Trojročný syn sa stále škriabe

barbora59
19. dec 2014

Maly (3r)sa strasne skriabe,v noci sa budim na to ze sa skriabe,ucitelka vravela ze sa cely den skriabe..Nema ziadne vyrazky nic.Uplne cista pokozka.Prasky tak striedam ,ariel,ale vacsinou mam doma dreft sensitiv..Nechapem ze nieje vyhadzany a len sa skriabe.Telove mlieka som vsetky vyskusala momentalne ma weledu.Nevieem..

sestricka52
19. dec 2014

a excipial hydrolotio si skusala?

barbora59
autor
19. dec 2014

@sestricka52 este nie vidiiis..ten je dobry dakujem.

radlinka
19. dec 2014

@barbora59 no my mame ten isty problem... pouzivam jemny baby praci gel. Vyhodila som celu kozmetiku je nanic. Moj maly ma toto uz 3 roky, atopicku pokozku, ziadne vyrazky, tiez sa skriabe. Vadi aj tvrdost vody, pritom ma krasne ciste telicko, ale ho vsetko svrbi.
Pouzivam iba cistu bavlnu ako oblecenie, do kupela Linolla Fett Oilbad - je to taky tekuty olejcek, pripadne Balneum na kupanie, odporucam viac sprchovat, napenit tymto spominanym olejcekom a presprchovat, nie caste kupanie.
Potom telicko vysusit a natriet Excipialom. Mame aj Hydralotion ( je jemnejsie) a Lipolotion (hustejsie). Obe su skvele. Inak aj Balnemu ma velku sadu a tiez Linola ma aj kremiky a dalsie vyrobky. Drzim palce. Treba skusat, moze to byt aj vodou, aj Arielom... je dost agresivny, skus uplne obycajny a jemny praci gel pre babatka a hlavne pravidelne natriet po kupani. 😉

barbora59
autor
19. dec 2014

@radlinka Dakujem ti za odpoved.Prosim ta nazvy co pises ze pouzivas na kupanie , nepoznam prosim ta kde to kupim? Takze nivei sprchace a peny atd vyhodit. Napr mal obdobie ked mal pod kolenami take velmi suche miesto az na litko. tam sa aj najviac zvykne skriabat. Teraz sme boli pred mesiacom pri mori , tam sa to stratilo. Nema to ale skriabe sa aj tak. Praci prasok mam kupit aky? Lovelu?

nikapn
19. dec 2014

kvapky fenistil

emka13
19. dec 2014

skus davat kozie mlieko namiesto kravskeho. my umyvame aj mydlom z farmy-kozie mlieko a olivovy olej. vysadit, konzervanty, citrusove ovocie, arasidy, ...trapime sa s AE 5 rokov, je to boj☹ v noci sa skriabe ...spinka so mnou a len musim ukludnovat ruky. brala asi rok peritol, teraz zenaro. odkedy pije kozie mliecko, zda sa mi ze sa v noci skriabe menej. skor by som povedala ze zo zvyku si vyskriabava chrasty. teraz jedla mandarinky a kolace s vlaskymi orechami a vidim ze uz je viac vyskriabana. vysadit sladke...u nas je to top z coho sa drie...a unava. pride vecer a nevie co so sebou tak sa skriabe. drzim palceky nech najdete pricinu🙂

radlinka
19. dec 2014

@barbora59 kupit dostanes v lekarni, povedz presne ten nazov co som ti napisala a ze je to pre dietatko 3 rocne. Oni ti uz poradia a ukazu vyrobok. Ak to bude dalej pretrvavat zajdite k dermatologovi. Nevadi ze neni vyhadzany, povedz ze sa stale skriabe. Na pranie skus Lovelu, nepouzivaj ani avivaz, aj ta je niekedy este agresivnejsia ako pracie gely. A skuste ist na alergicky test, mozno fakt ako pise @emka13 tam moze byt jedlo, mlieko, ovocie, alebo ine potraviny a intolerancia. Ak by ste sli k dermatologovi, spomenut mu aj to ze mal pod kolenami suche miesto, urcite to nenechajte len tak, treba riesit. Drzim palce. Mne poradila vsetko dermatologicka, tak testujeme a tiez uz neockujem lebo po hexa vakcine bol cely vysypany, odvtedy velmi opatrne, tak sa drzi ale obcas sa skriabe aj tak.

