Byť verzus dom

7. nov 2021

Ahojte . Neviem čo riešim ale vždy som chcela byť v byte mať pokoj ,zavreť sa a tak.. a teraz mi zas chýba dvor 🙈ale keď sa to tak vezme ,čo je v tom dome až také plus?len ten dvor? Cez zimu vnutry ,prší tak vnútry (pokiaľ není altánok)robota okolo domu .
Bývalá som v dome ale aj tak to nebolo ono. Teraz som na MD a keď bude väčšie bábo ,tak pôjdeme na ihrisko,na kupko a tak . To zas v dome by mal na dvore všetko viem. .
Potom tu mám ešte starých rodičov svokrovcov,tam sú v dome ale tam sú intrigy nemáme sa radi ,tam nechcem chodiť ..teda raz za čas musím "ale vôbec ma to tam neťahá .

ariannazara
7. nov 2021

Každému vyvovuje niečo iné 🙂 ja osobne si neviem predstaviť bývať v byte.

autor
7. nov 2021

Ešte dodám k tým intrigam. Mala som sa prispôsobit a bývať tam pri svokre.. lenže nechcela som tak žiť ich spôsob života ..sadiť, chovať..atď. viem že by to bolo na dennom poriadku.. teraz mi to dávajú pekne vyžrat chovaním že som im syna vzala a sme v meste . Chudák no ..je rád že je rád ..keby strašne chcel tak sa nedá mnou ovplyvňit ak to tak mám nazvať

ladybug138
7. nov 2021

My sme sa nastahovali do bytu, krasneho, velkeho, prerobili sme ho a pod nas sa nastahovali uplni debili, ktori maju kazdy vikend party, teraz riesime dom, aj kex sme ho nikdy nechceli

mogaa
7. nov 2021

všetko má svoje výhody a nevýhody...ono veľa záleží aj aký máte životný štýl.....väčšinou k domu patrí aj starostlivosť o záhradu teda minimálne o trávnik🙂k domu samozrejme patrí aj mačka či pes, takže ak aj niekam chodíte počas víkendov, treba hľadať niekoho kto sa o zviera postará.....zase ak bývaš v byte, nemusíš riešiť opravu paneláka, všetko máš zabezpečené bez roboty.....na dome okrem pekného dvora treba rátať aj so starostlivosťou o dom a dvor, prípadne zvieratá......v lete to znamená že prídeš z práce a stále je čo robiť, kdežto z paneláku len vypadneš či už kúpať sa, na výlet či len tak na ihrisko....

marsmykkok
7. nov 2021

@ladybug138 No a v dome nemôže natrafiť na blbých susedov? Nie je to už ako kedysi, že polka domov neobývaná, tretina chatárov a že človek okolo seba nemal susedov. Teraz sa zastavali záhrady, nové štvrte sa stavajú na husto a suseda ak bude de.il človek vníma ešte viac ako v byte.

marsmykkok
7. nov 2021

Za mňa je ideálne byt a nejaká chatka napríklad v chatovej oblasti (každé mesto skoro má na okraji také chatky s pozemkom), ked je škaredo si v byte, ked chceš ísť do mesta ideš do mesta, ked sa ti zachce prírody ideš na chatku a tam si.

lujza123
7. nov 2021

Mne zatiaľ najviac vyhovuje malý mestský dom, akurat záhradu mame príliš veľkú, stačilo by 300 m2.
Do sídliskoveho paneláku by som v živote nesla, ani do nejakého veľkeho baraku kdesi na dedine.

janinah
7. nov 2021

Tak dúfam,že máš toľko chochmesu a z toho čo svokrovci dopestujú a dochovajú si neberieš ani Ň.Tiež neviem,čo riešiš,však bývaj kde chceš,či máme ťa presvečiť o tom,čo je lepšie?pre každého niečo iné.Bývame v byte,ale máme "na výbeh" dva staré domy a na robotu dve záhrady.Okrem zimy neviem čo skôr porobiť,ale je to naše rozhodnutie,nenechám spustošiť to,čo nám nechali rodičia.Neprišli k tomu ľahko.Ale poznáme aj výlety,dovolenky,víkendové pobyty,môj manžel je v tomto normálny,nie domased .

mamina0078
7. nov 2021

Za mňa ideál je priestranný byt s veľkou terasou/balkónom 😍 nemáš toľko roboty ako so záhradou ale na druhej strane máš miesto ako "záhradu", kde môžeš vypiť kávu alebo aj niečo zasadiť napríklad bylinky a v lete deťom napúšťať malý bazén alebo dať záhradné hojdacie kreslo/šmykľavku.

