Cestovanie autom so 14-mesačným dieťaťom

janula1710
6. feb 2023

Pozdravujem.

Chcela by som sa opýtať či má niekto skúsenosti cestovať autom s 14 mesačným dieťaťom cca 900 km.
Poprosím nejaké rady 🙏
Ďakujem Klara.

ivka225
6. feb 2023

Rozlozte si cestu aspon na dva dni, idealne na tri, ak sa da.

sense
6. feb 2023

Chodili sme na noc. Bežné sme chodili 1200km.... Teraz keď je väčšia chodíme cez deň a robíme viac prestavok

martinka13
6. feb 2023

Závisí od dieťaťa. Ja by som s mojimi nešla ani náhodou. My len lietadlom. Najhoršia časť cesty je autom na letisko 😀 Ale je milión rodin, čo chodia pravidelne autom s malými deťmi aj dlhšie trasy. Chce to len skúsiť. Aj my sme raz skúsili....

janinah
6. feb 2023

Nezabudnite kinedryl aj ostatné lieky a dosť jedla pre dieťa,cesta bude dlhšia ako píše google maps.

janula1710
autor
6. feb 2023

@sense Ďakujem.Áno prestávky učite budeme robiť len sa obávam lebo moje dieťa je dosť aktívne či to vydrží s prestávkami.

janula1710
autor
6. feb 2023

@janinah Ďakujem, áno to mi je jasné,že budeme ísť dlhšie.Odporúčate nejaké lieky na spanie aby bolo dieťa kludnejšie a viac spalo?

kleopatra114
6. feb 2023

Prvý krát sme išli tiež s ročným 850 km. Robte prestávky každé dve hodiny , keď spi, tak nechajte spat čo najdlhšie . Zbaľte nejake mlsky , hracky , knižky a a ujde to ako voda - ak sa dá , tak zober niečo nové , čo zaujme .

tinkavvv
6. feb 2023

@ivka225 3 dni cestovat 900km?

@janula1710 Chodte na noc, moje deti tak spia lepsie ako doma 🙂

A kinedryl je od 2 rokov.

heni79
6. feb 2023

@janula1710 Lieky 14 mesačnému? Nie! Skôr viac prestávok a podobne. Boli sme so synom na dlhej ceste, keď mal 14 mesiacov. Autom. Prvá kríza bola po pol hodine. Ďalšiu pol hodinu sme stáli. Upokojil sa, najedol, zadriemal a šli sme ďalej. Cestovali sme zámerne v noci. Cesta napokon trvala o tri - štyri 🤔 hodiny dlhšie oproti plánu (šli sme 1200km). Prestávok sme mali viac a v istú dobu sme si hodinku všetci zdriemli na odpočívadle pri pumpe.

janula1710
autor
6. feb 2023

@heni79 ďakujem za radu.

beata_k
6. feb 2023

@janula1710 Nie su dobre cesty. Pripravte sa aj na kolony. Jedlo, teple oblecenie, vodu a kooopec hraciek.

gladys_07
6. feb 2023

@janula1710 rozdelit cestu na dva dni
Nabalit kopec chrumiek a podobne, maleho viem celkom fajn zabavit podavanim chrumiek
Podlozit pod ritku prebalovaciu podlozku (ak by sa precikal alebo nedajboh pogrckal, vie to zatiect do takych zakuti autosedacky ze koniec)
Naplanovat cestu tak aby ste jeho denny spanok presli co najviac (inak povedane ked spinka, “turovat”, ziadne cik pauzy alebo tankovanie, aspon u nas ked auto zastavi a zobudi sa je to s nim potom na nevydrzanie)
Dva tri dni pred cestou schovat oblubene knizky a hracky, aby mu boli na ceste potom vzacne/pripadne kupit nieco nove na cestu
Cez pauzu nechat co najviac vybehat
Ked vsetko zlyha - iPad alebo telefon a youtube 😂🤷‍♀️

sense
6. feb 2023

@janula1710 preto sme chodili na noc, ptakner celú cestu prespala, nedavala som žiadne lieky ani chrumky áno nič podobné... Ale my sme cestovali od jej 3 mesiacov, najprv sleeper, neskôr vajíčko, potom polohovatekna sedačka...

