Aké oblečenie na doma pre zimné novorodeniatko?

zanet1
29. aug 2014

Ahojte baby,
prosim Vas ja budem mat decembrove babo.Chcem sa opytať ohladne body.Viem ze potrebujem s dlhym rukávom a k tomu potom dupacky alebo polodupacky, treba davat aj tenky kabatik ,ked sme doma ?
Ked dam overal na doma tak mu treba tiez dat body s dlhym rukávom? S kratkym rukávom si asi nemusim vôbec kupovat. J e to moje prve babo,tak mam trochu z toho obavy. To este ani neviem co si mam kupit aku vybavicku a kolko.

dakujem Vam velmi pekne 🙂

moni244
29. aug 2014

ahoj, ja som mala januárovú, mala len body a polodupačky, overaly len na spinkanie, iné doma nemala a nebola ani v zavinovačke, ja som dosť vecí zdedila a mne malá strašne rýchlo narástla prvý mesiac. Ináč závisí, či bývate v dome, byte, aké tam máte teplo, ale ja som malú od malička sa snažila nebabušiť

janickacrazy
29. aug 2014

Ja som podostávala kopu body s krátkym rukávom, takže som to robila tak, že som dala body s krátkym a na to tenky kabátik a šup do perinky, moj malý bol v perinke rád tak do 3 mesiacov. Nekupuj si toho vela, lebo nevieš aké bude bábo velké a aj príbuzní určite dačo donesu, ja som mala potom vela tých najmenších vecí, lebo každý kupuje tie maličké, lebo sú rozkošné. Radšej si potom dokúpiš, čo budeš potrebovat. Ja som mala velké bábo a niektoré veci mu boli hned malé, najma ak niektorí príbuzní prišli na návštevu po 2 mes. a doniesli veci najmenšej velkosti.

meusicka
29. aug 2014

Ahoj, ja mam vsetky 3 deti narodene v zime. Ako pisu baby, obliekat vrstvene, napr . Das body s kratkym rukavom, daju sa kupit aj take uplne bez rukavov ako tielko, a na to das dietatku este daku kosielku s dlhym rukavom, alebo das body s dlhym rukavom a k tomu dupacky. Podla teploty v byte. Nam sestricka v nemocnici vravela ze dietatku je zima vtedy ked mu siahnes rukou dozadu medzi lopatky na chrbatik a ma to tam studensie. Moje baby boli v zavinovackach, ale ked potom nechceli tak som im este na nozky na dupacky natiahla ponozky. Na noc som im davala tiez body s kratkym rukavom a tak tie pyzamka- overaly lebo oni sa nechceli prikryvat. My sme mali v byte cca 23 stupnov, pouziavala som aj zvlhcivac vzduchu, ale ked nam sla teplota nizsie baby mali hned studene ruky, takze sme drzali teploty cca tak. Na von sme mali to co dnu, plus k tomu nejaka supravicka tepla, ootom do fllecovej zavinovacky a tak do kocika, pripadne este tepla deka, polda toho ako bolo vonku. A na hlavicku som im dnuka nedavala nic, len prve dni po porode som davala dvojickam, kedze boli kus mensie, von som im stale davala jednu tenku ciapocku a na to potom taku teplejsiu. Neboj aj zimne babatka s u v pohode, len pred tym nez s babom pojdes na prechadzku treba nechat troska sa zaklimatizovat, ja som im zababusila a prve dni som ich len nechala pri otvorenych balkonovych dverach.
Vela veci nekupuj, dnes uz nie je problem zabehnut do obchodu a kupit ak by ti nieco chybalo. Deticky strasne rychlo rastu a potom aj niektore veci su strihom mensie, darmo kupis rovnaku velkost, zavisi aj od vyrobcu. Ja som mala nejake bodynka z h&m a tie maju take riasenie kolo noziciek takze tam maju viac miesta pre plienky, tie sa nosia dost dobre a tym aj dlhsie kedze ta plienka tam ma dost miesta. Prakticke su veci so zapinam vredu alebo na pleciach, nemala som rada co sa zapinali vzadu na chrbatiku. Resp, aj dupacky su niekotre bez moznosti rozopinania medzi nozkami alebo take co sa rozopinaju len na jednej nozke, tie su tiez neprakticke. Skor take co sa rozopinaju pozdlz oboch noziciek.

