8-ročný sa bojí sám spať

29. okt 2023

Prosim Vas, chcem sa spytat, ci vasi druhaci konkretne my mame chlapca spia sami v izbe abo s vami...do jeho 5.narodenin sme byvali v 2.izb. byte ...z kapacit.dovodov smw spavali spolu..prestahovali sme sa do domceka, ma vlaastnu izbu..narodil sa mu surodenec pekne pochopil ze bude spinkavat sam...zapnutu lampicku musel.mat ja aj on privrete dvere....po prazdninach letnych nastal zlom az panicke zachvaty ze sa boji sam spat...nepomoze ani lampicka ani otvorene dvere on je jak v tranze a napokon vzdy skonci u nas...nevidel podla vswtkwho nic skarede v telke a ked sa ho opytam nevie mi odpovedat z coho ma strach...v podstate by mi to ani nevadilo ale staci ze jeden z nich je chory a sa bidia na seba navzajom...poradte co ako postupovat...dakujem...

anna777115
29. okt 2023

Nebude, to súvisieť aj s príchodom súrodenca a zmenou, ohľadom bývania.Je, to zrejme veľa zmien v poslednej dobe. Treba sa s ním, veľa rozprávať a dať mu pocit bezpečia, ochrany a lásky.

thereisabear
29. okt 2023

A nemôže s ním spať otec v jeho izbe keď je chorý?

tinkavvv
29. okt 2023

Aj u nas mala dcera take obdobie. Ako prislo, tak odislo. Istu dobu sme nenutili, potom sme ju "uspavali" u nej a potom uz v pohode zaspala sama. Ma take mini svetlo zasvietene.

beronsche
29. okt 2023

Tiez sme mali take obdobie. Riesili sme to rovnako Ako
@tinkavvv

isis234
29. okt 2023

Keď som bola malá, tiež som sa občas bála spať v detskej. Brat tam spal tiež. Cítila som, akoby sa niečo približovalo k mojej posteli. Potom pár krát so mnou mama spala. Prestalo to.
Ako píšu vyššie. Uspi ho v jeho posteli

autor
29. okt 2023

@isis234 zobudi sa v noci a pride za nami...

autor
29. okt 2023

@thereisabear ano riesime to tak ked sa da...ale mava aj nocne...

isis234
29. okt 2023

Keby vedel povedať, čoho sa bojí. Mali sme potom v detskej nad postelou zavesený obrázok anjela s deťmi.. Prestalo to.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bucko555
29. okt 2023

Moja sedem ročná dcéra keď bola menšia spala sama teraz nechce ....povedala že v noci sa jej otvorili dvere na skrini a že tam bolo strašidlo ....spavam dacasne s ňou uvidím kedy to prejde

rebrambora
29. okt 2023

Nuz mna s tym rodicia nechali sa vytrapit samu.
Mala som traumu do dospelosti a pomohol az psycholog. Na to, aby s nim niekto spaval je uz velky.
Skuste sa s nim mozno porozpravat coho sa presne boji. Neviem aky doverny vztah mate, ale 8-rocny to uz musi vediet pomenovat.

isis234
30. okt 2023

@bucko555 kamarát rozprával tiež zážitok, že spal a v noci vo dverách stála postava. Nevedel ju identifikovať. nevidel do tváre. Pýtal sa jej, " čo chceš"? Neodpovedal. Bol už nahnevaný a zakričal "Vypadni!" Odišlo to. Potom sa pomodlil Očenáš a mal pokoj. Svätenou vodou pokropil kúty izby

beronsche
30. okt 2023

@rebrambora z coho si mala traumu?
Ja si nemyslim, ze je uz privelky.

Autorka - skuste mu na chvilu ustupit, uspavat ho, v noci nech pokojne pride k vam. Mozno je to o surodencovi, tak uspokojite jeho potrebu blizkosti a mozno to skoro prejde.

Skuste prestavat jeho izbu, dat mu nejaku "barlicku", aby sa nebal. Ja som napr. kupila levandulovy olej "Sladky spanok" od saloosu a presvedcila deti, ze to fakt funguje.

Inak, ja viem urcite , ze som bola aj o par rokov starsia ako tvoj syn a chodievala som v noci k rodicom. 🤪 vela som citala a mala bujnu fantaziu, tak ma kazdu chvilu cosi "strasilo"... Som rodicom vdacna, ze moje "strachy" brali vazne a netrvali na tom, ze musim zostat sama vo svojej izbe. Ziadne nasledky nemam. 😉