sovica
6. feb 2023

@janula1710 Najlepšie je ísť na noc, keď má dieťa normálne spať. Manžel nech si pár hodín pred cestou zdriemne, aby v noci vládal. Cesty sú prázdne, tak sa cestuje lepšie, nie sú zápchy a nestojíte na každom kroku. Keď dieťa spí, nerobte prestávky (naozaj len nutne - natankovať a cikpauza), keď auto zastane, dieťa sa zvyčajne zobudí a máte problém.
Ak by dieťa predsa len nechcelo zaspať, skús knižky, možno tablet. Ak sa Ti dá, buď s dieťaťom vzadu, aby si vedela hneď reagovať.
Ak sme boli nútení cestovať cez deň, tak sme spravili 2-3 prestávky, keď som išla prebaliť, tankovalo sa atď., vtedy si dieťa aj trochu pobehalo a išlo sa ďalej.
Určite nedeliť cestu na dva dni! K čomu by to bolo dobré?

janula1710
autor
6. feb 2023

@gladys_07 ďakujem za rady.Niektoré využijem😉

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janinah
6. feb 2023

@janula1710 cielene lieky na spanie určite nie,pokiaľ vám dieťa bude vracať každú polhodinu,tak ten kinedryl bude viac ako nutný,príp.iny podobný liek,o konkrétnom sa poraďte s pediatrom,ja mam 14m.vnuka a kinedryl už musel brať.

mimi3008
7. feb 2023

@ivka225 Na 3 dni???!!! Takze 3 dni pojdu tam a 3 dni spat, parada, tyzden pocestuju, snad si stihnu aj ten pobyt, na ktory sa chystaju, uzit

sasanka605
7. feb 2023

Ja chodim s malými max.400km ale aspon s jednou prestávkou, trochu sa natiahnuť. Po diaľnici to dáte rýchlo a ak pôjdete na noc to zvládnete, ak sa mozete prestriedal tak o to lepsie. Ja chodim cez den, nezastavujem ak su spokojní vzadu a cestou domov uz vydržím a ruciace dieťa len nech sme doma.

titla
7. feb 2023

14 mesiacov pre mna najhorsi vek na cestovanie. Je to este babo, ale uz aktivne, nespi tolko a este nepochopi, ze v aute musi byt priputane.
Ked bol syn v tomto veku, tak sme cestovali len 500km ale bolo to narocne. Chodili sme co najviac na noc. Vyrazili sme podvecer, tie 2 hodiny som dieta ako tak zabavala, potom sme si dali prestavku a ulozili sa spat. Teraz ma syn 3,5 roka a stale akonahle cestujeme trasu viac ako 500km (to je vzdialenost k mojim rodicom), tak ideme na noc.
Inak je dobre si zo sebou zobrat hracky/knizky (nove, neopozerane), chrumky, piskotky a pod.

annm81
7. feb 2023

Inú možnosť ako cestovať nemáte? Lietadlo, nočný vlak? Ročné dieťa už nie je bábo, čo väčšinu času prespí, ale ešte nie je dosť veľké, aby sa dlhšiu dobu zabavilo knihami, hračkami, rozprávkou na tablete, hudbou...

Necestovala by som tak dlhú vzdialenosť na jednu etapu. Len si skús sadnúť a pripútať sa 5bodovým pásom, ktorý ti nedovolí hýbať trupom, ako dlho to vydržíš...

aknamorka22
7. feb 2023

Ja odporúčam ísť na noc. Dieťa by malo celú cestu prespať🙂 hlavne natankovať plnú a co najmenej stáť 🙂 moje deti vydržia cez den najviac 3 hodiny jazdy. Ked sme išli na noc, v pohode zaspali a spali 7h. Spali by aj dlhšie ale došli sme do cieľa 🙂

monika4487
7. feb 2023

Tak my bezne s taky detmi davame, aj sme davali 1100 km za den. Je to cca 11 hodin ked su dobre dialnice. S tak malymi sme to robili tak, ze auto sme nalozili den vopred. Sofer siel skor spat. Deti sme dali o hodinu neskor spat, ale uz v tom, v com budú cestovat, aby sme ich rano neprebrali uplne. Rano sme o stvrtej uz vyrazali (pred cestou sme len vymenili plienku). Deti aj ked sa zobudili, do pol hodiny zaspali. Do deviatej nam deti spali v aute. Potom sme sa este hodinku ak sa dalo aj dve hrali v aute, pocuvali pesnicky a robili ukazovacky. Tak sme mali hodinu - dve na vybehanie, piknik (deti su naucene tak, ze je jedno ake je pocasie, cize len ich teplejsie oblecieme ked je zima). Na ich obedny spánok sme pokracovali. Vzdy sme tahali cestu dokial niekomu z deti netrebalo cikat. Po spanku sme mali bud kratku prestávku alebo este hodinku dve v aute a boli sme v cieli. Samozrejme, každé dieta ine.