Veľmi suchá pokožka na hlave štvormesačného syna

kikasom
27. dec 2021

Ahojte, v prvom rade napíšem informáciu, že ku kožnej chodíme.
Potrebujem radu hlavne od mamičiek čo majú rovnaké skúsenosti 🙂
Môj malý má 4 mesiace a pomaly 2 mesiace sa trápime s veľmi suchou pokožkou. Telíčko mu natieram masťou Linola fett a dajme tomu, že trochu to pomáha.
Ale čo ho najviac trápi, je veľmi suchá pokožka na hlavičke. Tak suchá, že sa mu koža šúpe. Nejedná sa o mliečnu chrastu, tým sme si už prešli. Keď je hore, tak v pohode, ale pri zaspávaní a počas spánku ho strašne svrbí a budí sa s plačom.
Vlásky mu umývam šampónom Linola, robím mu ovsený kúpeľ + hypermangán a 3x5 kvapiek fenistilu. Mali sme aj Balneum do kúpeľa, ale vyhádzal sa z neho. Už som skúšala aj olivový a mandľový olej a nepomohlo.
Teraz mu kožná predpísala salicylovú masť, ale lekárnik ma vyplašil, že ho to môže štípať.
Mamičky, čo vám pomohlo?
Ďakujem

lyci
27. dec 2021

@kikasom neskusali ste pri kupani Bioderma atoderm sprchovy olej? malemu s tym umyvam aj vlasy od narodenia, aj ked nema suchu pokozku. z kremov je za mna najlepsi Atopikrem od Yemna. pouzivam ho okolo oci, kde skoro nic neznesiem a po kazdom kupani ma tam strasne taha koza od vysusenia. je super, lebo ho tam vobec necitim. vseobecne mam taku suchu kozu na tvari, aj na hlave, ze sa mi supe po velkych kusoch. na tvar mi este pomaha Bioil, ale ten strasne stipe okolo oci, takze asi nema najlepsie zlozenie

janka_266
27. dec 2021

@kikasom hypermangan vysušuje, takze ten by som skôr vyradila z pravidelného používania, nám kozna predpisuje od linoli aj do kúpeľa a v tom ho kúpeme a už má peknú pokožku, nám takto pokožku na hlavke vysušilo od biodermy krém ba mliečnu chrasta, to ste náhodou nedávali? Dosť dlho trvalo, kým sa z toho pokožka spamätala

matovicova
27. dec 2021

@kikasom netreba kúpať každý deň, zbytočne sa tým vysušuje koža, hlavne v zime

kikasom
autor
29. dec 2021

@janka_266 nie nedávala som nič okrem oleja.

kikasom
autor
29. dec 2021

@matovicova kúpe sa každý druhý alebo až tretí deň.

domenique
29. dec 2021

Skus vyskusat Oilatum - olej do kupela. Pekne ukludni svrbiacu pokozku a zvlacni ju. Je to na predpis.