Zistím z CRP testu baktériu?

8. apr 2024

Prosim ked ma dieta sople a kasel dookola uz treti mesiac a lekar nechce urobit ster z nosa a hrdla (ze to je normalne) ak by malo nejaku vaznejsiu baktériu ukazal by to crp test z lekarne? Príznaky bez teploty,ale uz 3 mesiace zlty sopel a kasel . Dal nam len pamycon ale ten nezabral a ja uz neviem co dalej .

majamat
8. apr 2024

vdaka CRP testu sa rozoznava, ci ide o bakterialnu infekciu,a lebo virovu, no to skor plati pre akutne infekcie a aj tma su urcite zasady testovania.
pri chornickych moze byt crp zvysene len malinko, preto sa to testom nezisti.

thirstymonk
9. apr 2024

Pokial boli nasadene ATB, sirokospektralne, tak je najskor uz po bakterii.

larinka552
9. apr 2024

CRP test zisti, ci prebieha v tele bakterialny zapal. Ak je to virus, hodnota sa bude pohybovat okolo 10- 20. Ak je to bakteria, CRP bude zvysene nad 20. Vtedy sa odporica konzultovat s lekarkou naslednu liecbu.

marianarem
9. apr 2024

Pri takejto chronickej infekcii to zvysene byt nemusi, resp. len malo, ale tak vyskusajte.
Neviem, kolko ma dieta rokov, sukromne labaky robia vytery pre samoplatcov, len tusim az od 6 rokov. Alebo poziadajte vasu dr. o vyter s tym, ze zan zaplatite, t.j. nebude hradeny poistovnou.Nechapem, preco ho odmieta spravit. Mojej mame a sestre v takychto pripadoch pomaha rozculit sa a narobit lekarovi bordel, ale pre mna to.napr. velmi nie je.