa osvedčilo vytierať očko prevarenou čistou vodou a to od vonkajšieho kútika ku vnútornému. Nie naopak.

bbbarunka
5. máj 2013

mojmu drobcovi pomohla voda ophtal (da sa kupit v lekarni bez predpisu) + ocna lekarka mu predpisala antibioticke kvapky a spominanu mast opthalmoframykoin.

duska88
5. máj 2013

vytierať repíkom

althejka
5. máj 2013

mojmu malemu ako novorodencovi paradne zabrali tieto kvapky http://www.docsimon.sk/tovar/ocuflash-gtt-2x-10ml 🙂

barbyna6
5. máj 2013

Kojiš?Ak ano tak mu nastriekaj do očka keď mu ideš dať papkať.Malo by ti to pomocť.Viem to podľa mojej skusenosti.

anjelik2509
5. máj 2013

aj naša ako novorodeniatko mala boľavé očká, v pôrodke mi povedali, aby som jej to vytierala tampónom s ophaltoseptonexom, ale vôbec jej to nepomohlo..Lekárka mi na poradni predpísala nejakú antibiotickú masť a tá jej potom zabrala...A malinká to mala zlatého stafylokoka.....:-/

mamamajka
5. máj 2013

MOja dcérka to má od stredy a dnes ráno sa so zahnisaným očkom zobudil aj synček. Dr. nám dala Oftalmoevercil kvapky a oftalmoframikoin masť. Bianke to zabralo za 3 dni tak snád aj malému to tak rýchlo prejde 🙂

mcoya
6. máj 2013

Uvarit repik a umyvat ocko, ale vzdy len jednym tamponikom jedno ocko a potom vymenit tamponik a umyt druhe ocko, aby sa neprenasala infekcia.

brumka
6. máj 2013

dat na ocko kamilky a utekat na pohotovost

dejnas
6. máj 2013

určite treba k dr., nech zistí presnú príčinu... môže to byť infekcia, alergia a všeličo iné... 😒 dovtedy vytierať repíkom, kvapky - opthalmo septonex napr. .... moji krpci mali nedávno infekciu, okrem vyššie spomenutých liečiv im dr. predpísala aj framykoin masť....

kika112
9. máj 2013

čaj z očianky roztkovovej - dcéra mala krátko po narodení upchatý kanálik a hrozilo je prepichovanie. Do mesiaca sa jej to uvoľnilo, každý deň som jej potierala očko. Ale rozhodne treba skúsiť lekára, aké riešenie ponúkne.

kkupka
9. máj 2013

my sme to mali pred týždnom. Je to očná chrípka - infekcia. Doktor nás hned poslal na očná a dali nam pamycon a ophthalmo framykoin. Pýtala som sa aj na vytieranie očiek nejakým rumančekovým odvarom , ale hovorili, aby som nič nedávala, že kvapky zaberú, za dva dni to bolo preč. Odporúčam ísť hned k doktorovi, inač to nezmizne a oko ešte môže aj opuchnúť.