Autosedačka pre novorodenca

19. máj 2023

Ahojte baby ako vybrať autosedačku pre novorodenca ? Nikdy som nemala zo žiadnou skúsenosti to je teda to vajíčko ? A ako sa priputava k sedadlu ?

jaskolka
19. máj 2023

Áno, je to "vajíčko". Autosedačka ako taká klasicka je pre staršie deti, ktoré už sedia samy. No a priputava sa bud pásmi, alebo na Isofix (nacvakne sa na tie určené miesta na sedadle, no nemá to každé auto)

autor
19. máj 2023

@jaskolka a čo je bezpečnejšie asi ten Isofix ? My to v aute nemáme určite máme staré auto :/ neviem si to predstavit vôbec s tými pásmi

vkatush
19. máj 2023

Aké staré? My máme 2007čku a používame Isofix.

autor
19. máj 2023

@vkatush my máme 2002 ale americké maverick nenašla som to tam vôbec :/

mima1608
19. máj 2023

Odporúčam Cybex. Ak aj nemáte Isofix, ľahko ho pásom pripášete

jaskolka
19. máj 2023

Toto je na Isofix, aspoň u nás v aute to mame tak. Ale je pravda, že my mame novšie auto.
. Ale aj pásmi sa ľahko priputa,vyzerá to možno zložito, ale je to úplne jednoduché. Nám to prvýkrát ukázali v obchode a bez problémov potom už sme to vedeli obaja.

rurutiax
19. máj 2023

Najlepšie sú cybex. Lepšie je na isofix kvoli komfortnosti, ale pokiaľ isofix nemáte postačia aj pásy.

jolana2804
19. máj 2023

@rurutiax Cybex opravdu není nejlepší

rurutiax
19. máj 2023

@jolana2804 Ako pre koho, ale patrí medzi najlepšie.

petamich
19. máj 2023

ak mate moznost vezmite auto, chodte do specializovaneho obchodu a nieco vam odporucia 🙂

diaalex
19. máj 2023

Mamina mala Octaviu 2002 a mala isofix 🙂 ale teda boli to len očká za sedačkou

bluemoon24
19. máj 2023

Mrkni na vajicka znacky Nuna nebo Avionaut pixel, maji dost dobre zmensovaci vlozky pro novorozence. Poutani pasem je stejne bezpecne jako isofix, takze zadny strach, ze auto nema isofix.

annm81
19. máj 2023

Áno, je to vajíčko, kde dieťa skôr leží ako sedí. Vajíčka sa upevňujú vždy v protismere jazdy (protismer je z bezpečnostného hľadiska odporúčaný min. do tých 3-4 rokov, i keď to na Slovensku ešte nie je bežné) Ideálne miesto je na zadné sedadlo. Ak vpredu, mysli na vypnutie airbagu. Zvyčajne býva lepšie neulakomiť sa na sedačku s veľkým hmotnostným rozpätím, lebo je to na úkor bezpečnosti. Medzi isofix a pásmi asi technicky nie je veľký rozdiel v bezpečnosti, ale môže tam byť rozdiel v praxi - isofix je blbuvzdorný, na rozdiel od pásov. Prehľad na trhu nemám, takže konkrétnu značku neporadím. Najlepšie keď priamo so svojim autom zájdeš do špecializovanej predajne a vyskúšaš. Ale tiež si sprav nejaký vlastný prehľad o tom, ktoré sedačky sú naozaj bezpečné a ktorým sa vyhnúť. Mnohé predavačky v obchodoch predávajúcich všeobecný detský tovar (nie sú špecializované len na sedačky) majú nulový prehľad v oblasti a môžu poradiť veľmi zle. Myslím, že dobrým ukazovateľom kvality bude, ak sedačka bude mať na sebe nálepku, že prešla Plus testom. Najdôležitejšia vec - pred použitím si prečítaj návod a riaď sa ním. Inak, isofix nemusí byť na prvý pohľad viditeľný. Pozri do medzeri medzi operadlom a sedačkou auta - môžu tam hlbšie byť schované také kovové oká, to bude ono.

evkao
19. máj 2023

@rurutiax najlepsie v com?

ninah1486
16. júl 2023

tiez sa zacinam pozerat po vajicku pre maleho a som v tom stratena, uz som vravela muzovi ze by sa mohol angazovat a vybrat radsej on