Trojročný syn berie všetko do úst.

ivanocka331
31. mar 2020

Zdravím Vás milé maminky,
Chcela by som sa poradiť čo mám robiť so synom , aby nebral všetko čo má v rukách do úst....do troch rokov to nerobil a asi za posledny polrok je to na infarkt...len čo sa otočím už má niečo v ústach...150x napomínam...som zúfalá, ešte aj tá korona teraz a on všetko oblizuje 😡😡😡😡 ešte aj rusko cmula z vnútornej strany 🙄🙄🙄 robia / robili to Vaše deti? Prečo ? ...stravy máme dostatok, od hladu to nebude 🙈 a zuby už má tiež všetky aby musel niečo cmulat... Ďakujem za každú radu ( aj ako ho to odnaucit) , lebo buď skončí u psychológa on alebo ja 😡

kristina2412
31. mar 2020

@ivanocka331 podobne ako napríklad obhryzanie pera,nechtov ,môže byt dávanie si predmetov do úst prejavom nejakeho napätia a jeho následného ventilovania. Neudiala sa v živote syna nejaka zmena? Nástup do školky,narodenie súrodenca atď? Tak isto táto situácia v ktorej sa nachadzame môže byť pre deti stresujúca,síce sa snažíme ale deti vycítia, že nie sme úplne v štandardnej pohode a môže tak prejavovať skrytu nervozitu. U niektorých detí ,moze byť takéto správanie aj prejavom nudy,v tomto pripade ho treba zaujať,vymysliet mu nejaké činnosti,pomoc pri bežných činnostiach atď.

guliver19
31. mar 2020

@ivanocka331 Ahoj mame tento isty problem. Mala bude mat tri o par dni a zacalo to nedavno. Tiez to nerobila predtym vobec a dospeli sme k tomu ze ma aftu v pusinke, 3 dni horucky, hnacky, vracanie. Prave kvoli tomu bohvie co vsetko oblizala.. Zajtra musime uz k dr. Darmo ju upozornujem, skriknem. Neviem aky ma dovod ziadna velka zmena ale ani mala u nas nenastala ze by to malo byt psychickeho povodu..

prevenar
1. apr 2020

sranda, ake su tie deti rozdielne. nasa nezobrala do ust nikdy nic . v zivote nemala, ani len cumlik , lebo uz ako mini-kojencek vzdy vypluvala . od maleho babetka sa hrala s goralkami, gulickami , kamienkami ..v zivote nedala nic do pusy ci nosa ..ani raz. 😀 zial co s tym to , to netusim. snad na zaciatok aspon konzultacia s detskym ? toto isto nie je prve dieta na svete s takymito prejavmi.

lucyluv
1. apr 2020

Aj moja s tym teraz zacala, ma 2r a 9m, mne napada jedine, ze puta pozornost, lebo vie, ze to nemame radi. Alebo je to proste len hra, ale tiez som neni nadsena, kedze mame na dvore kocura, ktory sa k nam nastahoval.

ivanocka331
autor
1. apr 2020

@kristina2412 malý bol kojeny 26 mesiacov, cumel nikdy nenosil, do jaslí začal chodiť už ako 27 mesačný , avšak vtedy to nerobil , začal to robiť až teraz fakt možno cca pol roka dozadu... Žeby škôlkou? Učiteľku má v škôlke super , som Max spokojná , a stres nemá mať z čoho , lebo pokricim až keď vidím že to robí lebo fakt to nie je sranda, tiež už sme si prešli aftami , dieťa ďalšie nepribudlo, ale fakt je že sa snaží zaujať pozornosť..,ziarli...lebo keď som s ním sama, je to zlatý chlapček, avšak ak príde domov manžel a potrebujeme sa porozprávať, robí zle ... Vystrája, kvici, jaci,buchoce,len aby sme vlastne slovo nepoculi...a keď sme vonku tak také že kamienky do úst nedáva...robí to našťastie len doma... 😒...či sa hraje , ci pozerá rozprávky, vždy musí niečo ochutnať... najobľúbenejšie sú papuče, obuvak, alebo nejaké hlávky z panacikov....

rembura
1. apr 2020

heh no a tak ako su to deti? maju proste take obdobie