Väčší močový mechúr u bábätka v brušku

evkakozickova
8. okt 2020

Ahojte, prosím je tu nejaká baba ktorej dr. Povedal že má bábätko väčší močový mechúr ?
Bola som dnes na poradni,a poslal ma už do pôrodnice že tam to posúdia. Som 36tt a strašne sa bojím čo čaká moje bábätko,je to nejaká veľká vada? bude ako normálne detičky ? Či bude mať nejaké problémy ? Mne nechcel povedať nič iba to že keby niečo tak ju budú brať na operáciu. Strašne sa bojím 😭

jana65l
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evkakozickova
autor
8. okt 2020

@jana65l bola som u doktora dnes dva krát a stále ho mala väčší. 😥

misha666
8. okt 2020

mojej sestre to vkuse vraveli na sone...a mala sa narodila normalna bez problemov...

evkakozickova
autor
8. okt 2020

@misha666 takže jej kvôli tomu nevyvolali pôrod ?

misha666
8. okt 2020

@evkakozickova nie vobec... rodila normalne prirodzene...ale v UK

komir63
8. okt 2020

@evkakozickova Neboj sa. Keď bude dieťa dospelé, pôjde sa vyčúrať až po šiestom pive. My obyčajní smrteľníci chodíme už po treťom.

lindusss2016
8. okt 2020

@komir63 no tak neviem, ci sa to da brat az takto na lahku vahu... 🙄

lindusss2016
8. okt 2020

@evkakozickova konkretne s mechurom skusenost nemame, moj maly mal zvacsenu oblickovu panvicku a neskor sa k tomu pridruzil aj mocovod, musel absolvovat operaciu ako 15mesacny, teraz chodime kazdeho pol roka na kontroly, zatial je to dobre a verim, ze uz ostane. Ak sa ro potvrdi po porode, asi vas odoslu na najblizsiu detsku urologiu, kde uz budu robit odborne vysetrenia. Gynekolog ti k tomu asi ozaj nema co viac povedat

evkakozickova
autor
8. okt 2020

@lindusss2016 a malý je v pohode ? Myslím či je taký ako ostané deti.

lindusss2016
8. okt 2020

@evkakozickova jasne, je uplne normalny 😁 davame pozor kvoli infektom mocovych ciest, ale od operacie ani nic nemal nastastie, strazim viac pitny rezim a mocenie, nechodime sa kupat v lete, ale inak je vsetko uplne bezne

lindusss2016
8. okt 2020

@evkakozickova neboj, aj tvoje babatko bude urcite v poriadku, na kramaroch je super urologia, tam vam pomozu, ak bude treba 😘 drzim palce

evkakozickova
autor
8. okt 2020

@lindusss2016 ten je zlatý 🥰 ďakujem ty za povzbudenie ❣️

lindusss2016
8. okt 2020

@evkakozickova pridaj sa tu do skupiny Nefrologicke problemý u deticiek, spytaj sa, ci tam s tym niekto nema skusenost. Lebo co som tam citala za pribehy, tak my sme na tom este neboli tak zle s nasimi diagnozami.

andreatytler
9. okt 2020

@evkakozickova Ahoj,
Ked som bola v 30 tyzdni nasli malemu zvysenu tekutinu v oblickach. Na jednej 8mm. na druhej 4 mm. Poslali ma k specialistovi, ktory ma hned ukludnil ze toto nie je nic vazne a velmi bezne hlavne u chlapcov a vsetko mi podrobne vysvetlil... tekutina sa zadrziava preto lebo je prietok zablokovany. Vela krat sa tento problem vyriesi sam pocas prveho roku zivota, ako dietatko rastie a aj ked sa nevyriesi, napravia to jednoduchou operaciu, kde odstrania blokadu.
Po narodeni, sme chodili na sono obliciek kazde 3 mesiace a sledovali to. Kazdy test ukazal menej a menej tekutiny. Zatial mame v 9 mesiaci 0mm na jednej a asi 4mm na druhej a doktorka vravi ze je velmi dobra sanca ze sa to upravi same.
Viem ze u vas je zvacseny mechur a nie oblicky a teda to moze byt nieco ine ale dufam ze to budete mat podobne.
Ono je to blbe ze ti nic nechceli povedat ale na druhej strane povedali ze ak bude problem, vyriesia to operaciou... viem ze je to stresujuca predstava poslat novorodnca na operaciu ale oni dnes uz vedia zoperovat fakt vsetko.

