Práčka so sušičkou - používanie, skúsenosti

muz26
6. feb 2021

Ahojte, chcel by som sa tu ma tomto fóre spýtať, aké máte skúsenosti s používaním práčky so sušičkou?
O čo sa jedná:
Chceme si jednu kúpiť, na oddelené spotrebiče nemáme miesto. Ale všade sa píše, pri každom modeli ktorejkoľvek značky, že kapacita prania je napr. 7kg, a kapacita sušenia je napr. 5kg. To znamená, že po opratí bielizne treba 2kg mokrej bielizne vyhodiť z práčky, a sušiť iba zvyšok? Nedáva nám to logiku.
Vďaka za každú radu.

limetka69
6. feb 2021

@muz26 v podstate ano, presne to to znamena. Ja mam taku pracku som spokojna. A aj tak su veci, ktore vyberam aby ich susicka neznicila. Potlace znici susicka, alebo rifle mi gumky v nich popraskali.... Znackove drahe vytsahujem atd... Ale urcite pradlo nevazim, periem pomenej a castejsie. Nikdy nesusim plny bubon. Ale uprimne. Sklamala ma susicka. Nemam jeden odev, ktory by povoloval susenie, veci sa nam aj poscvrkavali, druhykrat by som ju nekupila. Zaobisla by som sa aj bez nej. Nevidim ten wau efekt. Mozno to plati len pre oddelene spotrebice.

zdechlamrcina
6. feb 2021

Zdravim vas. Mame to tak rovnako, kedze nemame dostatok miesta. 8kg pracka 5 kg susenie. Nikdy som neriesila hmotnost pradla v pracke, iba tak odhadom. Aj ked bola uplne napratana pracka a dala som susenie, veci ususilo ale boli velmi pomackane. Ked je prazdnejsia pracka, pripadne su to male kusyo blecenia, sususene veci mozem rovno do skrine davat. Ale je pravda ze vyberam casto z pracky veci a davam ich susit na susiak. Skor lebo mi ako take zo susicky vadia, pripadne nie su vhodne ba susenie (nohavice saty pancuchy). Plus nevyhoda ze pri prani a suseni velkych kusov (obliecky, plachta z dvojpostele) uz je problem a pradlo nebyva uplne ususene. Vtedy to delim. Uz som si zvykla delit pradlo podla susenia, kedze uz ju poznam ako pracuje.

majamat
6. feb 2021

ano je to tak., ja niekedy robim tak, ze operiem 2 pracky a potom susim na 3x. pripadne po oprati vyberiem veci, ktore nie su vhodne na susenie a tym mi pradlo ubudne.

lenkamatkova
6. feb 2021

Áno presne tak. Ja sušičku používam iba na uteráky a posteľné prádlo, lebo som si zničila kopu vecí (možno moja chyba, nesprávne nastavenie atď), ale už som na sušičku zanevrela...

tifi2324
6. feb 2021

@muz26 My sme predtým mali tiež práčku so sušičkou v jednom prvý pol rok som si prádlo vazila.Ono keď práčka ide žmýkat prádlo má logicky vysiu hmotnosť tým že je nasiaknuté vodou po dozmykani má menšiu hmotnosť ja som mala práčku na 9kg prania a 6kg sušenia čiže keď som mala plnú práčku po praní som vazila a väčšinou bola hmotnosť do 6kg čiže som mohla všetko sušiť vybrala som iba to čo sa nemohlo sušiť v sušičke

zuzzinkaa
6. feb 2021

@muz26 aj ja patrím medzi tie ktoré sa so sušičkou nekamarátia 🤷🏻‍♀️ Dnes ľutujem že som za nu vyhodila toľko peňazí a ešte aka je obrovská 🤦‍♀️ Všetko zničí, polovicu veci tam dať ani nemôžem a keď dám susit uteráky či periny tak ten program trvá 6 či 7 hodín 👀🙀 no ďakujem...

xxx23
6. feb 2021

Ja si zas nemozem pomoct mne to pradlo smrdi zo susicky... aj ked pouzivame vone...

