Autosedačka pre 15-mesačnú dcérku

maaaja86
8. okt 2023

Dobrý deň.
Odporučte mi prosím autosedačku pre dcérku, má 15mesiacov a 10,5kg.
Ideálne by bolo keby bola otočná (áno, viem že v smere jazdy sa do 4r neodporúča, ale keď s ňou idem sama musí byť otočená...) a s pripevnením na isofix
Pre auto hyundai i30
Ďakujem za odpoveď

lubkovaandrejka
9. okt 2023

@maaaja86 Ahoj 🙂 my mame britax romer dualfix M i-size, isofix, otocna o 360st. Akoze nemam s cim porovnat,ale my sme s touto velmi sppkojni 🙂

bolarazjedna
9. okt 2023

@maaaja86 odporúčam poradiť sa na FB skupine Deti v aute. Sú špecializovaná predajňa do školeným personálom. Poradia podľa výšky, váhy dieťaťa, typu vozidla aj vášho rozpočtu.
My sme cez víkend u nich kúpili pre nášho 15mesacneho Joie i-harbour.
Inak keď s ním cestuješ sama, nemusí byť otočený v smere, to nie je pravda. Dokup zrkadlo dozadu malému (stojí cca 20eur) a budeš ho vidieť aj keď je v protismerne a on tiež teba aj premávku vpredu, aj pre neho zo bude zaujímavejšie ako vidieť von iba bočným oknom.

majlo1234
9. okt 2023

Mame nuna todl next, oproti britaxu nema tak otvorenu hlavovy cast a celkovo ma dobre riesene vsetky vsadky(nie zeby som sa vyznala, tak mi to bolo poradene v uz spominanom obchode)

maaaja86
autor
9. okt 2023

Ženičky ďakujem krásne za odpovede, no popravde som dúfala, že by sa dala zohnať aj o niečo finančne dostupnejšia sedačka ako tie ktoré odporúčate. Možno menej známa značka... Niečo na štýl "veľa muziky za málo peňazí"

guiseppinka
9. okt 2023

Tieto sedacky su najdrahsie, lebo su protismerne... ak ides sama, tak si kup zrkadlo, ktore upevnis na operadlo a cez spatak krasne vidis dozadu...
Pisem ti ip

yanni
9. okt 2023

@maaaja86 Vela muziky za malo penazi nemas. Skor vela nebezpecneho srotu za malo penazi. V kazdom pripade protismerna a najlepsie nie otocna v oboch smeroch. Z coho usudzujes, ze dieta ta MUSI vidiet? Pokym dita neotocis do smeru jazdy, nebude nic ine poznat a tak nebude ani protestovat. Bude to pre neho prirodzene. Moja starsia dcera, 8 rocna, bola "otocena", rozumej dostala pokracovaciu sedacku po porotismernej takmer ako 7 rocna. Doteraz mrkoce, ze by radsej sedela v protismere.

zafir01
9. okt 2023

@maaaja86 moja dcéra ma 18 mes .cez .80 cm,neviem presne a 11 kg .
Kúpila som joie steady za 140€ . A chodím týždenne cca 400 km dohromady sama s ňou ,či ďaľším dvoma deťmi .mám tam také zrkadielko .ona mňa tiež v ňom vidí ,a ja ju tiež .kúpila som ho na Aliexpress za 2€ .
Sedačka je pohodlná a moze sa používať aj v smere jazdy ( ja ju používam protismerne ) .
Otočnu som nechcela ,keďže kvalitnejšie stoja celý môj rodičak ,a deti mám tri . A tie nekvalitnejsue sa kazí ten otočný systém ,či nie sú bezpečné .do tejto čo mám sa mi dcéra dá usadiť úplne v pohode pohodlne

zafir01
9. okt 2023

@maaaja86 takto to mám ks ,a je tam vidno aj to zrkadielko .dcéra bude mať v januári 2 roky

jolana2804
9. okt 2023

Zkus kouknout na Graco Turn2me (nejlevnější z otočných a pořád je kvalitní).