evkakozickova
autor
9. okt 2020

@andreatytler som v úplnom strachu, celú noc som ani oka nezažmurila. Niečo som aj čítala na nete, neviem či som to dobre pochopila ale také deti už ostávajú na plienkach.

andreatytler
9. okt 2020

@evkakozickova Jaj ten strach velmi dobre poznam.. aj ja citam internet. Ked mal nas 2 mesiace tak som mu takto urcila diagnozu obrny a prevzlikala som cely tyzden az do dalsej kontroly u fyzioterapeutky. Ked som sa jej na to opytala povedala:" Nie, nema obrnu ale aj keby mal, tak co... tym chcela povedat ze to nie je koniec sveta. Akukolvek diagnozu dietatko bude mat, tak mama sa s tym popasuje a bude to riesit ako sa da. Je len malo detciek co nemaju vobec ziadne problemy. Skoro kazdy nieco riesi, vacsie alebo mensie problemy.
Tym ze ti o tom nic nepovedali si odkazana na citanie internetu a to nikdy nie je dobre aj ked ani ja by som nedokazala len tak sediet a vzdy si potrebujem co najviac nastudovat.
Sustred sa na tu vetu co ti povedali lekari ze keby nieco, tak ju budu operovat... to mne znie tak ze je sanca ze to nebude nic alebo nic vazne a keby aj bolo tak to vyriesia operaciou. Zvladnes to.

lindusss2016
9. okt 2020

@andreatytler hydronefrozu mal aj moj a zas tak jednoducha operacia to nie je. Zrejme si mala na mysly, ze niektore pripady sa daju riesit v ramci cystoskopie, co je celkom jednoduchy zakrok, ale ak to nefunguje, co bol aj nas pripad, nastava klasicka operacia a tam su tiez rozne sposoby podla priciny. U nas to bola napr.4 hodinova operacia reimplantacia mocovodu, kde mu skracovali aj zuzovali mocovod. 2 tyzdnova hospitalizacia, 12 dni mal vyvody z mechura aj z oblicky, takze zas az taka jednoducha operacia to nebola. Ale deticky to zvladnu

andreatytler
9. okt 2020

@lindusss2016 Dakujem za objasnenie. Fakt je ze ja som len opakovala co mi povedal lekar a ten povedal ze je to jednoducha operacia... nechcela som nikoho zavadzat.
4 hodinova operacia... to si musela mat riadne stresy... ale hlavne ze to dobre dopadlo.

evkakozickova
autor
9. okt 2020

@andreatytler no dnes som bola v pôrodnici kde všetko prezreli. Močový mechúr by mal byť ok, čiže ma prepustili domov,ale bábo merali a nevychádzalo im to bábo je veľké na 32 týždeň je tam rozdiel 4 týždne čiže dosť. Nechápem ako si to môj dr nevšimol,ja teraz ani neviem čo ma čaká a čo to znamená.

andreatytler
9. okt 2020

@evkakozickova Trochu cudne z jeden doktor povie ze mechur je prili velky a nepovie nic o velkosti babatka a druhy lekar nieco ine... ak pojdes k tretiemu, mozno zistia dalsiu vec.
Aspon jednu dobru spravu mas... o tom mocovom mechuri... veru neviem co to znamena ked povedia ze babo je prilis velke... 4 tyzdne sa mi len tak laicky zda dost. Nic viac o tom nepovedali? Idu to sledovat? Mas prist na dalsiu kontrolu?

evkakozickova
autor
9. okt 2020

@andreatytler ono je menšie o 4 týždne nie nepovedali mi nič že len mám ísť k svojmu dr som zvedavá čo mi povie.

andreatytler
9. okt 2020

@evkakozickova Aha... a podla tvojich vypoctov si tiez v 36tom tyzdni?