Tiky a podráždenosť 8 ročného syna. Poradíte?

jajuska1212
8. dec 2014

Dobrý deň, prosim vás poradil by mi niekdo ak má podobný problém.Mám 8 rocneho syna a neustále sa zaobera nejakými tikmi,ktore strieda: poťahovanie nosom, hryzie si do jazyka, a teraz najnovšie-pritláčanie hlavičky o krk a to tak ze má až zapalene pliecko.Je aj dosť nervozny.Psychologička nám poradila navštiviť psychiatra,no nechcela by som hned aby bol nasadený na lieky /oblbováky/.Prosim poradte, už som s neho zúfalá. Ďakujem

cairka
8. dec 2014

Myslím, že najlepšie pomôže neurológ - na vylúčenie fyzického problému a následne ten psychiater...Uvedom si, že ani jemu sa dobre nefunguje, ak cíti takú nervozitu.

pribinak
8. dec 2014

Ja by som hladala aj pricinu nervozity a vzniku tikov. Viete co to sposobuje? Mozno by som skusila nejaku psychoterapiu pre deti.

maminai
8. dec 2014

ahoj toto isté som mala aj ja so synčekom na neurológii nam nevedeli pomôcť nezaberali nám žiadne lieky a EEG sme mali vždy čisté tak to neurologickému problému nepripisovali.Teraz už vyše roka navštevujeme psychiatra berieme aj lieky tiapridal tiky sa upravili. V škole začal byť agresívny tak nám psychiatrička zvýšila dávku liekov tak uvidím či sa to upravi.Tiež som moc nechcela aby bral hneď lieky ale poslali nás tam zo škôlky že nech to nezanedbám.

jurio
14. sep 2018

@maminai ahoj, prosim ta chcem sa soytat, ako dopadli tiky u tvojho syna.moj ma 6 a tiez toen tiapridal berie uz 3 mesiace a stale to ma