Materské škôlky v Detve

romankamac
6. mar 2024

Ahojte, prosím vás ako hodnotíte materské škôlky, ktoré máme v Detve? Veľmi by ma potešili názory tých rodičov ktorí dali dieťatko do takejto škôlky skôr ako v 3 rokoch, že čo na to hovoria takto s odstupom času, či to bolo dobré rozhodnutie. Zvažujem dať malého od septembra do škôlky, to bude mať akurát 2roky 2 mesiace. Len sa bojím, že takáto škôlka mu neposkytne dostatočný priestor, podporu a pomoc od pani učiteliek keďže v takejto škôlke je podľa mňa veľmi veľa detí na učiteľku (vraj býva 22-24 deti v triede) čo je pre mňa trošku nepredstaviteľné aby sa tá učiteľka dokázala tým deťom dobre a dostatočne venovať a niečo ich naučiť, alebo?

aaadkaaa
6. mar 2024

Ja som z vedlajsej obce, mala bude mat v septembri 2r a 1mesiac a davam ju do jasli. Neviem si to predstavit dat ju medzi dalsich 20+ deti, ta ucitelka nema sancu okolo takeho dietata "behat" tolko, co potrebuje. Zvazujem dat ju do skolky potom od pol roka, ak ju vezmu...

romankamac
autor
6. mar 2024

@aaadkaaa A do akých jaslí ju plánuješ dať? U nás žiadne nie sú alebo o nich len neviem?

aaadkaaa
6. mar 2024

@romankamac nie, tu ziadne nie su. Dam ju do Zv, tam mam pracu....u nas jasle velmi chybaju podla mna

barka1
6. mar 2024

@romankamac deti pod 3 roky patria do jasli, nie do MŠ. 22-25 deti v triede MŠ je bežný standard v statnej MŠ všade, nie len v DT.

romankamac
autor
6. mar 2024

@aaadkaaa no to máš fajn, ja mám prácu v DT čiže by to bolo pre mňa náročné na čas a financie 2x denne otočiť ZV ale nazatratili sme ani to zatiaľ.

romankamac
autor
6. mar 2024

@barka1 áno viem že je to štandard ten počet detí nie len tu v Detve. Tiež nie som za školku zatial rada, rozmýšľam aj nad jasľami len to by sme museli dochádzať do ZV ale som zatiaľ skôr tomu priklonená aj keď poznám aj deti čo šli v 2 rokoch do obyčajnej MŠ no ja s tým nie som veľmi v pohode