bolarazjedna
9. okt 2023

@maaaja86 nemusíš nutne dráhu sedačku kupovať, aby bola bezpečná. Sú aj lacnejšie, napr joie steadi alebo graco extend, len tie sú pásové a dajú sa síce polohovat, ale len pred inštaláciou, nie počas jazdy, takže pri tých drahších máš výhodu, že dieťa ti sedí v sedačke a keď zaspí, tak ho šupneš do ľahu a ma väčšie pohodlie.
A taktiež to otáčanie do 360 stupňov, to je len luxus pre nás rodičov, že vieš ho vytočiť ku dverám a ľahšie dieťa posadiť ci vybrať zo sedačky. Bezpečnosť to neovplyvní.
Inak joie i spin 360 je veľmi podobný k tomu i harbour, je to lacnejšie, len má o niečo horšie riešené vložky a menej miesta ponúka na nohy v protismere, ako i-harbour.

lubkovaandrejka
9. okt 2023

@majlo1234 zo zvedavosti som to pozrela, ale mne sa nezda velky rozdiel v tej hlavovej casti , a ak je tak uplne minimalny. 🙂

majlo1234
9. okt 2023

@lubkovaandrejka nemyslela som to osobne. Iba na margo tej britax, nam bola vo velkom odporucana, ale ked sme ju porovnavali potom s inymi modelmi, naozaj je vidno, ze ta hlavova opierka je plytka. Tak sme si vybrali inu znacku nakoniec.

Lacnejsia je potom joie, podobny system, podobne vlozky, akurat iny potah

lubkovaandrejka
9. okt 2023

@majlo1234 ved ani ja nie 🙂 mne sa paci aj ta vasa, len som si to porivnala,ved aj tak su velmi podobne.

livi123456
9. okt 2023

My mame Kinderkraft Xpedition a sme absolútne spokojní. A malý tiež, má 83cm a 15kg takže určite pohodlne znesie aj väčšie deti.

pettom19
9. okt 2023

My mame otocnu Joie i-spin 360, sme s nou velmi spokojni. Mame auto Hyundai i20. Je to taka stredna cesta, co sa ceny tyka. Ale tiez odporucam skupinu Deti v aute, poradia sedacku podla poziadaviek, ja mozem len odporucat.

jolana2804
10. okt 2023

@livi123456 Tohle fakt není kvalitní sedačka

livi123456
10. okt 2023

@jolana2804 ako povieš odborníčka, myslím že na toto sa ťa nikto nepýtal

zafir01
10. okt 2023

@jolana2804 presne tak , ale nechcela som sa zapájať . Lebo niektoré to vezmú ako útok . Pričom chápem , vôbec nemusia vedieť o zlých crash testoch a hodnoteniach ,a sedačku kupujú v dobrej viere ,že ich dieťa je v bezpečí . Žiadna predsa zámerne nechceme ohroziť svoje deti .
Prečo autosedačky ( akékoľvek ) názor zn.kinderkraft a podobne ,ktoré predávajú v obchodoch s potravinami ,
Nie sú bezpečné :

1. Sedačky maju často veľké vahove rozpätie ( 0-36) ...nič nebude dobré ročnému dieťaťu a treba 8 ročnému.
2. Táto sedačka má iba základné testy,ktorými prejdú vlastne takmer všetky sedačky
3. Žiadne testy bočných nárazov
4. Isofix je celkom drahá vec... sedačka za 200€ musí byť niekde ochudobnená (nekvalitné materiály)

jolana2804
10. okt 2023

@livi123456 neútočím, tak to laskavě nedělej taky 😉

jolana2804
10. okt 2023

@zafir01 Pokud někdo koupí sedačku, která v testech vychází (někdy opakovaně) špatně, tak mu je jedno v čem vozí svoje dítě a nehledal si o autosedačkách vůbec žádný info. A spokojený je jen díky tomu, že to nikdy neporovnal s kvalitní sedačkou. Bohužel tohle je fakt a je to dost častý 🤷🏻‍♀️
Tak nějak je mi jedno v čem kdo vozí vlastní dítě, ale není mi jedno, když se něco takovýho doporučuje dál

livi123456
10. okt 2023

Bože ake ste chytré obidve, nie som dement a viem si naštudovať čo potrebujem. Sama autorka písala že by potrebovala niečo cenovo dostupnejšie takže vaše rady na sedačky za XY stoviek jej budu prd platné. Kinderkraft nie je jediná sedačka ktorú máme pretože nemáme jedno auto. Je v aute v ktorom sa vozíme iba pi meste takže skludnite hormon a venujte sa autorke a nie mne. Mna totiz vas nazor absolutne nezaujima

maaaja86
autor
10. okt 2023

Ďakujem všetkým za snahu a ochotu poradiť. O niektorý veciach co píšete som ani netušila (napr.zrkadlo)
Ešte by ma zaujímal názor (resp.skúsenosť) na
BABYGO AUTOSEDAČKA ISO 360

