Dá sa tak ľahko odhlásiť z trvalého pobytu?

paralyza
27. aug 2014

Ahoj zeny....mam dotaz....mame manzelsku krizu....tak som mesiac na svk,inak byvam v cr.byvali sme so svokrou.ja syn z prveho vztahu a syn s manzelstva.vcera som sa dozvedela,ze nas odhlasila z trvaleho bydliska.je to mozne????ide to tak lahko???dostala ma do peknych problemov....prveho syna sa pokusila odhlasit zo skolky,to sa jej nepodarilo.barak,kde sme boli je jej.

godzillka
27. aug 2014

Ano je to mozne, o trvalom pobyte rozhoduje vylucne vlastnik nehnutelnosti a nic s tym neurobis. Na SK je to tak, ze ak sa vlastnik rozhodne, odhlasi ta a si prihlaseny len na obec/mesto. Ludovo povedane "bezdomovec". Stava sa to vacsinou po rozvode. Zo skolky odhlasit ona urcite nemoze. Nie je zakonnym zastupcom dietata a aj keby sa prestahujete a syn je do skolky normalne prijaty tak vas nevylucia, je vasa vec ci budete dochadzat.

karabashka
27. aug 2014

@paralyza ano je to možné. Stačí ak ide vlastník s aktuálnym výpisom z katastra že je vlastník a okrem vlastných nezaopatrených detí môže dať a aj zrušiť trvalý pobyt komukolvek.

miku1
27. aug 2014

O trvalom pobyte rozhoduje vlastník nehnuteľnosti, ak je to svokra, tak vás môže odhlásiť a prihlásiť ako ona sama chce :( Ako "trvalý pobyt" ti teraz ostala len obec alebo mesto, v ktorom ste bývali.

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz