Zmení sa niekedy jeho spanie?

23. sep 2023

Ahojte prosím vás ja už som na prášky, moje dieťa spi pol roka iba pri hojdani, všetky spánky, denné, nočné, spi v hojdavaku ale len za hojdania,inak sa začne prekrucat na brucho a revat ako blázon...v kočíku, nosiči,na rukách reve ako zmyslov zbavený keď je unavený, nedá sa s nikam s nim ísť lebo kým nakojim a sa niekam dostaneme tak je po chvíli unavený a bude revat až dokým neprídeme domov, je celý fialový az prestava dychat od vrieskania ale proste nezaspí...ja som z toho zúfalá.. aj teraz len hojdam ,niekedy zaspím už od vycerpania a o chvíľu ma zobudí rev...myslela som ze sa to bude časom zlepšovať ale nevidím žiadne svetlo na konci tunela...už nevládzem...a to samozrejme nehovorím ze každému zaspavaniu predchádza 15 min brutálneho plaču, musíme púšťať vysávač...ja neviem ci existuje na toto nejaká pomoc, ale ak nie tak asi to už dlho nedám...

janettdamian
23. sep 2023

Súcitim, najstaršia dcéra bola taká, že spala iba v kočiari vonku aj dnu. Museli sme byť v stále v pohybe, kolísať. Cez deň sme dlhšie uspávali ako reálne spala. V noci stále kolísať. Trvalo to 9 mesiacov, potom sa to začalo zlepšovať. Skoro som sa z nedostatku spánku zrútila. Dodnes neviem prečo to tak mala. Držím palce nech rýchlo vidu zúbky a bude lepšie.

kukulda1234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
24. sep 2023

@janettdamian och ďakujem, aj to trochu pomôže ze človek vie ze v tom nie je sám..no ak to bude trvať podobne tak ma klepne načisto :(

@kukulda1234 ďakujem tiež veľmi pekne,zahrialo ma to pro srdci...neverila som ze existuje ešte dieťa ako moje, ale zjavne ma dvojičku🙂 úplne do bodky presne, nepoložiteľné, nikde nechce byť, tiež mám ešte staršiu dcéru...no doslova sa cítim už posledné dni ako pi mučení...tiež sucitim a silno držím päste aby sa to aspoň trošku začalo zlepšovať...

denisah6
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikpa
24. sep 2023

Neviem ako staré dieťa máš ale spánkové návyky u detí sa menia, určite je to len dočasne. Náš malý zaspával len pri hupani asi do 2 rokov 🙈 bolo to hrozné. Uspavala som ho 40-50 min hojdanim a jeho spánok trval max. 20min. Tiež sme z neho boli na nervy. Dnes už je to ale oveľa lepšie. Chce to len trpezlivosť, zlepší sa to.

denkabemommy
24. sep 2023

Prvého syna som uspávala hojdaním na fit lopte. Chcela som s tým seknúť, keď mal 6 mesiacov. Nešlo to, plakal, bolo to viac vyčerpávajúce, než tá fitlopta. O pár týždňov som sa obrnila trpezlivosťou a bola som pevne rozhodnutá, že zaspí v posteli, keďže nebol žiadne malé bábätko ale kus chlapa. Nuž, ako sme si lahli do postele, nakojil sa a zaspal. Úplne bez problému, aj ďalšie spánky, ďalšie dni. Ale spätne som si vyhodnocovala, prečo to prvýkrát nešlo. Bola som nervózna a nervozitu som preniesla aj naňho, takže sa už nevedel ukľudniť v posteli, ani kojením.

syla88
24. sep 2023

Moja dcéra presne taká istá. Len kidvak, zaspať nevedela inak ako v ňom. Kočík, nosič, autosedačka absolútne k ničomu, vrieskala v nich tak, akoby ju na slížiky rezali (a ona má taký hľadisko, že až) ... ja som mala z toho normalne popôrodnú depresiu. Ale vydržali sme to, lebo nič iné ako čas nepomôže. Zlomilo sa to keď mala 8-9 mesiacov, to jej začal byť kidvak už malý a menej pohodlný, že sama akoby v ňom už nechcela byť. Naopak akceptovala muža, keď ju nosil v nosiči. A keď mala 10-11 mesiacov naučila sa sama staticky zaspávať pri mne (od cca 6m akceptovala už aj kočík, ale športový).... od cca 14m nám.dokonca prespí celú krásne celú noc. Teraz má 16m, stále si vyžaduje svoje, je to aj teraz náročné a temperamentné dieťatko, ale miluje vychádzky, výlety. Je to parťáčka. Takže hlavu hore. Zmení sa to určite, on sa naučí sám zaspávať. Nebude to zo dňa na deň, ale pokiaľ je to zdravé bábo, bude sa to časom len zlepšovať. Veľa síl a pevné nervy! Si silná žena, len o tom nevieš. Mne raz kamoška povedala, že kľudné detičky majú len padavky, my silné ženy zvládneme aj takéto náročnejšie (vtedy mi dobre padlo toto povzbudenie, lebo som sa cítila ako posledná troska).

lucka_ke
24. sep 2023

nemá reflux ktorý ho budí? alebo bolesti šije? môj malý mal skrátené šijové svaly, preto nechcel ležať a silný reflux, čiže kyselina sa mu vracala späť a to ho budilo... inak popis sedí, tiež som myslela, že skončím na psychiatrii, u nás to trvalo veľmi dlho, kým sa naučil zaspávať sám, ale s refluxom mal problém asi až do 7 rokov

zuzuliennka1
24. sep 2023

samozrejme ze zmeni, bude ti zaspavat aj samo.
moj syn sa na nocny spanok dal uspat len a len v kociku, za kazdeho pocasia, za svetla, aj v noci, a aj o 3:00 nadranom ked nevedel zaspat naspat. a trvalo to relativne dlho (do 2,5r, potom som kocik pomaly rusila a naucil sa zaspavat najskor so mnou, potom aj tak, ze lahne a spi)
nepises vek dietata, to je dost podstatna info

2006_1211
24. sep 2023

Aj moja furt potrebuje hojdanie a ešte k tomu také rýchle lebo keď idem náhodou pomalšie alebo pomalým tak pusti rev. Ma pol roka a neviem ci sa to teda zlepší len hojdačka je do 9kil takže moc dlho tam už byť nebude moc..