danielahamar
19. dec 2014

svrbenie pokožky vychádza aj z čriev, keď na niečo zle človek reaguje, u môjho muža to boli lieky, u nášho psa sú to obilniny - po piškotach je to neúnosné....takže hladať treba určite aj v strave 😉

ivetlo
19. dec 2014

Ahoj, aj mi máme podobný problém. Ja doporučujem pokožku natierať minimálne, žiadne sprchové gély, klasické mydlo z aloe vera od firmy Forever, a keď už natierať tak Excipial Hydrolotio, alebo krém od Forever na tvár alebo modrú indulonu. Kamarátke som doporučila to mydlo, mali aj krémy od kožnej s kortikoidmi a sama nechce veriť výsledku. Nedáme na to mydlo dopustiť. 🙂

bibistec
19. dec 2014

no moja dcerka ma atopicky ekzem a na to naozaj najlepsie ziadnu kozmetiku, ziadne peny do kupela a pod. ziadnu avivaz a nic vonave, najlepsie su tie stare osvedcene pracie prasky typu palmex a pod. a urcite k lekarke ci nepotrebuje nejake antihistaminikum, moze to byt alergia. u nas na atopicky ekzem ak to ma teda aj on jedine dieta, to mlieko ak vyjde alergia tak ziadne ani kozie ani nijake ine ta alergia potom plati na vsetky druhy. no a premastovat u nas pomaha nivea repair and care. vyskusali sme uz asi vsetko a toto pomoze. ale kazdy sme ini tak to nemusi platit aj u vas len treba vysledovat dalej co mu skodi.

tova
20. dec 2014

natieraj ho rano a vecer modrou indulonou, nema hormony je mastna. njlepsie je sa sprchovat v stredne teplej vode max. 5 min. a pouzi mydlo z ovsenych vlociek. utieraj len pritlacanim uteraka na telo nie suchanim a nechaj 1/4 mokru kozu a hned na to natri ho. Aj kokosove maslo namiesto kremu je dobre a bez chemii. nemala by mu byt Zima ci von alebo dnu a pouzivaj kazdy den v dome zvlhcovac vzduchu, na noc daj mokre utieraky na radiator.

janqua86
20. dec 2014

Aj stolicu skuste dat vysetrit na parazity..

renikol
20. dec 2014

Moja dcerka 4r ma tiez atopicky ekzem, chodime uz rok k dermatologicke. Ma trochu zacervenanu kozu za kolenami, niekedy v laketnych jamkach. A koza je sucha a svrbi. Zaklad je premastovat, dokina ( aj vseobecna) ti predpise kyselinu mliecnu ( za tu aspon neplatis). Kazde rano davam kyselinu mliecnu, vecer Xera Calm od Avene. Xera calm je aj proti svrbeniu, len stoji okolo 20 eur. Tento krem nam poradila dermatologicka a tiez pouzivat pri sprchovani Linola Fett Olbad, mydlo Oilatum na zadok a bezne umyvanie ruk. Nekupat sa, ziadne ine znacky kozmetiky nepouzivame. Perieme v Lovele, bez avivaze a davam program oplachovanie navyse. Tak snad som pomohla.

januliku
20. dec 2014

Nekupat, len sprchovat v cistej vode, ziadne mydla, sprchace, nic. Potom natriet modrou indulonou. Alebo my mame osvedceny bioderma atoderm po zinc. A na noc fenistil kvapky.

pipinka4
20. dec 2014

@barbora59 ahoj nechcem ta strasit ale zaslabby som k lekarke nech spravi pecenove testy. Ked je chora pecen svrbi cele.telo pripadne nejake casti tela.urcite by som to riesila ako prve a az potom koznu a tak.