lujza123
7. nov 2021

A keď rozmýšľaš z pohľadu matky s malým dieťaťom tak sťahovali sme sa s RD do paneláku dcéra mala asi 4 roky a teda vtedy som strašne nadávala, lebo mala sa mi na tom dvore dosť zabavila, pieskovisko, odrazadlo, detský stan, ci sa len tak motkala po záhrade, lozila po zábradlí. V lete mini bazénik ci len kybel vody a vodná pištoľ zábava na cele hodiny, v zime v snehu sa valala. Ja som bola aj s nou - posedela vonku pri kave, aj som si odbiehala dnu k vareniu, doma porobiť co bolo treba... Letné večery úžasné, prišli kamaráti vonku sa sedelo, grilovalo, dcéra mohla vecer spat vnutri lebo ju nikto nerusil kecanim... . Pohoda

V paneláku otras, keď už na ihrisko tak som tam trcala s nou, žiadna kávička, ziadne odbiehanie, všetko ma čakalo až keď sme sa vrátili. Návštevy žiadne, večer muselo byt ticho... Cez deň stále v strese lebo decko náhodou prebehlo cez byt, vysypalo kocky na podlahu, hodilo loptu a už militantna dochodkyna z bytu pod nami trieskala o radiátor

A na ihriska ci kúpalisko dcéru bravam odmalička, to je jedno kde zrovna bývame ci dom, či byt

cubo2
7. nov 2021

@lujza123 a prečo ste sa presťahovali z RD do paneláku ak sa smiem spýtať?

zmrzlinka2021
7. nov 2021

na dome je dobre to, ze mozes chovat a pestovat a zit vidieckym sposobom zivota. Ak k tomu nemas vztah a budes mat vsade beton a travicku, zijes v podstate v byte s velikanskou terasou. Su vsak ludia, co nemaju potrebu cestovat, chodit niekam na kulturu, pestuju si vsetlico, vymyslaju, majstruju, a su stastni.
Ja som uplny opak.
Dom ma bavi - uzivat si, cez leto kavicka na teraske, ale starat sa o to nie som ochotna.
Neraz grilujeme u kamaratov, u svokrovcov, u svagrovcov - mne to staci, ja fakt nepotrebujem grilovat uplne kazdy tyzden a tie 3-4 grilovacky, opekacky za leto mi bohato stacia.
Riadim sa zasadou, ze veci (aj nehnutelnost) maju sluzit mne, nie ja im. Snazim sa minimalizovat si pracu a dvor by pre mna pracou bol. Radsej si zacvicim.

Ale ak citis, ze sa v tom vidis, mas dostaotk penazi na to, chod do toho

lujza123
7. nov 2021

@cubo2 v byte bol oveľa menší nájom a v tej dobe sme potrebovali usetrit (kúpili sme dom a rekonstruovali ho)

ivangeline
7. nov 2021

Ja preferujem byt alr ako rodina planujeme dom. ;) xD

zuzanka.zuzu
7. nov 2021

penthouse v centre mesta so 100m2 terasou 😎

annm81
7. nov 2021

Ja som žila v bytoch aj v domoch, ale vždy v meste, nikdy nie na dedine. A za mňa jednoznačne dom. Najmä preto, že v dome máš menej susedov a teda menej potenciálnych problémov. Lebo v dome nepočuješ, že nad tebou klopkajú opätky mladej sekretárky, nedupe tam 3 ročné dieťa, 16 ročný nehrá do noci videohry. Vedľa teba nefajčia na balkóne, keď chceš vetrať, alebo sušiť prádlo. V nedeľu od ôsmej nepočúvaš ako suseda chystá rezne, panej od vedľa nehučí práčka, keď uspávaš dieťa, na schodisku nie je smrad, starček pod tebou ti nevykuruje byt na 30 stupňov. A aj naopak sa nestresuješ, že ti pes zhodil kvetináč o desiatej v noci a ty nechceš zapínať vysávač a neokrikuješ deti aby chodili po špičkách. Môžeš mať smolu na susedov aj v dome, ale tých susedov je tam jednak menej a jednak ak nemáte spoločné steny, bežný hluk to odkloní. Ale zas pred domom na dedine by som dala prednosť bytu v meste, to je ale vec životného štýlu.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marca12
7. nov 2021

Kazdemu vyhovuje nieco ine..byvala som v byte a pre mna to nebolo. V dome som stastna,ked chcem vybehnut von,nemusim prejst niekolko poschodi,kym sa dostanem von. V dome sa citim slobodna,lepsie sa mi ducha. V byte som sa citila ako zviazana. My sme na terase od jari do neskorej jesene a niekedy si aj v zime posedime zababuseni v dekach.

kinderzwillinge
7. nov 2021

V momentalnej situacii, co sa deje a este dlho diat bude, jednoznacne dom...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kinderzwillinge
7. nov 2021

@elizabet173 Ked si vo vlastnom dome a musis byt v karantene, mozes ist aspon na dvor, mozes si co to dopestovat, mat par sliepok, zakurit si drevom a pod.
Ktovie, ako sa este situacia zvrtne a vzdy je lepsie byt vo svojom, teraz viac, ako kedykolvek predtym

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simona121627
6. apr 2023

Veľký luxusný bytík je naj 😉