Kombinovaná práčka so sušičkou

juliavolna
19. jan 2022

Má prosím niektorá kombinovanú pracku a sušičku ? Je to fajin ? Je pravda že pradlo sa zničí? A ešte otázka keď je pradlo vysušené , môže ísť bez zehlenia do skrine ? Alebo žehliť.

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
uhnakova
19. jan 2022

mam uz druhu kombinovanu pracku so susickou, lebo samostatne nam susicka nikam nevojde. A teda to susenie nie je nic moc, susim tam len uteraky, periny a odolnejsie bavlnene veci (bez elastanu). Veci s elastanom a inymi umelymi vlaknami sa zbehnu, resp. zmenia tvar.

ninusa221
19. jan 2022

Určite zvlášť ked sa ti to dodrbe možeš nove kupovat.. nič nežehlím len šupnem do skrine jedine ked daku košeľu…

uhnakova
19. jan 2022

Zvykne sa zbehnut aj guma v gatiach, ale len pri prvom suseni, potom uz nie a tiez zalezi ako ktora vec.

juliavolna
autor
19. jan 2022

@uhnakova a všetko žehlite?

zuzanka.zuzu
19. jan 2022

ano ano nie ano

merlinja
19. jan 2022

ja mám a v pohode. sušiť von, tak polovicu nosím dnu a von. Jasne, že košeľu treba žehliť. tričká pekne zložím a vystrú sa samé. Nie každý si môže dovoliť 2 buxy, kde ich dám?! Závisí od kvality, či sa zrazí alebo nie. Väčšinou lacné tričká na dĺžku.

uhnakova
19. jan 2022

@juliavolna nezehlim nic. Tym ze je to pradlo teple, ked ho vytiahnem po suseni, tak staci pekne poskladat a ono sa to vyrovna samo v skrini.

uhnakova
19. jan 2022

@merlinja praveze mne sa zvykli zrazit ponozky a spodne pradlo. Nie velmi, ale akurat tak, ze to potom nie je pohodlne. Ponozky uz vsetky maju elastan a spodne pradlo tiez mnohe (okrem nejakych detskych bavlnenych).

peter0123
19. jan 2022

Mám samostatne, okolie na odhovorilo od kombinovaného. Kvôli malej kúpeľni slim nad sebou. Citlivé veci sušim na programe na to určenom, nič sa mi zatiaľ nezničilo. Až na košele nič nežehlíme, pokladám a šup do skrine.

kiwi3
19. jan 2022

mam kombinovanu, zatial len kratko. vysusi uplne do sucha, ale s pranim to vychadza na dost dlho (ale to aj samostatne). a tie veci, co by sa mohli znicit, do susicky ist nemozu, aj na stitku je vtedy znacka, ze sa nemozu susit. ale to tiez ci v uz kombinovanej alebo samostatnej, v hociakej. takze susiaka sa clovek ajtak nikdy celkom nezbavi

ninusa221
19. jan 2022

@kiwi3 ja som sa sušiaka zbavila.. minule som sušila aj periny a paráda

ruzasipova
20. jan 2022

@juliavolna Mam kombinovanu, lebo samostatne by sa ku nam nezmestili a prat musim vela vzhladom na rodinu, takze ani slim verzie. Do susicky nedavam akurat veci, co maju na stitku, ze sa nemozu susit a veci s potlacou - ale to sa bojim len ja. Ak to vyberes este take teple po dosuseni, tak to rovno poskladas a das do skrine.

juliavolna
autor
20. jan 2022

@ruzasipova vďaka a keď je kombinovaná je Ok ? Nie je s tým problém ?

llucciaa
20. jan 2022

@juliavolna nemá s tým byť aký problém, mám kamošku, čo má kombinovanú Philco a v pohode, ono keď nie je priestor v kúpeľni na oboje, tak aj takto dva v jednom dobre poslúži, hlavne, že proste nemusíš to sušiť niekde doma v izbe a následne riešiť zvýšenú vlhkosť alebo čosi 😉

ruzasipova
20. jan 2022

@juliavolna Mali sme Philco 6 rokov, kym sa zacalo kazit postupne aj susenie (susilo len na stupni jemne susenie, stupen bavlna nie) a aj pranie.

nikasmile
20. jan 2022

@juliavolna mali sme kombinovanú a bolo to ok do bytu prádli ale vysušené že rovnondo skrine nebolo. Ale kvôli miestu sme inú nemohli mať. Teraz sme v dome a máme osobitne, to sa nedá porovnať, sušička sušičkou je keď je to osobitne. Prádlo nežehlím ale čo sa týka ničenia prádla tak áno, ničí sa ale hlavne oblečenie niektorého typu, nie všetko. Treba s tým rátať lebo je to sušenie pri vysokej teplote. Ale aj napriek tomuto si neviem bez bej už predstaviť život😉

nikasmile
20. jan 2022

@juliavolna ešte doplním, nám kombinivaná sušila do sucha iba pár mesiacov a ani po vyčistení filtrov už nepomohlo nič ani záručný servis. Všetko bolo ok a bolo nám povedané že nikdy sa to nedá porovnať s oddelenými spotrebičmi. Kombinovaná bola LG za cca 700e takže nič lacné.

lujza123
23. jan 2022

Mam kombinovanu, nemam miesto na 2 spotrebiče. Ja som spokojná, sušim tam ponožky, uteráky, obliečky, pyžamá, domáce tepláky atď... U nás je tohoto asi najviac.
Ostatné veci co nechcem aby sa zničili suším normálne na vesiaku.
V lete sušim všetko vonku, okrem tých ponoziek na to nemám nervy to vešať

Keď máš miesto, veľa prania a plánuješ sušiť všetko čo sa bude dat - proste vieš ze dušičku maximálne využiješ tak si určite kúp radšej 2 spotrebice.
Ale ak máš malo miesta a potrebuješ sušiť napríklad len počas zimy tak kľudne kombinovanu

llucciaa
24. jan 2022

@ruzasipova za mňa je to dobrá značka, najmä teda keď si vezmeš cena a kvalita, my už nejaký ten piatok mám práčku rovnakej značky, ale je fakt, že keď priestor nepustí, tak aj dva v jednom je oveľa lepšie ako nič, lebo v byte v zime sušiť na sušiaku to nie je bohviečo aby bolo vlhko :/

llucciaa
24. jan 2022

@lujza123 tak ono je to v zime si myslím také vykúpenie, najmä to ušetrí aj čas, že netreba vešať prádlo a potom zase skladať, jasné, že v lete je to o inom, ale takto len vyberieš, poskladáš a vybavené 🙂

ninah1486
11. mar 2022

ja nemam kombinovanu, mam samostatne pracku a susicku, oboje sme kupovali z okay, vyberal mi to muz, ja sa v tych ich parametroch nevyznam