Viacnásobné chirurgické stiahnutie predkožky

benoitka
3. apr 2023

Ahojte,

mam 3,5 rocneho syna, ktoremu pred rokom urolog stahoval predkozku, kedze mu nesla prirodzene stiahnut. Mal pod nou nahromadenu hrudku mazu. Zakrok nebol robeny v anesteze, trval chvilku, no nasledne bolesti, boli pre synceka, prirodzene, velmi neprijemne a trvali asi tyzden. Napriek tomu, ze ako rodicia velmi dbame na synovu intimnu hygienu a predkozku podla doktorovych odporucani kazdy den pri kupani stahujeme, mazova hrudka sa mu urobila opat a predkozka uz nejde stiahnut do takej miery, ako sla predtym. Obavam sa, ze to urolog bude musiet opat stiahnut, aby sa mazova hrudka nezapalila. Mate, prosim, podobnu skusenost? Ze Vasim syncekom viackrat urolog stahoval chirurgicky predkozku? Ako znasali Vasi synovia stahovanie po druhykrat? Lebo ked si predstavim, ako to mojho syna bolelo po zakroku prvykrat, je mi az do placu.

Dakujem za Vase odpovede.

beata_k
3. apr 2023

@benoitka Takym lekarom ruky olamovat. By som ten jeho falus do zveraka dala. Chod za inym. Su aj maste na predpis na uvolnenie predkozky. Su to sice kortikoidy, ale lepsie ako toto mrzacenie malych chlapcov. Praktiky jak z roku Pana.

zorkahorka
3. apr 2023

Synovi tiez stahoval nasilu kvoli zapalu, ale jeho to bolelo len v ten den.mava to aj zapalene, cervene? Davaj repikove obklady. Zober tampon na odlicovanie, namoc do repiku a umy mu to

lussy203
3. apr 2023

@benoitka nás už posielali na obriezku. Ale zohnala som si kortikoidovu mastičku Triamcinolon a za 2 týždne mu to krásne išlo samé bez násilneho sťahovania.

letfenixa
3. apr 2023

@benoitka používam masť z Justu, slezovu a každý večer natieram. A po stotinach milimetra sa to lepší.

svetlonos
3. apr 2023

@benoitka
pridavam sa k beata_k, ja by som mu plestila este pocas zakroku ze by to debil masochysta nerozchodil. Nedovolila by som to, ved to je ako znasilnenie!
Chod k onemu dr, skus tie kortikoidove masti. Ved ani zubar pocasvzapalu nevrta ale najsor prelieci. Sa mi noz vo vrecku otvara pri takychto praktikach.
Nasmu to dlho neslo, nestahovala som vobec. V 2 rokoch som skontrolovala, ukazala malemu a stahoval sam. Niekedy pivedal, ze mam ja a ked nechcel, nechala som ho v klude. Pitom o zase slo menej potom zase viac. Neboj, najdi citliveho dr a nie psychomasiara.