Ako uspať ročné dieťa?

226lenka
27. nov 2023

Ahojte, poraďte prosím ako uspať ročne dieťa, ktoré od narodenia zaspávalo len popri dojčení. Pred pár dňami mal rok a už chcem ho od toho odvyknúť.
Dať ho ľahnúť do postieľky aby zaspal sám nehrozí, lebo sa v nej postaví a začne revať. Keď pri ňom ležím, spievam mu a hladkám ho tak rozhadzuje rukami, kope nozkami, dvíha hlavu, aj keď ju od únavy nevie udržať, padá mu, suchá si očká a má sklenený pohľad. Vidím na ňom že je unaveny, chce spať, ale nezaspí. Na rukách hojdat som ho tiež skúšala, ale to sa tiež nedá, lebo sa naťahuje a skoro mi vypadol z rúk.
Nakoniec mu dám cicku, párkrát potiahne a zaspí.
Ďakujem 🙏

gelifil
27. nov 2023

@226lenka a kde je problem??

226lenka
autor
27. nov 2023

@gelifil to že už som ho chcela od toho odvyknúť aby mi na cixke zaspával, lebo to sa už nedá

patka06
27. nov 2023

Nech pár dní ukladá na spánok otecko

226lenka
autor
27. nov 2023

@patka06 snažil sa o to, ale nepodarilo sa mu ho uspať

nika23t
27. nov 2023

@226lenka trpezlivosť. Je to o nervy, ale musíš vydržať hlavne Ty. Ja som pri mojich ležala a ak bolo potrebné, podala som cumlík, mojkača, ruku, pohladkala. Prvé dni cupotali okolo postieľky, vstávali, rozprávali, rozculovali sa, prehadzovali sa. Celý čas som ich tisila, ležala vedľa na posteli, ale nevstavala som. Fakt len keď som musela podať niečo, čo vyhodili z postieľky. Par týždňov a už potom si pekne lahli, naučili sa, že sa proste ide spať a bodka. Viem, ťažké, ale musíš byť hlavne trpezlivá a výsledok sa dostaví, uvidíš.

sono2
27. nov 2023

@226lenka prečo sa to nedá? Ja som tak uspávala do 3,5 roka

ukulela
27. nov 2023

@226lenka cumel? Fľaša s čajom, vodou? Ja som kocikovala po kuchyni ... Musíš len skúšať, na čo bude správne reagovať....hudba, biely šum,...

ukulela
27. nov 2023

@sono2 ja tiež. No nie každý to dáva.... Preto ju chápem.

gelifil
27. nov 2023

@226lenka ale dá...a dá sa oveľa viac

vilma7
27. nov 2023

Chceš ho odstaviť len na večer, noc alebo celkovo? Ja som dostavila v 16.mes a syn bol žiaľ hore až kým od únavy nezaspal.
Keď sa zobudil v noci, tak hodiny hore kým nezaspal... A takto to trvalo až dovtedy, kým sa nenaučil zaspať sam.
Pri dcére som využila jeden čas, keď mala soplik a nedalo sa jej poriadne piť mliečko, čiže len trosku potiahla a otočila sa a spala.
Keď jej sopeľ prešiel, dovolila som sa jej ešte napit a potom som povedala, pustíme.. A ideme spinkať. Šlo to oveľa ľahšie ako pri synovi.

ukulela
27. nov 2023

@gelifil nie každej to vyhovuje. Môže ju to obťažovať, vyčerpávať,... Potrebuje, aby zaspal aj pri iných. Môj tak zaspaval vyše 3rokov. A v noci sa budil. Aj každé 2 , 3 hodiny... Celé 3 roky. Keď sa zobudil a nebola som tam, tretia svetová .. Ja som to tolerovala, no chápem ju.

226lenka
autor
27. nov 2023

@sono2 ako mne to nerobí až taký veľký problém ho takto uspavat, len som myslela že má rok, že už je veľký na to aby už nezaspaval jak malé bábätko na prsníku.

tiezjedna
27. nov 2023

@226lenka ja nie som žiadna "kojoliga", ale tak blbý argument som asi ešte nečítala...🙄 odstavila som jedno z našich detí v 11 mesiacoch, ale len preto, že o kozu nejavilo absolútne záujem a týždeň na to sme s jeho otcom odleteli na opačný koniec sveta... Dieťa bolo absolútne ok 😎 Ale keby som vedela, že tá koza je jediné zaklínadlo, ktoré ho hodí do pohody, a pri ktorom bude spokojne zaspávať, tak by ma ani párom volov nikto z domu nedostal. Veď je to len na chvíľu...❤ Čo ťa hrnie do odstávky??

226lenka
autor
27. nov 2023

@vilma7
@tiezjedna
Nechcem ho ešte práveže odstaviť, mala som v pláne dojčiť dokým sa nedostaví sám, len to zaspávanie no...je zvyknutý len na cicke zaspávať. Ako nie ze by mi to veľmi vadilo, ja som rada že chce moje mlieko a že vôbec mám možnosť dojčiť

sono2
28. nov 2023

@ukulela tak ono, ročne dieťa, vôbec neni veľké.
Moje teda cumel nemali./ štrajk. Respektíve staršia mala do 8 mesiacov, zrušila som kvôli štrajku.
Staršia bola dojčena do 22 mesiacov, bola som tehotná, už som sa chcela konečne vyspať a teda bolo to dosť peklo. Ale takisto. Už dcéra chápala , čo po nej chcem. Ročne nemá šajnu, prečo zrazu nemá prsník.

sono2
28. nov 2023

@226lenka ešte mu daj pol roka. Aha, no, neviem, či taka kombinácia existuje, že dojčiť, ale neuspávať na prsníku. U nás by také neexistovalo. Ani u jednej. Mladšia prišla po návšteve od babky 3,5 ročná a prve, čo pýtala prsník.
Ona by sa hádam dojčila donekonečna. Staršia tiež. A povedala, maminka, keď to mliečko je také dobré. Obyčajne nepila nikdy.

nika11103
28. nov 2023

Ja fakt nerozumiem , čo ste sa zas niektoré do autorky pustili s vašimi nevyziadanymi radami . Ona sa pýtala ako odstaviť a ne že či vy chodíte za vašimi deťmi do školy a cez prestávku im strkate prsník do úst . Je to vaša vec takisto ako je jej vec keby ho chcela odstaviť aj v jednom mesiaci . Je to jej dieťa snáď nie ? Pomoc .

Autorka . Proste nedať . Vydržať a vydržať a vydržať , viem bude to ťažké , ale ak už to tak cítiš , vydrž . Držím palce .

beata_k
28. nov 2023

@226lenka Rocne dieta je este malicke. Dopraj mu este pocit bezpecia pri zaspanani.

majlo1234
28. nov 2023

@226lenka tak ked ho nechces odstavit, neries. Kojenie je velmi pohodlne pri uspavani.

226lenka
autor
28. nov 2023

@beata_k
@majlo1234
@sono2
Ďakujem vám za rady, som pokojnejšia, keď píšete že je to v jeho veku v poriadku ho takto uspavat