Kuchyňa Ikea

30. apr 2023

kto ste si nedavno davali robit alebo nacenit kuchynu v Ikei, v nejakom kuchynskom studiu a u stolara, kde to vyslo najlacnejsie?
a tie co mate ikea kuchyne uz dlhsie, nevybledla farba? zda sa mi, ze kedysi biele/blede menili vplyvom slnka farbu.
vsetko funguje, nic sa nekazi? aj po case sa daju kupit nejake pasujuce doplnky alebo nahradne diely?
a este, do ich kuchyn pasuju aj ine ako ich spotrebice?

denisah6
30. apr 2023

Ahoj, mám ikea kuchyňu štyri roky zatiaľ. Bielu, vôbec nevybledla, starostlivosť bezproblémová a veľmi nenáročná. Raz sme museli doťahovať pánty na skrinkach, pretože som poprekladala všetko a dala som ťažké veci do skriniek kde neboli a trochu to sadlo, inak absolútne žiadny problém. A vôbec nezožltla.

denisah6
30. apr 2023

A ešte som zabudla, že oni majú spotrebiče značky Elektrolux, len pod svojimi menami. Ale pasujú aj hocijaké iné, toto je typizované.

Čo sa ceny týka, my sme nechceli drahú linku na mieru od stolára, lebo sa plánujeme sťahovať. Ale nakoľko s ňou mám fakt dobré skúsenosti doposiaľ, tak som rozmýšľala, či si aj do domu nedáme podobnú.

simonah73
30. apr 2023

spotrebice mame ine, nie z ikey. kuchynu mame este faktum co bola pred metod. mame dvierka dubove drevo a vobec nevybledla ani nie je vidno nejake speci zmeny. jedine co mi pant na dvojdielnych lomenych dvierkach na spodnej rohovej skrinke zhrdzavel ale to bude asi tym, ze je nad tym umyvadlo a ak obcas vytiekla voda tak sa tak skratka stalo, ale nie je to vidno kym tie dvierka cele neotvorim.

mondolina
30. apr 2023

mám IKEA kuchyňu cez 13 rokov, je stále ako nová. Umývačka riadu odišla tento rok.

autor
30. apr 2023

@simonah73 prosim ta, a co sa tyka novych doplnkov nejakych, neskusali ste ci pasuju do vasej kuchyne? pamatam si ked presli z faktum na metod, a bojim sa toho, ze raz z metodu prejdu na nieco ine a nic nebude uz potom na metod pasovat... aj ked to je take iste asi aj u inych studii alebo stolarov. ze po rokoch proste uz len komplet kuchynu vymenit ak sa kazi alebo sa cloveku nieco zunuje, alebo vznikli praktickejsie riesenia.

autor
30. apr 2023

a co sa tyka ceny, bola drahsia ako inde? pripadne drahsia ako od stolara?

simonah73
30. apr 2023

neskusala som nic menit, som spokojna s tym ako to je. aj rozdelovace na pribor su super este tie povodne. tak zase ale faktum fungoval dlhe roky, presne samozrejme neviem a mozno tak bude aj metod fungovat.

simonah73
30. apr 2023

nasla som aj clanok v sme z roku 2014 kedy pisali o tom, ze faktum konci a zacina metod a ze faktum koncil po 20 rokoch predavania

kengurica
30. apr 2023

Ja som si dala naceniť v kuch.štúdiu, cena cca 12.000€. U stolára za cca 8.000€, kde sme ju aj dali robiť. A potom som si len tak zo srandy nakonfigurovala aj v IKEA, a tam my vyšla na cca 9.000€, bez montáže a dovozu, a to som urobila dosť kompromisov - iné otváranie (ikea nemala), farba (tiež nebola moja vysnivaná) a ďalšie veci. Tiež som myslela, že bude v našom prípade lacnejšia v IKEA, ale to teda nie.

autor
1. máj 2023

@kengurica dakujem, aj manzel si mysli ze tam bude drahsia ako u stolara. skoda, lebo tie vnutorne riesenia sa mi dost pacia...

denisah6
1. máj 2023

@kengurica myslím, že dosť závisí aj od toho, ako draho pracuje samotný stolár, pretože mňa vyšla komplet linka ak so spotrebičmi +-2000€. Za to by to stolár neurobil ani keby mal materiál zadarmo.

sonnenshein
1. máj 2023

My sme tiez riesili linku a nakoniec sme kupili v Mobelixe - nemecky vyrobca, uzasne vela moznosti, a mali skvelu akciu ze zameranie, dovoz, a montaz za euro.
9900e, samozatvaracie dvierka, matna bezodtlackova uprava, 3 vysoke potravinove skrinky so zasuvkami, cena uz s lepsimi vstavanymi spotrebicmi.

stannkal
1. máj 2023

Ja som super spokojná s kuchynou z Ikei, je ale ešte relatívne nova. Nemyslím ze by som niekde inde nasla tak flexibilne riešenie a s tolkymi moznostami co sa tyka vnutorneho vybavenia. Spotrebice sme nemali žiadne od Ikei a nebol problem pri montazi.

autor
1. máj 2023

@stannkal ano, to vnutorne vybavenie ma velmi laka. na druhej strane sa to asi aj odraza na cene ☹ vsetky tie vysuvne systemy, triedenie, skladovanie atd.

musim muza ukecat aspon na vytvorenie cenovej ponuky v ikei.