Dovolenka mimo cestovnej kancelárie

23. jún 2022

Ahojte, určite sa tu nájdu skúsené cestovateľky, potrebujem poradiť, ako si vyberáte dovolenku mimo cestovky? Ako ubytko som našla cez airbnb, alebo booking napríklad, ak poznáte ďalšie stránky,sem s nimi 😊 ale problém mám s letenkami, nech otvorím pelikan, Ryanair, alebo ponuky letu cez booking, nikdy mi nenájde let v našom termíne. Asi robím niekde chybu a zle to hľadám 🤷‍♀️ termín dovolenky mám prvé dva augustové týždne a krajiny sú buď Taliansko, alebo Španielsko. Odlety z Bratislavy.
Ďakujem.

lejusinka
23. jún 2022

Lietadla maju tiez svoj rozvrh a na par vynimiek nelietaju kazdy den 🤷🏻‍♀️

marca12
23. jún 2022

Musis pozriet odlet z viedne. Z ba sa menej lieta

kiwi3
23. jún 2022

a to chces mat uplne cele dva tyzdne? ci preco ti to nenajde? vacsinou sa totiz nelieta kazdy den.

mirage
23. jún 2022

najskor pozeram lety, az potom hotely.

janinah
23. jún 2022

Letenky hľadám c ez kiwi.com.kupujem priamo od konkrétnych leteckých spoločností. Pozeraj odlety z Viedne.

sissy27
23. jún 2022

Lepšie a hlavne častejšie odlety sú z VIE.
Z BTS môžeš ísť na Mallorcu, Sardíniu, Corfu, Thessaloniki (je pri mori ale nemá pláž, tam musíš rátať ešte s presunom), do Turecka (Dalaman, podobne ako Thessaloniki, tiež ešte presun), Burgas, Lanzarote, Malta, Paphos, Taliansko tam má viac destinácií…

pukina
23. jún 2022

Letenky pozri cez skyscanner, vyhlada ti vsetky moznosti cez roznych providerov, ale odporucam bookovat letenku nasledne priamo cez letecku spolocnost. Ubytko, no podla toho ake mate naroky, ci chcete hotel, apartman alebo byt/izbu. Mne osobne airbnb nevyhovuje, sme zvyknuti na nejaky hotelovy standard, musime tam mat aspon ranajky, cize hladam ubytko cez booking.

hiro
23. jún 2022

No neviem ja som lietal sluzobne a teda system mi vyhladal letov na kazdy den habadej od rana do vecera - myslim ze mi nachadzalo odlety tak na kazdu hodinu - ci dve (odlety Vieden + 0-1-2 prestupove lety podla destinacie). Ja som si uz len v ten den vyberal o kolkej poletim tak aby som dorazil do hotela v normalnom case... (ale zase ja som nebol moc limitovany cenou - jedine ze prvu triedu iba v pripade nutnosti)

kris_tin257
23. jún 2022

Treba ešte Wizzair a easyjet pozrieť sú to tiež nizkonakladovky, najlepšie letieť z Viedne prípadne Budapešť či Praha závisí odkiaľ ste

hviera81
23. jún 2022

ako pisali vyssie, najskor letenky, potom ubytko. a ja si teda aj termin dovolenky v praci vzdy ladim podla leteniek.
ja som inak snad este ani na dovolenke nebola ako na vlastnu past. cez airbnb sa daju najst uplne super ubytka. zalezi aj na cene a vasej narocnosti.

autor
23. jún 2022

Ďakujem vám za odpovede. Preto pozerám tie letenky prv, nech si podľa toho nájdem ubytovanie. Ako dovcu mám prvé 2 augustové týždne, ale kľudne mozeme letieť v tomto rozmedzí. Chcela som skôr Bratislavu, ale zas Viedeň nemáme tak ďaleko. A nie sú problémy, keď som napríklad našla večerný let, keď do hotela alebo aj to ubytko cez airbnb prídeme aj okolo 22.00 alebo o polnoci?

baumka
24. jún 2022

Čo viem, tak hotel má povinnosť ti poskytnúť pri príchode do 4:00 ubytovanie ihneď, berie sa to ešte ako predošlý deň. Po tejto hodine už sa to berie ako ďalší deň a tak prinajhoršom by si mala čakať na izbu do 14:00. Závisí od destinácie a kvality hotela. Dobrý hotel sa snaží skrátiť tento čas čakania.

sissy27
24. jún 2022

@baumka ani nie. Pokiaľ máš neskorý príchod, tak je vhodné ubytovacie zariadenie vopred informovať, nie každý hotel má fyzicky recepciu nonstop, o súkromných prenajímateľoch ani nehovorím.

melanta
24. jún 2022

Ja som z BA a nepamätám si, kedy sme niekam leteli z BA a to lietame viac krát do roka k moru. Vždy z Viedne. Veď to je pod diaľnici 30 minút z BA. Čo sa týka večerných a nočných príletov, ubytujú nás aj o 2 v noci. Samozrejme, izbu máme už na tú noc zaplatenú a vždy chodíme do hotelov, kde je recepcia nonstop, takže s tým nie je problém. Ale teda vždy to vopred oznámime, že prílet máme vtedy a vtedy. A hotel síce vyhľadávam cez booking, ale zväčša kupujem potom priamo cez stránku hotela.

ichbinich
24. jún 2022

Co sa tyka neskoreho prichodu - to si treba pozriet priamo u ubytovania a poslat spravu ( cez booking tato moznost je). Ak aj nemaju fyzicky recepciu 24/7, casto mavaju nejake skrinky, kde daju kluc a tak.
Letenky zvycajne kupujeme tiez priamo u konkretnej leteckej spolocnosti.
Ubytovanie vlastne iba cez booking.com, par krat sme pouzili hotels.com

eliaska101
24. jún 2022

Toľko krát sme si chceli takto nájsť dovolenku, no ešte sme sa k niečomu takému neodvážili po pravde 🙂

mackoromanocka
24. jún 2022

hello, my posledných 10 rokov chodíme bez cestovky a to sme toho pobehali dosť, nemienim dávať do vačku cestovke keď nas to výde na tretinu a to sme boli takto v Turecku, Kanáre, Taliansko, Cyprus, Sicilia, Španielsko, Portugalsko.....sukromne ubytko cez airbnb, hotely zvyknem kukat cez trivago, stayforlong, destinia, booking mavaju nadcenene, prípadne sa mi viac krat osvedcilo rezervovať cez officialnu stranku hotela, ...nie je to nič zložite, človek takto ušetrí mega prachy, a naozaj všetko si vie každý zorganizovať nie je to nič zložité..všade chodia busy, taxi, vieš si požičať auto, pobehať krajinu..za mna cestovka nikdy viac.🙂

autor
1. júl 2022

Ahojte, ďakujem ešte raz za všetky odpovede, dovcu máme rezervovanú, a teda dosť sme ušetrili oproti cestovnej kancelárii.