yanni
10. okt 2023

@maaaja86 Babygo je nejaky no name netestovany. Precitaj si nieco. Je to len pseudreaborder. V protismere ju mozes pouzivat len do 13 kg dietata. Pogugli si ADAC testovane protismerne sedacky. Tu ni velmi nepomozu. Bud sa obratis na FB na profikov alebo si to nastudujes sama. To, ze je niekto spokojny s Kinderkraft, este neznamena, ze by bol spokojny aj po nehode. Dobra, robustna, testovana a overena sedacka, ktora pasuje dietatu aj autu, ktora je spravne pripevnena a aj dieta v nej spravne zapasane, moze zachranit zivot. Zial, za tieto body si musis aj priplatit.

mima1608
10. okt 2023

@maaaja86 my sme následnú sedačku pre dcéru (ešte ju nepoužíva, ale už som ju chcela mať doma), riešili z bazáru. Prešla som si crash testy a sedačka, ktorá skončila v top 3 od Cybexu za 150 eur po jednom dieťati (nová cez 400 eur). Takže skôr odporúčam bazár, ako kúpiť šrot.

zafir01
10. okt 2023

@yanni priplatiť ,alebo upustiť od zbytočného luxusu vo forme otočnej sedačky . Lebo otočná , obojsjerna a Isofix .to je ozaj aj 400€ .
Ako píšem ja som hľadala finančné dostupnejšou ,avšak stále bezpečnú alternatívu ,a mám joie steady za 149 ( alebo stages som premýšľala ) je lacnejšia než otočná kinderkraft ,a zároveň omnoho bezpečnejšia ,hoci sa puta pásom

bolarazjedna
10. okt 2023

@maaaja86 ako hovorí @mima1608, dá sa to riešiť aj z bazáru, vyjde ti to lacnejšie. Ibaže si dávaj pozor na životnost sedačky - počíta sa od dátumu prvého použitia, nie od dátumu kúpy.. A životnosť je uvedená v návode, väčšinou je to 7 rokov, potom by sa to už nemalo používať (tie plasty vo vnútri sedačky podliehajú opotrebovaniu (vplyv slnečného žiarenia, výkyvy tepla).
Plus pri bazarovych nemáš istotu, že sedačka nebola búraná (potom by sa mala vymeniť, aj keď zvonka nemá viditeľné známky poškodenia, z vnútra môžu byť plasty poškodené).
Nezabúdaj, že sedačku nekupuješ kvôli tomu, aby si dodržiavala zákon a aby ti policajti nedali pokutu.... Ale preto, aby v prípade havárie zachránilo dieťaťu život a vyviezli vez trvalých následkov. A havarovať môžeš aj na 500metrovej ceste do škôlky, žiaľ.

yanni
10. okt 2023

@zafir01 ten otocny luxus je nie moj problem. Aj ked mam financie na takuto sedacku, vzdy som bola proti otocnej: Jedno ci drahsia a ci lacnejsia, otocne sedacky su kazove. Ked mas pech, tak aj ta draha sa pokazi. Ten mechanizmus otacania je zial velmi nachylny. Staci nejaka nestastna omrvinka alebo kamienok a mas po sedacke. Mne este pre rokom sedeli dve deti v reboarderoch. NIKDY som nemala otocnu a pretili sme. Starsia dcera presla do pokracovacej posmernej v takmer 7mich rokoch. Nedam dopustit (aj ked uz su samozrejme aj ine super modely, trh sa rozrasta) na MW Plus. Mladsia bude mat 5 rokov a stale sedi a este dlho bude (a to n´vobec nie je nejaky trpaslik) v protismernej. A nemam a nemala som potrebu otocnej a ani dieta davat do smeru jezdy, pokym sa zmesti do reboarderu.

maaaja86
autor
21. okt 2023

Tak sme sa nakoniec rozhodli pre britax romer dualfix plus. Dcéra v nej už absolvovala prvú jazdu a vyzerala byt spokojná. Dúfam, ze jej ozajstnú kvalitu nikdy neodskusame... Ďakujem všetkým pomoc a rady.

jolana2804
23. okt 2023

@maaaja86 to není dobrá volba jak do auta, tak pro dítě

yanni
23. okt 2023

@jolana2804 preco ten römer nie je dobra volba? Ak pasuje dietatu a aj do auta a nebude sa pouzivat v smerej jazdy, tak nie je o com.