Hlučná prerábka bytu

7. nov 2023

Dobrý deň, na 5 poschodí prerába byt nový majiteľ. My bývame na 1 poschodí. Včera bol buchot do 21:15. Ja neviem ci kachličky v kúpeľni, alebo podlahu pokladal. Ale bolo to také buchanie kladivom v intervaloch. O 20:30 aj niekto buchal na radiátor. Ja som s malým uz lezala a samozrejme nemohol zaspať .... Zasa pocujem taký buchot ako včera... V akých časoch je dovolené prerábať s hlukom? Ďakujem.

viestta
7. nov 2023

do 22:00 pokial domovy poriadok neurcuje inac

lubka73
7. nov 2023

tak my nevieme ako je to vo vasej bytovke ,precitaj si DP u nas je :Hlučné práce (zbíjačkou, vŕtačkou, búranie sekanie, klepanie a pod.) sú vlastníci bytov a NP oprávnení vykonávať len v pracovných dňoch v čase od 8:00 hod do 19:00 hod a v sobotu od 8.00 hod do 17.00 hod. V nedeľu sa tieto práce nesmú vykonávať.

pinkgirl
7. nov 2023

To si pozri v domovom poriadku. U nás máme dovolené hlučné práce do 19h.

autor
7. nov 2023

Opýtam sa domovnicky. Ďakujem. Myslela som si, že je všade rovnako určený cas na hlasné prerabanie. Ďakujem ešte raz.

vanilkovazmrzka
7. nov 2023

A neviete vyjst z bytu, nastupit do vytahu, a poprosit ich, aby dodrziavali nejake normalne casy?

bucko555
7. nov 2023

@vanilkovazmrzka akože hej je to také že bucha večer ale možno inak nemá čas a keď raz dakto býva v paneláku musí s tým žiaľ počítať

vanilkovazmrzka
7. nov 2023

@bucko555 na sto percent to maju v dokovom poriadku obmedzene, takze ked chce prerabat, ma si zobrat volno alebo najat firmu. Ked raz byva v panelaku, musi respektovat domove pravidla… @autorka niekde v spolocnych priestoroch by ste to mali mat napisane. A je dobrym a slusnym zvykom informovat susedov, v akom termine a v akych casoch sa bude na byte pracovat…. Ale mozno zijem v nejakej tolerantnej bubline 🤷‍♀️

simca06022011
7. nov 2023

@bucko555 mna nezaujima ze inokedy nema cas, tiez vecer nezacnem vysavat a trieskat klince do stien, lebo nestiham. ak cez den nestiha, nech si na to zaplati firmu.

simca06022011
7. nov 2023

Autorka u nas sme to mali do 18tej povolene, potom uz nie. DOkonca musel byt oznam od daneho "stavebnika" vo vchode, to vacsinou aj bol, a pisali tam od ekdy do kedy datumy aj cas sa bude prerabat. Otazne je ako sa to da riesit, okrem toho ze mu zaklopes ty, alebo domovy dovernik a upozornite ho... Ja tieto vecerne trieskacky neznasam. My sme prerabali byt, na komplet, zburalo sa tam hadam vsetko, a nikdy po 17tej nikto nebuchal. Jediny raz, ked nam montovali klimu, prisiel chlap vecer, a boli z too nervy v celom dome :D a to bola jednorazova vec asi tak 30 minutova.

autor
7. nov 2023

@vanilkovazmrzka bol oznam dolu ze dlhodobá prerabka, v čase od 10-18stej. Bol tam ten oznam jeden deň. Včera malý skoro vstával a dali sme 13km tak som chcela aby šiel skôr spať. Dnes čakáme muža z poobednej. Takže skôr spať nejdeme. Len ma to tak zaujalo ze ako to je. Ci je cas stanovený vsade rovnako, alebo každý bytový dom to ma inak ... Stretávam ho často, opýtam sa aj jeho, samozrejme slušne, či musí prerábať aj o 9 večer. Ze v bytovke máme deti, su tu starší ludia a ľudia co vstávajú aj o 4 ráno.

vanilkovazmrzka
7. nov 2023

Tak chod normalne hore a zazvon. Slusne ich popros, ci by nemohli respektovat casy, ktore si sami stanovili v ozname. Ze mas male dieta. Ked to neni totany kreten, urcite sa dohodnete ako normalni ludia.

kitycat
7. nov 2023

Urcite mate niekde dole pri vytahu alebo na chodbe vyveseny cely poriadok, ktory urcuje ten nocny klud a hlucne place.

Nie je nic lahsie ist a precitat a poziadat, ci by tie hlucne prace nemohol robit v case urcenom pripadne kedy ten najvacsi hluk skonci.

Buchanie na radiator uz nepomaha

autor
7. nov 2023

@kitycat pozriem ráno ked odnesiem malého do škôlky. A ja som nebuchala, buchal niekto iný, len som to počula.

bucko555
7. nov 2023

@simca06022011
@vanilkovazmrzka veď jasné že pravidlá musí dodržiavať a ak nemaju v domovom určené že môže len do určitej hodiny tak žiaľ môže do desiatej pokiaľ nie je mocný kľud

isis234
8. nov 2023

U nás keď prerábali byt- viac krát, dali na nástenku oznam, dátum od kedy do kedy budú prerábať, že bude hluk, prosili o trpezlivosť, pochopenie. . V týždni do 18 hod. V nedeľu bol kľud
Stavebné práce by nemali robiť po 19 hod.