olivka84
29. aug 2014

ahoj my mame chladny byt takze som prehnane babusila a mali byval spoteny. zo zaciatku by mu stacili body dlhy rukav a pol dupky a pod tym ponozticky alebo body kratke rukavy kosielka podupky ci pancusky ked bude trosku vacsie a najmenej sme vyuzili dupacky nejak som im neprisla na chut. jo a maly byval v zavinovacke

stanislavao
29. aug 2014

@zanet1 to ale zalezi aj od toho, aku mate doma teplotu. niekto ma len 20 stupnov a to treba aj sveter a v zavinovacke a niekto ma 24 stupnov, tak sveter netreba. pod dlhy bavlneny overal staci body s kratkym rukavom pokial mate tak normalne, okolo 22-23 stupnov. a v zavinovacke, alebo v deke. vzdy podla nosa zistite, ci babatku neije zima. rucicky niektore deticky maju casto studene, ale pokial ma teply nostek, tak zima nieje.

lauricka
29. aug 2014

davala som dokola len body a na to overal, niekedy len dupacky. Plus sa da dat kabatik, ponozticky...ale to zavisi, aku teplotu mate v byte. Na hlavu tenku ciapocku bavlnenu som davala.

seahorse27
29. aug 2014

Ja som davala aj budem davat vacsinou body+poldupacky alebo overal. Babo do 3 mesiacov je aj tak v zavinovacke (ak tam chce byt - moja chcela), takze nic ine nepotrebujes. My sme mali teplotu doma okolo 22 stupnov. Ciapocku tenku som davala len asi tyzden po prichode z porodnice, mala ju nechcela mat na hlave. No a rukavicky na rucicky proti skrabaniu.

lady511
29. aug 2014

Ahoj,,ja ti to poviem tak,,mne sa narodila 14 novembra,,v Martine,,bola som u rodičov,,vonku kosa ako v Rusku,,ale riadila soms a sebou a maminou,,,rodičia bývaju v strednom vchode a 3 poschodí,,,hreju ich susedia ,,a kuri sa len v obyvačke,,ale teplo maju stale,,takže malu som obliekala asi takto :polodupky a body,,niekedy na to taký tenulinky kabatik na zapínanie na gombičky,,alebo sme mali polodupky s dlhým rukávom a to bol ako rolačik ale na boku krku mal take gombičky,,,nakupila som si toho dost asi 5 farieb tak som obmienala,,a bolo jej super,,na noc dlhý overal,,určite by som to spravila znovu tak 😉

sasa1983
29. aug 2014

baby, ja fakt mám hlúpu otázku, ale aký je rozdiel medzi body a dupačkami?

marissenka
29. aug 2014

Body s dlhym a dupacky, alebo body s kratkym na to tricko a teplacky, a na dupky este ponozky.. a do perinky.

katrinka8
29. aug 2014

@sasa1983 - body je niečo ako nátelník či tričko, ktoré sa zapína medzi nožičkami, a dupačky sú niečo ako overal bez rukávov, ale s tým, že sú aj nožičky oblečené, netreba ponožky použiť. Neviem tu dať link, lebo som na mobile. Daj si do googla obrázky 😉

andaluzia
29. aug 2014

Zalezi, ako byvate. Kolko mate stupnov doma. A ci bude pevne zvinuty v zavinovacke, alebo volne v postielke alebo v satke na tebe visiet. Ja som osobne rukavy na seba nevrstvila, takze kosielka/body s dlhym rukavom a na to dupacky bez rukavov. alebo dupacky s dlhym rukavom ak som dala, tak pod to body s kratkym. ale de facto mal na hrudniku stale dve vrstvy oblecenia, na rukach a nohach jednu vrstvu, na chodidlach dve (ponozky, papucky).