terina25
6. feb 2021

Mala som pracku so susickou a neodporucam. Susicka mi poriadne nevysusila pradla,vzdy bolo este vlhke,pokrcene. Asi po 4 rokoch mi susicka ,,skapala,, takze uz ju vyuzivam len ako pracku. Kupila som si teraz samostatnu susicku a je to podstatne lepsie. Cize za mna kupit 2v1 urcite nie

mistymay33
6. feb 2021

@muz26 ja mam v jednom byte 2v1 a v druhom samostatne pracku a samostatne susicku. Podla mna obe maju svoje výhody. Dokonca 2v1 mi lepsie vyhovuje, lebo vložím spinave pradlo, pustim program a vyberam ciste a suche pradlo, bez toho, aby som prekladala. Ak viem ze budem susit, tak dam proste menej pradla, nie ze operiem 9 kg a potom musim nieco vybrat, aby bolo 7 kg na sušenie. Proste uz do prácky dam menej, ale nikdy som nevazila, davam od oka. Sušenie ma na vyber rozne programy, tak si vyberiem ten najoptimálnejší.
Ak periem v samostatných spotrebičoch, tak je výhoda zas taka, ze kym suším , mozem oprat aj viac práčok.
Ale mne viac vyhovuje, ze na noc dam do pracky a rano sa budím a vyberam suche a ciste pradlo. V dvoch samostatných sa to neda...

albertka1980
6. feb 2021

Ja mam tiez 2v1 a som spokojna. Mam ju uz 2 roky a nikdy som nevyberala mokre ani vlhke. Mam pracku na 10 kg a susicku na 6 kg. Sme doma traja a este sa mi teda nepodarilo pracku naplnit nad 4 kg.

majamat
6. feb 2021

ja mam pracku soi susickou bosh, 8/5kg.
susim podla pradla, postelne dam kludne na klasicky proigram, klasicke oblecko vacsinou susim programom, ktory je taky setrnejsi. dlzku susenia si nadstavujem podla mnozstva pradla, materialov a potreby vysusenia.
nikdy sa mi zoadne pradlo neznicilo, okrem par gombikov z postelneho pradla na zaciatku. uz boli asi aj nejake znicene, lebo potom neskor ostatne uz vydrzali.
pokial su to jemne materialy, alebo nieco co je fakt tenke a rychlejsie to vyschne mimo susicku, tka to pred susenim vyberiem.
ak ma viac pradla v susicke, resp, pradlo, ktore je viac napite vodou s chne tazsie, tak kludne pridam dalsiu 1hod, susenia.

u nas nie ej an vyber, lebo nam byt vlhne a robia sa plesne, preto je pre mna susicka velka pomoc. na jar, ked je pekne uz susim vonku.

buubuu
6. feb 2021

Ja som takú mala, nevydržala ani rok. Program prania a susedia trval aj cez 4 hodiny, veci boli dosť dokrcene a to som ju nikdy nervala na full, chýbal mi tam ten filter na zachytávanie bordelu pri suseni a tým pádom sa musela po každom suseni čistiť ta guma pri dvierkach lebo keď sa na to zabudlo a dalo sa len prať všetko to skončilo na veciach. A za ďalšie mne strašne vadilo a stále som cítila na prádle smrad z tej gumy pri dvierkach, predsa pri vysokej teplote susedia to bolo cítiť. Ani nie rok pracku so sušičkou som vrátila a radšej si to kúpila samostatne a som veľmi spokojná. Pracka pere hodku a sušička ide niečo vyše hodky a veci sú krásne voňavé, nakoľko v susicke neni ta guma, a krásne nedokrcene. Po suseni len oplachnem filter na bordel a vybavené. A to suším skoro všetko

adriatica28
6. feb 2021

Jednoznačne je lepsie ak je práčka a sušička samostatne. Ja susim v susicke úplne všetko aj vlnu a žiadny problém. Sú na to určené programy a prádlo zo sušičky je jemnucke, nadýchané ako oblacik a krásne voňavé. Ja by som už bez sušičky nemohla byť a používam ju celý rok aj v lete

katcok
18. jan 2022

mám v jednej domácnosti zvlásť sušičku a zvlášť práčku značky BOSCH a som spokojná práčka vypere a inteligentná sušička vysuší takmer všetko, sama si to prepočíta a prádlo je z nej voňavé a nadýchané ako z reklamy. Teraz som si kúpila do druhej domácnosti kvôli nedostatku priestoru práčku so sušičkou značky SAMSUNG model WD80T4046EE/LE a určite ju neodporúčam sušička nehorázne smrdí od gumy a celý byt z nej tak isto aj oblečenie tak, že mi obracia žalúdok v servise tvrdia, že je sušička v poriadku, tak ak ten smrad je v poriadku tak nikdy SAMSUNG 2 v 1- škoda vyhodených peňazí za to som si mohla kúpiť radšej extra úsporný model super pračky...

cevricek40
24. apr 2022

@albertka1980 ,tiež zvažujem,práčku 2v1,akú máte značku

romanovic
7. máj 2022

@muz26 my sme mali 10 rokov Electrolux 2v1 a teraz mame deviaty rok znova a neviem si ich vynachvalit. Ak tato odide do prackoveho neba, znova u nas srdecne privitam jej mladsiu sestru.