Štípanie pri zaspávaní

3. aug 2023

Ahojte, je tu mamička ktora ma dieťa ktore pri zaspavani ju musi nejako štipať? Moj syn cca od 10 mesiacov zaspava tak ze ma štipe na krku alebo si žmoli moju kožu na krku medzi prstami, ja vyslovene uz som niekedy na to alergicka.. ale proste on sa takto upokojuje a neviem ho to zatial odnaučiť 🥲

autor
3. aug 2023

Doplnam ze ma ochvilku 2 roky 🙈

sun_shine_2020
3. aug 2023

A ked si das nieco na krk? nejaky kojo nahrdelnik?

januska12323
3. aug 2023

Daj do ruky hračku nech ťahá tú. Keď ublíži tebe povedz, že ťa to bolí a keď bude pokračovať budeš mu musieť chytiť ruky/odísť.. Nemôže uspávať otec zatiaľ?

marianarem
3. aug 2023

Daj si sal. Moj nestipal, ale robil aj robi rozne ine podobne veci, ktore su kratkodobo nevinne, ale ked sa to dlhsie opakuje, tak zacnem byt znervovana. Teraz ma 3.5r a uz si da aj povedat, ale v nizsom veku bola jedina moja sanca obalit si danu cast tela.

andreatytler
4. aug 2023

Ano, nas syn sa upokojuje tym ze mi zmoli usi. Na par minut je to OK. Potom to zacne byt neprijemne a potom ma ide z toho porazit. Ak vidim ze uz mu vela nechyba zo zaspatia, zatnem zuby, lebo mu to skutocne pomoze zaspat, ale velakrat mu dam ruku dole s tym ze "Dost, uz mi to vadi, uz mi nechytaj usi. Chytaj si svoje usi". Kym bol mensi, reagoval placom a chvilu sme sa tam dotahovali ze on sa snazil chytit ucho a ja som sa branila a davala mu ruky dole. Chvilu si poplakal a potom si zacal zmolit vlastne usi. Tym padom ale v ten den trvalo dlhsie kym zaspal. Teraz ma 3.5 a ked mu poviem aby prestal, iba zamrnci akoze zaprotestuje a prejde k svojmu uchu.
Skusali sme mojkacila, hracku, dokonca som kupila silikonove ucho z amazonu 😀(velmi ho zaujalo na par dni ale skutocne ucho to nenahradilo).

Nam doktorka radila kludne mu urcit hranice kedy je to pre teba neprijemne a trvat na tom ze to robit nebude. Nie s krikom a hnevom, ale iba s kludom mu chytit ruku, dat dole a vysvetlit ze ti to vadi a potrebujes aby prestal a potom vytrvat aj ked bude plakat a hnevat sa.

autor
4. aug 2023

@januska12323 otec skusal, neuspesne, zatial uspavam iba ja stale 🥲

autor
4. aug 2023

@andreatytler ano to ked vidim ze uz ochvilku zaspi tak som ticho necham ho, ale dakedy uz som vynervovana fakt .. hracky ziadne nechce, ajtak by stale siel s rukou ku krku aby ma tam štipal takze neviem , zatial to trpim ale upozornujem ho uz to aj vnima , hovorim mu nech ma hladka kludne alebo za lico abo za bradu a uz aj sam niekedy urobi ze ee na krku ale na lice ale ajtak sa ktomu krku vrati

selena_luna
4. aug 2023

Moja robi presne to iste! Aj mne, aj muzovi, aj babicke... a tie male nehtiky, ktore vydrzia po ostrihani byt znesitelne tak 2 dni. Potom su ako ziletky, ale su este take male ze sa nedaju ostrihat 🤨 neviem co s tym. Jeduje sa, ked sa odtahujem, prebudi ju to 😒
Neviem ti poradit, ale nie si v tomto klube dostipanych mam sama

ankare
4. aug 2023

Ano, je to bežné, aj môj stipe. Pomáha im to upokojit sa a zaspať. Synovec ťahá mame vlasy a zmoli ich. Vydrz, nebude to trvať večne. 🙂

andreatytler
4. aug 2023

Presne tak, dobre robis. Podla mna treba pomaly zacat trvat na tom ze prestane a bud prejde na nieco ine co mu ponuknes, ale najlepsie by bolo keby robil nieco so svojim vlastnym telom, lebo ver mi ze aj to stipanie na lici ti zacne po case vadit. Podla mna to je velmi dobre ked dietatu ukazes ze aj ty mas urcite hranice a zalezi na tvojich potrebach. Obzvlast ak to boli, tak to by som este horsie znasala. To zmolenie ucha je len otravne. Ono je to dost tazke sa v tom case s nimi dohovarat a vysvetlovat a vobec chciet od nich aby od toho upustili. Su nesmierne unaveni a vsetko co chu je spat a tak nie su schopni reagovat rozumne. Ale 2 roky je dobry vek na to zacat ho oducat. Tiez sme vtedy zacali.