Rozdiely v pracích prostriedkoch

valeria_h
16. okt 2022

Ahoj baby, je nejaký rozdiel medzi pracím prostriedkom na biele, farebné a tmavé prádlo? Alebo je to len čisto marketing aby sme kupovali toľko rôznych prostriedkov? Ďakujem za názory.

zuzuliennka1
16. okt 2022

@valeria_h ja kupujem len persil sensitive a periem v nom vsetko, akurat na biele veci, co sa mozu prat az na 60 stupnov - teda obliecky, plachty, obliecky na vankuse, spodne pradlo,.. kupujem samostatne denkmit na biele, pretoze sa mi naozaj zda ze je to silnejsie, raz som namacala nejake veci v tomto denkmite spolu s vodou samozrejme a syn mi tam omylom hodil uterak, teda hodil ho do vane a rozok z neho ostal v lavore.
a mam tam na tom uteraku trochu vyzratu farbu, takze je to proste silnejsie a urcene konkretne na biele veci.

cocolino234
16. okt 2022

@valeria_h nemôže to byť marketingový ťah, keďže to funguje. 😀😀 Dlhodobé pranie tmavého/farebného oblečenia pomocou pracieho prostriedku určeného na biele oblečenie viditeľne ničí jeho farbu. A niekedy v silnom pracom prostriedku na biele stačí oprať 1x a zničenú farbu na oblečení uvidíš hneď. Dôvodom je bielidlo, ktoré tieto prostriedky obsahujú vo väčších množstvách.

nevenka
16. okt 2022

@zuzuliennka1 ten prasok na biele z DM je super na uteraky, utierky, biele, resp. svetle, vsetko svetle na 60 periem v nom 😊. Ostatne robim tiez tak, ako Ty. Este obcas kupim praaok na farebne pradlo.

doriiis
16. okt 2022

Prasok na biele pradlo obsahuje bielidlo....preto dlhodobe pranie farebnych v takomto prasku nici farby

luciannka83
16. okt 2022

@nevenka mozem poprosit fotku prasku? Dik