Zväčšená uzlina v pľúcach

luciaxy
24. nov 2014

Ahoj baby, nestretli ste sa s niecim podobnym. Dcera uz dva tyzdne dost kasle, uz mala aj teplotu, brali sme ventolin aj trifed. Crp 28, na zelene sople sme dostali pamycon. Dnes sme isli na kontrolu a dr. Nas poslala na RTG pluc, pretoze v jej skole je nejaka epidemia zapalu pluc. Zapal sa nastastie nepotvrdil, ale povedala, ze tam ma uzlinku zrejme z infekcie a dala nam Klacid. Rovno som sa pytala, ci to nemoze byt rakovina, ale povedala ze to by videla, keby bola ta uzlina zla, ze to by malo iny charakter. Nemozem nad tym prestat rozmyslat. Dcera ma uzliny zvacsene aj pod sankou, na kazdej strane jednu uz dlho. Uz dve dr. Povedali, ze to su neskodne uzlinky. Ak ma niekto skusenost tak mi prosim napiste, strasne ma to trapi. Dakujem.

inull5
25. nov 2014

@luciaxy ahoj.ja mám tiež skolkarku a to isté.kašle už dva týždne,suchý drazdivy kasel.na RTG sme este neboli a bojím sa o ňu tiež.my ale nemáme sople.s tým RTG ti verím lebo mám to odzite so synom ked mu v máji urobili RTG mal 6 mesiacov,horúčky 3 dni a nevedeli co tak urobili snimok a zapal pluc na pravo.ale bez sopko kasla aní CRP nebolo zvýšené.potom sa vysypal a že 6 choroba.no ten RTG bol tak že mediastinum bolo rozsirene tienom detskej žľazy a chceli robiť aj CT.to tie chvíle neprajem nikomu.ATB nedostal no dva mesiace nato snimka ukázala obojstranne zapal pluc.znova bez zápalu a kaslu..uzavreli to ako virusove..ale taktiež nad tým stale rozmýšľam.aj som volala s tým dr co to popisoval.

luciaxy
autor
25. nov 2014

@inull5 dakujem za odpoved. Aj musite chodit na nejake kontroly s plucami? Moja dr. je aj pneumologicka, tak jej verim, co sa toho tyka, ale aj to ma clovek v hlave. Ja som karcinofobik, takze to prezivam strasne tazko.

inull5
25. nov 2014

@luciaxy no ja mám tu istú fobiu..nie nechodíme.dnes sme boli u pneumologa sice ale kvôli pozitívnemu skriningu pri narodení na cysticku fibrozu.genetiku vyšla našťastie negatívna.ma to zozieralo pol roka ze co ak ma cysticku fibrozu aj ked vsetky testy boli ok no ale ten zapal pluc sedel práve na tu diagnózu cystickej fibrozy.aj ja to mám v hlave a tiež mi to nedáva spávať.hlavne ked som si pred časom prečítala o nejakej slecne ktoru liečili na zapal pluc a nakoniec to bol nador lebo RTG sa javilo ako zapal pluc..

luciaxy
autor
25. nov 2014

@inull5 moja Dr. je aj pneumologicka v Srobarovom ustave v Tatra, tak mam v nej doveru, ale aj tak to cloveku neda. Celu noc som nespala. Dnes som si volala o vysledky a krvny obraz mame ukazkovy a o tej uzline mi povedala, ze naozaj sa nemam bat, ze je to tak ako ked sa uzliny zvacsia na krku. Ohladom rakoviny pluc sa neboj, myslim, ze je netypicke, aby male dieta malo rakovinu pluc. To citanie clankov o chorobach som si uz zakazala.

lessiie
1. apr 2020

@inull5 ahoj. Viem ze dávno ale mame podobný problém.. Mala kašle ale úplneen máličko 5-6 krát za deň... Sucho.. Bez teploty... A uzlina na krku.. 🙄 Ako ste vtedy dopadli ak pamätáš? Vdaka

inull5
1. apr 2020

@lessiie ahoj, malej vyšiel vtedy streptokok v hrdle. Teraz ma 9 rokov, a kašle vždy predtým ako sa u nej zjaví teplota,uzliny na krku sa vždy zväčšia. Keď začne kašľať tak kašle aj 3 týždne vkuse, nezaberá jej na to nič, okrem codeinu co sa dava dospelým. To jej však lekár dat nechce, iba v nutnom prípade, kedy sa dusi aj v noci. Nezistili ani na imunológii žiadnu alergiu a i intoleranciu, vôbec nič.

lessiie
1. apr 2020

@inull5 ona kašle už nejaký 5 deň.. Úplne bez iných príznakov.. Ale skor to je len tak raz zakašle a nič.. 🤷‍♀️ Dnes jej lekárka zobrala krv ale kým budú výsledky (pondelok) zbláznim sa.. 🙄

inull5
1. apr 2020

@lessiie vôbec nepanikar.. Bude v poriadku. Ak by bola chorá tak ma aj iné príznaky. Uzliny na krku u detí sú úplne bežné a majú ich väčšie ako my.

luccija
1. apr 2020

@lessiie uzliny sú vacsinou zväčšené pri viróze a to je práveže dobrý znak, že imunita pracuje

lessiie
1. apr 2020

@inull5 ďakujem pekne. Dúfam bude v poriadku. Lebo už včera som myslela na najhoršie :(

lessiie
1. apr 2020

@luccija len ona sa mi nezdá chorá 🤷‍♀️ nič jej nie je.. Len to ze naozaj 5-6 krát zakašle.. Tak neviem teda. Normálne sa cez deň hra, beha lieta.. Len tie uzliny... 🙄