Zápal pľúc u detí

ketrin12
6. aug 2016

Ahojte baby máte s týmto skúsenosť,?synček ma momentálne zápal pluc doktorka mu napísala klacid a endomex sirup ale stale kašle užívame od štvrtka...prípadne mi viete nejako pomôcť čo by mu pomohlo?ďakujem pekne.

jeennyv
6. aug 2016

@ketrin12 mala som zapal plus ako 6 rocna kaslala som nenormalne mesiac to som bola chora v juni a cele leto som dokasliavala....kasel dlho trva, obzvlast pri zapale pluc, co pomoze je cerstvy vzduch po dazdi alebo prechadzky okolo vody, ak kasle v noci tak pomaha zodac a z babskych veci, kusok chlebika zajest, cibolovy caj, ci dat cibulu niekde do gazy ku hlave pre lepsie dychanie...a jedine sa s tym popasovat... plus nestresuj uziva liek, len od stvrtka to je len, niekedy ti pri atb. ani obycajne ochorenie za tych par dni neprejde, beries atb tyzden a ten posledny den je ti, ze ok...a toto je zapal pluc...

janka2501
7. aug 2016

Nasa mala 2 x zapal pluc. A ten kasel trval najdlhsie. Skoro mesiac kym sa uplne stratil. To mala 2 r a posledny zapal pluc mala ako 3,5r. Inak ikrem liekov sme jej davali aj cibulovy caj a med.

bosoriak
7. aug 2016

@ketrin12 Ako pisu predo mnou, ten kasel este potrva pokojne aj niekolko tyzdnov. Moje dievcata kaslu aj po zapale priedusiek tak 3 tyzdne, pri zapale pluc to moze byt pokojne aj mesiac.
Pomaha vela tekutin, setriaci rezim, cibulovy sirup a ak to nebude lepsie, skus sa opytat lekarky, ci by nevedela nieco odporucit. Ja na akutny kasel a na noc pouzivam Pleumolysin alebo Ditustat kvapky.

liz_lemon
7. aug 2016

na kašeľ je výborný aj tymiánový sirup, ktorý si urobíš doma, postup je na nete

tinaganzar
7. aug 2016

@ketrin12 ahoj my sme mali tiez zapal pluc ale je to uz davno bude kadlat minimalne 2-3 tyzdne potom vas posle na plucne a tam budete chodit da vam nema lieky mozno montelukast a inhalator flixotait125 vsetko sa napravy tymito liekmi.zakazdym ked bude chora zaciatok choroby bude kaslat uz budete. Vediet ze bude chora to spoznate.my sme sli k lekarke za kazdym ked sme zacali kaslat dala nam calcium a predpisala nam kvapky Prometazin su ovela lepsie ako fenistil.no ved uvydite co vam povie vasa lekarka za opytanie nebiju podla mna.dufam ze som poradila z moje skusenosti.budem vam drzat palce

gabona1
17. aug 2016

Ahoj, aj môj syn mal zápal pľúc, dokonca ten suchý. Vôbec sme netušili, že ho má. Len vravel, že akoby sa nemôže poriadne vykašľať, stále si búchal rukou do hrudníka. Bol dosť slabý, mala som pocit, že s ním niečo je. Dokonca tancuje, tak prišiel vždy strašne spotený. Zobrala som ho k detskej dr a ona, že má zápal pľúc. No som fakt nechápala. Dostali sme atb a musel mať dlhodobo kľudový režim, vyše mesiaca. Nám našťastie zabrali tie lieky. Varila som mu čajíky...nič iné. Držím palce, nech ste skoro uzdravení.